travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Solvalla

Kategori: Allmänt

Fredagkväll och dags att lägga upp mina tips till Årets sista V75:a och eftersom alla (inklusive jag) hade 7 rätt på annandagen så kryddas omgången av en dubbel Jackpot. Så nu gäller det att sätta 7:an som kommer ge bra betalt!
Omgången ser rolig ut med mycket fina lopp både spel och sportmässigt då det är finaler och kryllar av bra hästar. Speciellt V75-3 och V75-7 är riktiga sportsliga höjdpunkter.
 
V75-1
 
Jag går ut stehårt och utlyser 1 Don´t wear PJ´s till omgången bästa spik. Hon har haft spår ett i Sverige fyra gånger och aldrig bommat ledningen. Detta tror jag blir en repris på förra loppet och en klassisk spets och slut.
Full gas Örjan!
 
V75-2
 
Lägsta klassen bjuder på något ojämn klass och jag tror man sitter säker med fyra streck. Tipset till 1 Claes Boko som om han inte fastnar på innerspår är bästa hästen. Det visade han i sin förra start då han efter att ha tappat 50 meter på en galopp i starten rundade hela gänget ändå. Men jag vill gardera. Tar med 12 Nougat Ås som besitter hög kapacitet, 4 Mr Big som är snabb ut och blir svårfångad från spets och även 8 Jonathan Palema som är stark och rejäl.
 
V75-3
 
Gulddivisionen med en halv miljon till vinnaren och mycket bra hästar. Tipset till 2 Spring Erom som är snabb ut och aldrig har förlorat i spets. Men då det kryllar av startraketer utanför så vågar jag inte lita på att han håller ut dom övriga och garderar med 1 Saston som är stark som få och om han bara kommer ut från sitt innerspår har bra chans. Även 5 Strong boy D.E är given efter två kanonlopp i Frankrike. Även streck för 7 On Track Piraten som var heroisk senast.
 
V75-4
 
Ett bra lopp med många intressanta hästar för framtiden. Tipset till Melanders duo 5 Manstones Classic och 6 Digital Ink som jag har svårt att skilja på. Men båda är bra nog att segerstrida. Streck även för 4 El Mago Pellini som har hög kapacitet när han fungerar och 3 Cantab Sisu som det aviseras barfota och helstängt huvudlag på. Det kan göra att han sitter i spets. Sista strecket till grundkapable 11 Reme lamarc.
 
V75-5
 
Diamantstoets final och här kommer spik nummer två. Om 11 Photo Princess gör om samma lopp som i den senaste starten får övriga lägga sig på rygg och köra om andraplatsen. Det sista varvet som hon leverererade (1,11,0) på skitig bana, var bland det svettigaste jag har sett ett sto göra och hon vinner detta om hon har en normal dag.
Bara att ta ett Foto av sessan i vinnarcirkeln!
 
V75-6
 
10 Beckman är given första häst i detta loppet då han ståtar med fem raka segrar. Men då dessa är tagna över lång distans så vill jag gardera med en häst som har riktig idiotform. 4 Omelette är en snabbare häst än Beckman och får Goop sitta still tils 500 kvar så får Svanstedt jobba på upploppet för att stå emot. Ett bra tvåhästarslås.
 
V75-7
 
Ett riktigt kanonlopp med flera potetiella guldhästar. Tipset till 4 Overtaker By Sib som har gjort två kanon lopp på rad utan att få vinna. Var nära att slå av 10 Udo´s Oiler på linjen senast trots galopp i första sväng. 7 Dragon Tooma har kanon form och vann trots försiktigt upplägg senast. Är dock bäst på 1640 meter liksom 5 Burnig line Graal som också kommer med på sin speed. Streck även på två grundkapabla hästar med dåliga lägen.
11 Gangster Advice och 12 Digital Darling.
 

Stora systemet:
 
1: 1 Don´t Wear PJ´s
2: 1,4,8,12
3: 1,2,5,7
4: 3,4,5,6,11
5: 11 Photo Princess
6: 4,10
7: 4,5,6,7,10,11,12
 
1120 rader-560 kronor
 
Lilla systemet:
 
1: 1 Don´t wear PJ´s
2: 1,4,8,12
3; 1,2,5,7
4; 3,4,5,6,11
5: 11 Photo Princess
6: 4,10
7: 4,10
 
320 rader-160 kronor
 
 
Lycka Till!!!
 
 
//Axel
 
 

V75 Axvalla

Kategori: Allmänt

Lördag morgon och små snöflingor trillar ner utanför fönstret så här lagom till jul. Fyra V75:or på två veckor nu över jul och nyår gör att jag komme att fokusera på lördags omgångarna då jag helt enkelt inte hinner läsa på alla och fira jul samtidigt.
 
Förra veckan gick väl sådär. Ändrade om lite i sytemet efter värmningarna och fick då med Elles W.Phedo i första men dagen sprack när Loads of dosh blev diskad som måletta för trängning. Då jag även föll i kallblodsloppet så slutade det på 5 rätt och en knapp 300:ing tillbaka.
 
Nya tag och idag är det Axvalla som gäller. Sveriges längsta upplopp och svåra lopp att bena ut. Det luktar hög utdelning lång väg.
 
V75-1
Omgångens säkraste spik inleder. 4 Mr Picolit är en kanonhäst i grund och botten som det pratades om elitloppet med förra året. Karriären har väl stannat av med lite halsproblem men det här motståndet pulveriserar han och körande Åke Svanstedt kan välja taktikupplägg hur han vill. Jag spikar utan att darra.
 
V75-2
 
Ett klurigt 3-åringslopp där jag hoppas klara mig med tre streck men det behöver inte vara fel att gardera vidare då de finns många kapabla hästar med.
Tipsettan till 13 Baileys Sweet Grim som nog är bästa hästen i loppet men står med tillägg och många att runda gör att jag även vill ha med 1 Charlie lucky som Veijo Heiskanen håller högt och 15 Mellby Amiral som också är kapabel. Men som sagt är det inte helt fel att ta med några till om man har råd.
 
V75-3
 
En klen gulddivision denna veckan och jag tycker att tre hästar höjer sig över mängden. 2 Rutger raket och
1 Calamara donna är båda startsnabba och den av dem som kommer till ledningen har bra chans att rinna undan. Om dom dom kör för hårt mot varandra så tar jag också med spurtstarka 10 I Wont Dance som fick ett omöjligt lopp sist men kan mycket bättre än så.
 
V75-4
 
Här chansspikar jag 6 Indra Southwind som är kvick ut och över 1640 meter hoppas jag hon stannar i ledningen in i mål. Har visat fin form i dom senaste starterna, dock mot betydligt enklare motstånd. Björn Goop upp nu och det brukar inte vara någon nackdel. Ni som garderar tar med 4 Dollar Zon och 1 Mill Rotation i första hand
 
V75-5
 
Lärlingslopp och stolopp. Fler varningsflaggor kan man inte få för att det kan bli skräll. Jag målar på rejält och tippar 3 Maja Utca etta. Hon var väldigt bra senast då hon rundade fältet på bortre långsidan och försvann på upploppet. Gardering känns dock given och totalt sju streck.
 
V75-6
 
Ett kul lopp att analysera då bästa hästen har fått spår ett vilket inte riktigt är 1 Gambrinus Degatos melodi. Håller körande Kenneth Haugstad ledningen så vinner han förmodligen men jag tror dom utvändiga tar sig förbi och tippar därför 9 Pave the way etta. Tar även med 1 Gambrinus Degato, 2 Stensro Macho och 4 Laurier Dag.
 
V75-7
 
Avslutningen är lurig då 2 Avanti L.M och 12 More Than Enough som är bästa hästarna inte riktigt trivs med förutsättningarna. 2 Avanti L.M kommer att hamna bland dom sista då han är direkt sölig ut från start och eftersom det är sprinterdistans kan han få långt fram. Samma gäller för 12 More Than Enough. Därför tar jag med 11 First Jag och 1 Gosab Blues också.
 

Stora Systemet:
 
1: 4 Mr Picolit
2: 1,13,15
3: 1,2,10
4: 6 Indra Southwind
5: 1,3,8,11,12,13,15
6: 1,2,4,9
7: 1,2,11,12
 
1008 rader-504kr
 
Lilla Systemet
 
1: 4 Mr Picolit
2: 13 Bailys Sweet Grim
3: 1,2,10
4: 6 Indra Southwind
5: 1,3,8,11,12,13,15
6: 1,2,4,9
7: 1,2,11,12
 
336 rader-168kr
 
Lycka Till!!
 
//Axel
 

Allmänt en fredag kväll.

Kategori: Allmänt

 Jodå.
 
Har precis publicerat löradens tips till V75. Svårt var ordet.
En rätt så produktiv dag som jag har fått en hel del gjort på.
Inget jobb idag då jag är ledig en hel (!) dag från postverket. Men på lördag är det dags igen. 12 timmar övertid är bara suga i sig så här i postarnas mest hektiska tid.
 
Har iallafall fått bokat in bilen på en lite renovering. Tyckte det var dags att byta den där fjädern nu när det är 2 veckor kvar tills besiktning. Jag har ju bara kört med den i snart ett halvår...
Det är nog det jag är bäst på i mitt liv. Var ute i sista minuten med allting...
 
Ett givande innebandy möte har också hunnits med där man alltid får ut mycket mellan himmel och jord.
 
Sitter just nu och tittar på en gammal klassiker i form av Ransom med Mel Gibson på 5:an och snart ska jag brottas lite med kudden.
 
Liverpool möter Aston Villa imorn. Nu har det väl ändå lossnat för Pool. 2-0 är mitt tips.
 
 
Till sist en liten livsviktig fråga:
 
Varför kallas det rusningstrafik när allt står stilla?
Lura på den tills nästa gång
 
Ciao
 
//Axel
 
 
 
 

V75 Romme

Kategori: Allmänt

Tja!
 
Vi börjar väl med att leverera ett riktigt kanon system från början då det är JACKPOT!! och 48 miljoner i potten att spela om. Romme är värd för omgången och dalarna kommer att bjuda på vinterbana.
 
V75-1
 
Efter att Carlos Lightning har blivit struken så chanstippar jag 5 Belgrado som jag tror bombar till spets och håller ett hårt jämt tempo över den korta distansen.
Skulle Belgrado tröttna på upploppet så vågar jag inte lämna 4 Yosemite Boko utanför kupongen så lågt som den flög över upploppet senast.
Ett bra lås på två streck då övriga inte gör sig besvär enligt mig.
 
V75-2
 
En riktigt fräck tipsetta i 15 Carmen Sund som blev ett stallskrik senast då Sören Lennartsson var mycket uppåt. Vann också mycket säkert och fanns nog lite sparat. Nu är hon helt bortglöm i detta stolopp.
Tar också med 3 Global Nirvana på läge och kusk och ett lyxstreck på 8 My love star som var bra senast.
 
V75-3
 
Här är det väl vigt åt 6 Saston. Bra läge, bra distans, ljummet motstånd. En bra spik helt sonika.
Ni som vill gardera, ta med 11 On track piraten och 1 Pitch Command.
 
V75-4
 
Här kommer min andra spik i form utav 4 Loads of dosh. Senast så kördes han i ledningen och bara joggade ifån till mycket enkel seger. Det här är en stark rackare som jag tror Bergh kör framåt med i ett tidigt skede och övertar ledningen och sedan är loppet över.

V75-5
 
Kallblod... Alltid lurigt. Tipsettan till 15 Höstbo Fredrik som definitivt är bästa hästen. Men hinner han
ifatt 1 Lärkan som kommer dra i hårt tempo? Streck även för 7 Mana Grabben som har knallform men springspåret kan bli en fälla då han inte är någon blixt ut.
 
V75-6
 
Omgångens svåraste lopp där i princip vem som helst kan vinna. Tipsettan till 1 Rayon Lacaux som vann lätt från dödens på Solvalla senast. Läget kan ställa till det då han inte är snabb ut. Fyller på med 9 hästar till och hoppas att det skräller. 12 Milan Töll kanske som alltid ser bra ut. Ska han få vinna snart?
 
V75-7
 
En bra bronsdivition över lång distans med många bra hästar. Tipsettan till 3 Prey Frontline. Backades sist senast och spurtade ettrigt utan att få chansen i ett lopp som Digatal darling vann. Möter dock bra motstånd och en sån häst som 6 Overtaker by sib få man inte glömma. Fyller på med 3 hästar till med skrällvarning
för 5 Wariner.
 
Stora systemet:
1: 4,5
2: 3,8,15
3: 6 Saston
4: 4 Loads of dosh
5: 1,7,15
6: 1,2,3,5,6,7,8,9,11,12
7: 2,3,5,6,12
 
900 rader-450 kronor
 
Lilla systemet:
 
1: 5 Belgrado
2: 3,15
3: 6 Saston
4: 4 Loads of dosh
5: 1,15
6: 1,2,3,5,6,7,8,9,11,12
7: 2,3,5,6,12
 
200 rader-100 kronor
 
Lycka till!!!
 
 
//Axel