travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Romme

Kategori: Allmänt

Glad Påsk på er!
 
Påsken innebär alltid mycket fint trav och det började redan igår när några av landets bästa hästar gjorde årsdebut. Imponerade mest gjorde nog Panne de Moteur som vann på 12,6 från dödens till synes okörd. Räkna med honom sista helgen i Maj.
 
Observera att denna veckan går V75 på Söndag istället för lördag och det ger ju mig en extra dag att läsa på.
Det behövdes sannerligen då det handlar om en ruggigt svår omgång och den som prickar sjuan denna gången kommer få bra betalt för det.
 
 
Omgångens Bästa Spik: V75-1  7 Checco Boko
Omgångens Bästa Drag: V75-4  11 Paradise Beach
 
 
 
V75-1
 
Här kommer Timo Nurmos fina 7 Checco Boko ut och jag ser ingen anledning att gardera honom. Han har perfekta förutsättningar med springspår och värsta motståndarna har fått dåliga lägen. Det luktar tidig spets och väl där så blir han oslagbar om han är frisk. Jag öppnar omgången med en spik och litar på att den flygande finnen prickar från start.
 
 
V75-2
 
Om första loppet var enkelt att tippa så är det precis tvärtom med det andra. Detta försöket till Diamantstoet kan vem som helst vinna tycker jag. Det vimlar av roliga streck och därför streckar jag hela elva hästar. Mest tror jag dock på 3 Aroma Grim som jag såg vinna från spår tolv på Halmstad och det är inte det lättaste. Det är dock tuffare emot idag. Varnar även lite extra för 13 Evita Brodda och 11 Out of Question men som sagt, strecka på för här kan det smälla.
 
 
V75-3
 
Andra uttagningsloppet till Olympiatravet och här får vi se en favorit i form av 9 Nahar. Jag köper detta till viss del då han har varit bra på sistone men det har varit mot enklare motstånd och tänk även på att han har gallopperat från bakspår tidigare. Då jag inte litar på honom tar jag med tre hästar till. 1 Shaq is Back har kanonform och leder länge. 2 Monster Drive är en kanon som gör årsdebut och är därför svårbedömd. Plockar även med
6 Caddie Comet som blir bortglömd denna gången.
 
 
V75-4
 
Klass två loppet är som vanligt roligt och det finns många fina hästar. Jag tippar 5 Dream Trotter etta då han är snabb ut men kan även vinna från andra positioner om han inte når ledningen. Men jag tror det blir körning i detta loppet då det är många som är ute efter ledningen och då kommer bakspåren in i matchen. Ta med
11 Paradise Beach och 8 Crosstalk som är två fina hästar med dåliga lägen som kommer in i matchen om det blir högt tempo.
 
 
V75-5
 
Här kommer min chansning i omgången. Kallblodsloppen är ofta "en eller alla" och denna gången går jag på det förstnämnda. Jag tror att 11 Ulvsås Zico vinner detta. Han har springspår på tillägg och är snabb ut och frågan är om inte Torbjörn Jansson gasar framåt direkt och tidigt sitter i ledningen och då blir han inte lätt att rå på. Han är i skrivande stund streckad på endast 13% och det är en rolig chansspik.
 
 
V75-6
 
Ett lopp i Silverdivisionen som förändrades helt när förhandsfavoriten 1 Belgrado blev struken. Då jag hade tänkt spika honom fick jag tänka om lite. Tipsettan till 11 Ted Blågul som jag tror är bästa hästen men då han brottas med ett byngligt läge så väljer jag att gardera. Främst med 6 Macho Gossip och 3 Natural Wonder.
 
 
V75-7
 
Här får vi se Timo Nurmos andra favorit i omgången. 6 Caddie Gallant är en topphäst som senast fick stryck med ett morrhår utvändigt om en så pass bra häst som Havbergs Mimmi. Får han inte överta ledningen från
1 Ginger Belle så tror jag att han vinner från dödens och då värsta motbudet 9 By Air lämnade ett stort frågetecken efter sig i sin senaste start väljer jag att spika firma Nurmos/Kontio igen.
 
 
Stora Systemet:                       Lilla Systemet:
 
1. 7 Checco Boko                     1. 7 Checco Boko
2. 1,2,3,7,8,9,10,11,12,13,15      2. 2,3,11,12,13,15
3. 1,2,6,9                                 3. 1,9
4. 2,5,6,8,11                             4. 2,5,6,8,11
5. 11 Ulvsås Zico                      5. 11 Ulvsås Zico
6. 3,5,6,10,11                           6. 3,5,6,11
7. 6 Caddie Gallant                   7. 6 Caddie Gallant
 
1100 rader - 550 kronor              240 rader - 120 kronor
 
Lycka Till!!
 
//Axel
 
 
 
 

V75 Jägersro

Kategori: Allmänt

Hej igen! Efter en veckas uppehåll på grund av sjukdom så är jag nu tillbaka med veckans V75-tips.
Omgången ser rolig ut både sport och spelmässigt och vi får se en riktig topphäst när första delfinalen i Olympiatravet avgörs.
Jag är dessutom spelläggare för Team Spetskompetens. Ett stort och ärofyllt ansvar. Så därför är jag lite extra påläst denna gången.
 
 
Omgångens Bästa Spik; V75-3 6 Sebastian K.
Omgångens Bästa Drag: V75-1 8 Capello Bob
 
 
 
V75-1
 
Silverdivisionen och här blir 5 Pingus Vang favorit. Inget snack om att det är föstahästen och att han har bra chans men jag tar med tre kusar till. 7 Opitergium har fruktansvärt hög kapacitet när han fungerar. 9 Obi Wan kan få loppet i rygg och då har han en vass speed på upploppet liksom 8 Capello Bob som har hysterisk form och som avslutat vasst från dåliga lägen på slutet.
 
 
V75-2
 
Många fina hästar i detta lopp där det kan löna sig att strecka på lite. Jag nöjer mig dock med tre stycken. Tipsettan till 12 Footlose neo som jag spikade senast när han galopperade direkt i starten och gjorde sedan en bra upphämtning och blev trea. 6 Cinzano Akema var bra senast och kan ta spets här. Streck även för
5 Oakshots Highland som har bra form på både hästen och kusken.
 
V75-3
 
Här kommer omgångens bästa spik. 6 Sebastian K. är en av landets bästa travare och trots att det är årsdebut så tycker jag att det helt saknas motstånd. Ja, jag vet att det är tråkigt att spika till 90% men jag kan faktiskt inte se honom förlora hur jag än gör. Grönt för grön kusk och jag drömmer mig till Solvalla sista helgen i maj.
 
 
V75-4
 
Här kan 4 Punk vara en chansspik. Men eftersom han galopperar endel från start vågar jag inte lita på honom och garderar med hela sex streck till. Varnar först och främst för 5 Lucky Sec och 1 Frans G. Men som sagt om ni inte spikar 4 Punk så gardera på lite i detta lärlingslopp.
 
 
V75-5
 
Ett stolopp som jag låser på två streck. Förstastrecket till 4 Sahara Fairytale som är en fin fyraåring fån stall Kolgjini. Hon sitter nog i ledningen tidigt och sedan ska hon slås. Jag tar dock med 7 Credit Coger som har varit bra på sistone. Ett bra lås som blir svårt att dyrka upp.
 
V75-6
 
Ett kul bronsdivisions lopp med många fina hästar. Bäst är nog 12 By Air men då han har just spår tolv så känns det givet att gardera. Främst med 1 Mosaique Face som tar ledningen. Glöm inte bort 11 Freeman T. Porter som har hög kapacitet och 5 Kipling Face som har två raka V75 segrar.
 
 
V75-7
 
Här kommer min andra spik. Jag tror på samma scenario som senast. Spets och slut för 3 Åge Hornline. Han är ruskigt startsnabb och sitter i spets och sedan ser jag ingen som kan utmana utvändigt utan tror att han rinner undan över Jägersros korta upplopp.
 
 
Stora systemet:               Lilla systemet:
 
1. 5,7,8,9                        1. 5,7,8,9
2. 5,6,12                         2. 5,6,11,12
3. 6 Sebastian K.            3. 6 Sebastian K.
4. 1,2,3,4,5,8,11              4. 4 Punk
5. 4,7                             5. 4,7
6. 1,2,5,10,11,12             6. 1,2,5,10,11,12
7. 3 Åge Hornline            7. 3 Åge Hornline
 
1008 rader - 504 kronor    192 rader - 96 kronor
 
 
Lycka Till!!
 
 
//Axel
 
 

V75 Solvalla

Kategori: Allmänt

Jodå, ledig så här en fredag är aldrig fel. Trots att jag somnade igårkväll och därmed missade fikat på jobbet så är jag lite halvtrött idag. Men vad passar bättre då än att gnugga geniknölarna och sätta tänderna i veckans V75-omgång.
 
Solvalla står värd för veckans omgång. Sportsligt så är det en kanon-omgång med många fina hästar. Men det ska det väl vara i travets högsta serie? Så här borde det vara varje helg.

Spelmessigt känns det något favoritbetonat men det känns som jag har fått ihop ett bra system och har garderat några av favoriterna iallafall.
 
Omgångens Bästa Spik:  V75-1 5 Twiggs Tiffany
Omgångens Bästa Drag:  V75-7 15 Harry Haythrow
 
 
 
V75-1
 
Ett stolopp inleder omgången och i vanliga fall skulle jag säga att denna typen av lopp brukar vara svårlösta. Så är dock inte fallet denna gången. Bättre spik än 5 Twiggs Tiffany går inte att hitta. Ja, jag vet. Det blir lite tråkigt då hon kommer att bli megafavorit. Men man ska tänka på att hon har haft lekstuga i sina senaste starter. Senast vann hon med femtio meter med norsken oryckt mot så bra hästar som For Life och OU Glide. Hon står dessutom perfekt inne i loppet då hon har femhundra kronor upp till maxgränsen är startsnabb och kommer leda detta från start till mål. Omgångens bästa spik och jag lutar mig tillbaka och njuter av Redéns flygmaskin.
 

V75-2
 
Veckans Klass ett lopp håller mycket bra klass som det ofta gör men denna veckan är det lite extra bra. Det är dock svårt att bena ut som spelare. Jag tippar 5 Berkut Boko som etta då han är ute över favoritdistans (1640m) och har fått ett bra spår. Kommer han till spets blir han inte lätt att plocka ner. Men det finns många som är snaba ut i detta kortlopp. 3 Mr Simpson och 4 Starbec's Macklo är bra och även 8 Scoot to Score som fått ett dåligt läge är värd att passa då han flög fram senast. Totalt sex streck
 
 
V75-3
 
I omgångens bronsdivision kommer den sprtsliga höjdpunkten. Vi får se tre stycken blivande topphästar i samma lopp och alla tre har dessutom fått dåliga lägen. Jag tippar 10 Oolong etta då han har fått "minst dåligt" läge. Han har tidigare travat dåligt men nuförtiden ser det nästan ut som en normal häst. Han har ett löphuvud av guld och tar många på sin styrka. Hade 12 Västerbo Highflyer fått vilket annat spår som helst så hade jag inte tvekat att spika. Det kanske är så enkelt att han bara vinner vilket han gjorde senast från samma läge men man ska tänka på att denna gången möter han betydligt bättre hästar. Jag streckar även 8 Caddie Gallant som är en blivande kanon som inte fick det att stämma senast och gallopperade. Kommer han vettigt på det så blir han att räkna med. Jag lutar mig tillbaka och njuter för detta är ett kanonlopp.
 
 
V75-4
 
Ett fint Klass två lopp över kort distans som jag tror mig ha löst med fyra streck. Tipset till 3 Twitter som är snabb ut och bra för klassen och kommer han till spets så har han bra chans. Högst kapacitet i loppet har kanske ändå 9 Quality Questioned. Detta handlar om en bror till Sprintermästartvåan Panne de Moteur som har varit lite sen i utvecklingen men det är nog ingen omöjlighet att vi får se honom i Halmstad i början av Juli. Så bra kan han vara. Streck även för 2 Che Boko och 11 Ferarri Håleryd som jag tycker höll bra senast som favorit. Nu streckad på 4%!! 
 
V75-5
 
Ett fyraåringslopp över två volter med många fina och segervana hästar. Här kan det löna sig att strecka på lite. Jag nöjer mig dock med att strecka de tre hästarna som jag tror är bäst. Tipset till 13 Down Force. Denna brorsan till topphästen Formula One står med tillägg men det handlar om en häst med nästan lika mycket talang som sin bror. Han är dock lite valpig och kan galloppera ibland. Men felfri kan han vinna detta. Streck även 3 Checco Boko som har spetsläge och vann plättlätt senast och 11 Charlie Lucky som är en fin häst.
 
 
V75-6
 
Silverdivisionen går denna vecka över kort distans. Här blir 1 Obi Wan favorit. Han är dock bara medel ut från start och då det kryllar av startkanoner utvändigt så tror jag inte han vinner. Ledningen tar antingen 3 Stormysky eller 6 Turbos Cherie hand om men bara för att sedan som jag ser det släppa till 7 Going for Gold Zaz. Därför väljer jag att spika den sistnämnde. Han var helt lysande senast när han vann enkelt med gott om krafter kvar i ett lopp han fick bestämma i. Jag tror detta är en blivande topp häst och från ledningen är det ingen som plockar ner honom i detta loppet. Jag går för guld denna gången med och spikar 7 Going for Gold Zaz.
 
 
V75-7
 
Ett lopp över lång distans med många fina hästar. Vi får bland annat se den forne Elitloppsvinnaren 14 Iceland. Honom tar jag dock inte med på mitt system då han inte startat sedan i somras. Jag tippar istället 9 Alvena Nonstop etta. Han vann ett liknande lopp fast med lite sämre kunkurrens näst senast. Han vann lätt efter en kanon styrning av kusken. Nu möter han lite bättre hästar med står samtidigt ett hack längre fram. Jag varnar dock för 15 Harry Haythrow som alltid har en kanonrökare på upploppet och sitter han vettigt till på upploppet får dom andra vara snabba för att stå emot. Streck även för 4 Royal Peak som va bra senast samt tilläggsduon
12 OnTrack Pirates och 13 Deuxieme Picsous.
 
 

Stora Systemet:                 Lilla Systemet:                  Chanssystemet:
 
1. 5 Twiggs Tiffany              1. 5 Twiggs Tiffany              1. 5 Twiggs Tiffany
2. 3,4,5,6,8,9                     2. 3,4,5,6,8,9                     2. 5 Berkut Boko
3. 8,10,12                          3. 12 Västerbo Highflyer     3. 12 Västerbo Highflyer
4. 2,3,9,11                         4. 3,9                                4. 3 Twitter
5. 3,11,13                          5. 3,11,13                          5. 13 Down Force
6. 7 Going for Gold Zaz       6. 7 Going for Gold Zaz      6. 7 Going for gold Zaz
7. 4,9,12,13,15                  7. 4,9,12,13,15                   7. 4,9,12,13,15
 
1080 rader - 540 Kronor       180 rader - 90 Kronor         5 rader*20 - 50 kronor
 
 
Lycka Till!!
 
//Axel

V75 Bergsåker

Kategori: Allmänt

Sent om sidor så kommer tipsen upp denna veckan med i något förkortad version men ändå.
Käns som jag har fått ihop ett bra system  och även lite potential i det för lite bra utdelning.
Veckans omgång körs på Bergsåker utanför Sundsvall så det kan vara värt att tänka på vädret.
 
Robert Bergh selar ut en hel armada med hästar och jag tror på en del av dem.
 
Bästa Spiken:  V75-3:  14 Nahar
Bästa Draget:   V75-6:  7 Benskins
 
 
 
V75-1
 
Ett lopp som kommer stå mellan två bra och starka hästar. 2 Charlie Sisu kommer att sitta i ledningen tidigt och kommer få 8 Loads of dosh utvänding och sen kommer det bli åka av och kör dom för mycket kommer
7 Center Min in i bilden. Tre streck känns helgarderat.
 
V75-2
 
Svårt lopp där jag inte riktigt köper glänsaren 3 Ferarri Håleryd som favorit. Jag tippar istället 7 Thats my pal som etta som var riktigt bra senast. Garderar även med tre hästar till och varnar lite extra för 5 Krypton eye.
 
V75-3
 
Ett lopp över lång distans vilket passar 14 Nahar utmärkt. Hästen har varit nere i Frankrike och tävlat bra under vintern och detta vinner han om han travar felfritt. Han kan även vinna med en kortare galopp. Jag spikar och njuter av en riktig kanon.
 
V75-4

Nu måste ni tro att jag har blivit knäpp. Men här kommer min andra spik. I kallblodsloppet spikar jag (!)
10 Järvsö Rune. Han slog kanonen Faksen JR senast och han har bra läge, bra kusk och det känns som han bara vinner. Ni som garderar tar med 6 Mana Grabben först och främst.
 
V75-5
 
Svårt lärlingslopp och jag garderar med åtta streck. Tippar 4 Åsa Rivner som etta. Det är bästa hästen men då det är just spår fyra och kuskens första V75 start så väljer jag att gardera. Här behöver det inte vara fel att helgardera.
 
V75-6
 
Ett bra lopp över kort distans där jag åter igen dissar favoriten och tippar istället 7 Benskins etta som aldrig gör ett dåligt lopp och som trivs över förutsättningarna. Streck även för 1 Castor Race och 10 Breedlove.
 
V75-7
 
En kul silverdivision där jag tippar 2 Sandringham Hannover som etta. Han har haft bra form en länge tid och har fått ett bra läge nu då han är snabb ut. Chansspik på lilla systemet men på stora tar jag med 7 Bon Frecia
och 11 Ted Blågul.
 
 
 
Stora systemet:                Lilla systemet:
 
1. 2,7,8                            1. 2,8
2. 2,3,4,5,7                       2. 2,3,4,5,7
3. 14 Nahar                      3. 14 Nahar
4. 10 Järvsö Rune             4. 10 Järvsö Rune
5. 3,4,5,6,8,11,13,15         5. 3,4,5,6,8,11,13,15
6. 1,7,10                          6. 1,7,10
7. 2,7,11                          7. 2 Sandringham Hannover
 
1080 rader - 540 kronor     240 rader - 120 kronor
 
 
Lycka Till!
 
//Axel