travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Eskilstuna

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Förra veckan så kvalade Noras Bean och Mr Picolit in till Olympiatravet och denna veckan så är det dags för nästa uttagning och jag är ganska så säker på vem den ena blir som tar plats i finalen då Reijo Liljendals kanon Formula One gör årsdebut. 
Loppen i övrigt håller bra klass och vi har flera intressanta hästar till start. Speciellt sista avdelningen som är ett klass två försök (det bästa som har körts någon gång?) med topphästar som Maverick Man och Archangel Am.
Det blir ett litet snabbinlägg denna veckan. Mycket att stå i men här kommer mina förslag på system till V75 på Lördag.
 
Stora Systemet:                    Lilla Systemet:                        Miljonsystemet:
 
1. 1 Claes Boko                     1. 1 Claes Boko                       1. 1,5,9,12
2. 1,3,5                                  2. 1,5                                       2. 1,5,6
3. 2 Formula One                  3. 2 Formula One                    3. 2,5
4. ALLA                                 4. 1,2,3,10,11                           4. 1 Ne Me Quitte Pas
5. 1,2,5,6,7,8,11,12,13,14        5. 1,2,5,6,7,8,11,12,13,14          5. 1,2,5,6,7,8,11,12,13,14
6. 3 Castor Boko                    6. 3 Castor Boko                     6. 3,5,6
7. 4,5,10                                 7. 5,10                                     7. 10 Archangel Am
 
1080 rader - 540 kronor          200 rader - 100 kronor             720 rader - 360 kronor
 
Lycka till!!!
 
//Axel
 

V75 Jägersro

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Vi börjar med förra veckans V75-Finaler på Solvalla.
Vi fick precis som jag förutspådde årets första 10-tid när efter hårt utgångstempo där framme Canaka B.F spurtade ner övriga på tiden 1,10.5
Trots detta så ger jag ömgångens prestation till B.B.S Sugarlight som vann klass ett finalen på ett förkrossande vis. När han öppnade första tusen metrarna på 11,5 trodde nog många att det skulle bli slut i tanken över full väg men efter 10,3 sista femhundra så bara drog han ifrån övriga och han vinner klass ett finalen på dagens snabbaste medeldistanstid 1,11,5. Han springer alltså en halvsekund snabbare än Sanity som vann guldfinalen. 
Detta var inte det sista vi fick se av B.B.S Sugarlight och som jag skrev förra veckan finnns han nog på startlinjen sista helgen i maj.
Appropå Sanity som ju vann guldfinalen vilket också var första deltävlingen i Olympiatravet så är han kvalificerad att deltaga just där och tar med sig Harry Haythrow som blev tvåa och klar sedan innan är ju regerande mästaren Maharajah. Denna veckan avgörs delfinal två där ytterligare två stycken ska få en finalplats.
 
 
B.B.S Sugarlight och Peter Untersteiner
 
 

Veckans omgång går som sagt på Jägersro och håller mycket bra klass även om en av mina favoriter Sentosa blev struken tidigare i veckan. Omgångens höjdpunkt är såklart Gulddivisionen och andra deltävlingen i Olympiatravet där vi får se många fina hästar. Systemet denna veckan bygger på två spikar. En hemmahäst och en från Kalmar. Nyckelkusk som alltid på Jägersro när det handlar om V75 är Lutfi Kolgjini som har flera bra hästar med.
 
 Olympic Kronos och Lutfi Kolgjini
 
Bästa Spiken: V75-7  3 Twin's Fairytale
Miljondraget:  V75-6  6 Elmer Gold
 
Stora Systemet:                Lilla Systemet:               Miljonsystemet: 
 
1. 1,2,4,7,10,11                  1. 4 Olympic Kronos       1. 2,4,5,7,10,11
2. 1,5                                2. 1,5                               2. 1 Daytona
3. 2,3,5,6,8                        3. 2,3,5,6,8                      3. 3 New Line
4. 2.3,4,7                           4. 2,3,4,7                         4. 3 Paduca Dream
5. 2 Britt Palema               5. 2 Britt Palema            5. 2,6,9,10,11,15
6. 2,3,6,10,11                     6. 2,3,6,10,11                  6. 2,6,11
7. 3 Twin's Fairytale          7. 3 Twin's Fairytale        7. 2,3,8,10
 
1200 rader - 600 kronor     200 rader - 100 kronor    432 rader - 216 kronor
 
V75-1  Olympic i Olympiatravs tider eller kan någon annan utmana?  
Silverdivisionen inleder som oftast och det är ett lite klurigt lopp om det nu inte är så att 4 Olympic Kronos bara vinner från spets. Ha är en riktig tanks som "Ludde" kommer köra offensivt med och han lär sitta i spets omgående. Om det inte är så att 1 Scirocco Sisa kan hålla upp innerspåret. Steen Juul är inte blyg och är det så att han tar emot favoriten så är han illa ute då det finns bra hästar bakom. Jag spikar 4 Olympic Kronos på det lilla systemet och tar med hela sex djur på det stora och varnar lite extra för 7 Art on Line som blir lite bortglömd nu.
 
V75-2  Räser mot tanks över korta häcken och hinner Angelo ikapp?  
Lägsta klassen är ett intressant lopp som öppnades upp av att förhandsfavoriten 9 Sentosa blev struken. Min tipsetta är 5 Angelo Am som jag är tämligen säker på är bästa hästen men 1640 meter är inte favoritdistansen och han kan få göra jobbet den tunga vägen. Jag dubblar med 1 Daytona som jag har feeling för kan öppna riktigt bra och väl i spets är inte Adrian Kolgjini känd för att släppa och får hon fuska bort lite kan hon rinna undan över Jägersros korta upplopp. 
 
V75-3  Frankrike-Hjältar hemma igen och ska ta plats i finalen men Svenska övervintrare vill annat?  
Gulddivisionen och andra deltävlingen av Olympiatravet. 2 Noras Bean är hemma igen efter vinsten i
Prix D´France och nu påbörjas matchningen mot Olympiatravet. Han kommr bli stor faorit men jag tror att han kan stöta på patrull i detta loppet då det finns många dugliga motståndare här. Min förstahäst blir istället 3 New Line som jag tyckte såg smällfin ut i sin årsdebut när han kördes snällt och blir det lite tempo i loppet vilket det ser ut att kunna bli så tar han ner många över upploppet. Jag streckar på lite och varnar också för 8 On Track Piraten som har tagt spets från spår åtta förr och även 6 Mr Picolit måste med på systemet.
 
V75-4  Svårbedömd Tysk på besök och hur bra är Untersteiners nyförvärv?  
Ett fint fyraåringslopp för ston som ser 4 Ocean Dream som favorit. Hon har tidigare varit i träning hos Conrad Lugauer och gjorde det bra där. Nu är hon i tysk regi och jag ser inget fel i att hon är favorit då hon har gått bra på sistone. Men jag vill inte spika då jag har en annan idé i loppet. 3 Paduca Dream har jag sett i två starter på raken nu och det är en häst jag verkligen gillar. Det är en lite "Braås Palema light" modell och kan hon sitta i spets blir hon svårfångad. Jag tar även med 7 Alexandra Am som Peter Untersteiner låter nöjd med och jätteskrällen 2 Main Offender som rapporteras träna förbättrat.
 
V75-5  Britt springer in diamanten och är "hästen" i loppet?  
Ett Diamantsto försök och här kommer min första spik i form av 2 Britt Palema. Detta är bästa hästen i fältet och klarar hon bara andraspåret vilket jag tror att hon gör ska detta vara spel mot ett mål då motståndet dessutom är klent och värsta motståndarna har fått bakspår. Det gör inte saken sämre att hon när hon senast var ute på V75 vann och slog då en såpass bra häst som Pedro Bi. Mycket talar för en Kalmar seger och jag spikar.
 
V75-6  Asterix har vässat formen men riskerar grovjobb och hur står sig Lars I:s duo?  
Ett ganska svårt klass ett försök där vi ser 3 Asterix Hornline som favorit och det är väl inget fel i det då det förmodligen är bästa hästen. Men han riskerar att få trava utvändigt om ledaren här då jag inte tror att han tar sig förbi 2 Com Z från start och då är han sårbar. Jag garderar med fem hästar och varnar för jätteskrällen 6 Elmer Gold som alltid gör bra lopp och för 11 Vivo Per Lei som är minst lika bra som favoriten i grunden.
 
V75-7  Har Lars I Nilsson en ny saga på gång?  
Bronsdivisionen avslutar och har kommer omgångens bästa spik. 3 Twin's Fairytale kom till Lars I Nilsson efter att Åke Svanstedt flyttat till USA och han har gjort en start i sin nya regi och då bollade han med flera utav hästarna som är med i silverdivisionen i sin årsdebut. Det här lopper håller vl ungefär samma klass som senast då det är en ganska bra bronsdivision men då han dessutom har ett bra läge och knappast är missgynnad av lång distans så är detta en toppchans då jag tror att detta är en riktig topphäst som har alldeles för lite pengar på sig. Han var bland annat fyra i en Breeders Crown-Final från spår tolv förra året med bland annat Digital Ink och Porthos Amok framför sig och Molle C.D och Dreams Take Time bakom sig... Jag vågar nästan säga att han är stenklar...
 
Lycka till nu så hörs vi nästa vecka då vi tar ett nytt steg mot Olypiatravet i Eskilstuna.
 
//Axel