travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Halmstad

Kategori: Allmänt

Då var jag äntligen färdig med mitt V75 förslag till lördagens omgång på Halmstadtravet. Klart svåraste omgången hittils i år och det gäller att hitta rätt spikar. Det tror jag att jag har gjort då jag spikar en hemma häst som har gått bra med tuffa lopp och en annan hemma häst som är härdad i V75 men som haft dåliga spår på sistone. Jag tror det är dags för båda nu och det känns roligt med tanke på att den ena av dom är streckad på 10% i nuläget.
 
V75-1
 
Omgångens svåraste lopp inleder och jag rekomenderar att ta fram den breda överstrykningspennan och måla på. Första strecket sitter på 3 Elit Håleryd som kan vara en chansspik för er som vill chansa lite. Han har ett bra läge och är snabb ut och han bör sitta med där framme någonstans. Då det finns kvalificerade motståndare så väljer jag att gardera. Först och främst med 7 Candor Hall och 10 Sanssouci som båda gjorde topplopp sist och bör vara långt framme. Totalt åtta streck.
 
V75-2
 
Här kommer spik nummer ett och den hamnar på hemmahästen 6 Max Bob som senast var ute i V75 och blev fyra från utvändigt ledaren. Det var Starbeck's Macklo som vann det loppet och några sådana hästar finns inte i detta loppet. Max Bob är hygglig från start och bör hamna i andra-tredje utvändigt och sedan kan han vrida på under slutvarvet och använda sin fina spurt. En sund spik i en öppen omgång.
 
V75-3
 
Dagens Gulddivision är ett bra lopp trots att förhands favoriten Joke Face har blivit struken. För mig gör det ingenting eftersom jag inte trodde på den ändå. Jag lyfter istället fram två andra hästar. Ettan till 5 Strong Boy DE som jag tror tar ledningen då han är ruskigt snabb ut och denna gången tror jag inte Joakim Lövgren släpper spets och då ska det till en bra häst för att ta ner honom. En bra häst är dock 9 Saston som dessutom kommer vara gynnad av att tävla på en så pass bra bana som Halmstad. Min känsla är att Örjan Kihlström kommer sända fram tidigt och sedan är loppet låst. Ett bra tvåhästarslås.
 
V75-4
 
Ett lärlingslopp som startas med bilstart med ganska bra hästar. Det är precis sådana här lopp jag har efterlyst på V75. Det blir alltid gasning i lärlingsloppen och dom brukar vara väldigt underhållande att se på. Jag lägger tipsettan på 5 Jitanes som har varit ute i V75 innan och som spurtade bra sist. Jag väljer dock att gardera då det kan smälla i denna typen av lopp. Värst emot är 2 Pike River och 9 Gambrinus Degato. Totalt sju streck
 
V75-5
 
Ett stolopp där tre hästar höjer sig från mängden. 3 Remember Laser blir favorit med rätta men då det enligt tranaren Flemming Jensen finns en viss galopprisk så rankar jag ner lite. Jag tippar istället 11 Nirvana Grif etta. Det är en häst som jag har följt lite grann och gillar. Den har alltid en rykande avslutning och är nu dessutom begåvad med att springspår som gär att hon förmodligen kommer sitta långt fram. Jag tar även med
12 Baileys Sweet Grim som Åke Svanstedt kör. En bra häst som har ett bra läge om som blir svår att stå emot på upploppet.
 
V75-6
 
Här väljer jag att spika 4 Laurier Dag. En häst som för tre starter sedan spurtade visslande ute i banan. Gången efter i V75 så snackades han upp och speladestill knappa fem gånger pengarna. Han gjorde då ett bra lopp som trea. Senast så galopperde han på upploppet efter att ha hamnat sist i starten i ett lopp som Jonathan Palema vann. Nu är det kort distans, vilket han är gynnad av och jag tror att han vinner oavsett upplägg då motståndet är sämre än senast. En bra spik till 10%
 
V75-7
 
Ett mycket kul och jämt silverdivisionslopp där det är svårt att räkna ut hur det kommer bli kört. 1 Marlin Jet kommer försöka hålla upp ledningen och lyckas han med det så blir han svår att tugga ner. Jag är dock inte säker på att han kan hålla upp 4 Capello Bob som är snabb ut och också kommer att köras i spets om han kommer dit. Blir det lite körning mellan dessa så kommer min tipsetta 9 New line in i matchen och jag väljer att låsa på dessa tre.
 
 

Stora systemet                    Lilla Systemet                     Chanssystemet
 
1. 1,3,4,5,6,7,9,10                1. 3,4,7,10                           1. 3 Elit Håleryd
2. 6 Max Bob                       2. 6 Max Bob                       2. 1,2,6,8,9,12
3. 5,9                                  3. 5 Strong Boy D.E             3. 4,5,9,11,12
4. 2,4,5,9,10,11,12               4. 2,4,5,9,10,11,12                4. 5 Jitanes
5. 3,11,12                            5. 3,11,12                            5. 11 Nirvana Grif
6. 4 Laurier Dag                   6. 4 Laurier Dag                    6. 4 Laurier Dag
7. 1,4,9                               7. 1,4,9                                7. 1,3,4,5,7,9,10,11,12
 
1008 rader - 504 kr               252 rader - 126 kr                 270 rader - 135 kr
 
 
Lycka Till!!!
 
//Axel
 
 

V75 Gävle

Kategori: Allmänt

Nu Gävle(ar) är det dags att håva in slantarna på V75. När V75 gästar Gävle på sommaren så brukar det bli fartfest i loppen med rekord på löpande band. Imorgon är det dock vinter och brodd i skorna som gäller och då blir det inga rekord inte. Men den bra sporten får vi vänta med till sommaren. Vi tar pengarna nu istället så vi kan njuta rejält till sommaren istället.
 
Nytt för denna vecka är att jag även kommer lägga upp ett chans-system gjort för dom riktigt stora pengarna. Så det är bara att välja vilken kategori som faller i smaken. Lite som att spara i fonder faktiskt fast mycket roligare och med större chans att bli rik.
 
Omgången ser ut att innehålla rätt många tunga och bra favoriter men jag har hittat några som ska fällas.
 
V75-1
 
Känns som det börjar bli en följetång att spika i första avdelningen men det verkar ju gå bra så jag gör det igen.
5 Västerbo Highflyer är bästa hästen (var med i derbyt förra året) har en bra kusk och kommer förmodligen bli släppt till ledningen. Som hästen såg ut senast då han sprintade undan med gott om krafter kvar i ett lunchlopp så ser jag ingen anledning att gå emot. Ni som ändå vill försöka få bort storfavoriten tänker i första hand på
6 Highspeed Call och 3 Salsa Knight.
 
V75-2
 
Ett lite öppnare stolopp där jag tror det räcker med fem streck. Tipsettan till 12 Divine Razz som har springspår på tillägg. Dock så är hon ingen blixt ut och det är risk för lite vida spår i starten. Hon är dock stark och rejäl så det kan gå vägen ändå. Men som sagt så streckar jag fyra djur till. En av dom är 6 Umbria som jag tror tar ledningen och sedan ska hon slås.Vill även varna för 14 Uranium som besitter en härlig styrka.
 
V75-3
 
En rätt så dålig gulddivision som det brukar vara på vintern när dom bästa hästarna antingen är i Frankrike eller vintertränar. På form så räknar jag 7 Lester etta. Han har gjort två bra lopp nu på slutet och då främsta hotet
12 I won't dance har fått sämsta spåret så kan han bli svår att hinna ikapp. Men jag strecka fem hästar även här och varnar lite extra för 3 Leader of the gang som jag tror leder länge. Hela vägen kanske?
 
V75-4
 
Lägsta klassen och man kan tro att Stall Boko har firmafest med hela tre uppfödningar i loppet. Jag väljer att låsa loppet på två av dom. Jag rankar 1 Chinchina Boko etta på läget och på att jag tycker hon var heroisk senast efter ett tufft upplägg. Gör hon om det loppet vinner hon. Jag tar även med 9 Berkut Boko som vann lätt i jänkarvagn senast och intrycket var magnifikt. Bakspår tar ner chanserna lite men han är såpass bra att jag väljer att dubbla med honom.
 
V75-5
 
Omgången kallblodslopp och här kommer spik nummer två. Jag tror helt enkelt att 3 Eldvin leder detta loppet från start till mål. Håller bara körande Jörgen Westholm ett jämt tempo så får dom andra svårt att fånga in honom. Ni som ändå vill chansa lite kan tänka på 1 Brenne Bragd och 6 Bodbäcksmunter.
 
V75-6
 
Här kommer många att spika 4 Tidied Accelerator. Det är inget snack om att det är bästa hästen men tänk på att det är voltstart som han är ovan vid. Han har faktiskt galopperat två av två gånger han har försökt. Dessutom har han spår fyra som är det sämsta i voltstart. Han möter också bra motstånd. Flera faktorer som talar för gradering. Min tipsetta går istället till 7 Bon Frecia som Jorma Kontio lade sig på rygg med senast. Det kommer han inte göra nu och jag tror han sitter tidigt i ledningen och då får favoriten jobba även om han travar iväg felfritt. Glöm heller inte bort 10 Nisse Bean som var bra senast och till fem procent måste han med. Totalt sex streck.
 
V75-7
 
Bronsdivisionen och som vanligt ett kul och svårlöst lopp. Jag försöker klara mig med tre streck. Tipsettan till
5 Overtaker by sib som var lite sämre senast. Fick visserligen ett tungt lopp mot mycket bra hästar. Möter lättare motstånd nu och kan bara vara bäst. Jag streckar även 3 Wariner som vann lätt senast och 6 Mr Q.L
som tuggade ner hela fältet med en rykande långspurt senast.
 
 
Stora systemet:                              Lilla systemet:                     Chanssystemet:
 
1. 5 Västerbo Highflyer                    1. 5 Västerbo Highflyer          1. 1,2,3,5,6,11
2. 4,6,7,12,14                                 2. 12 Divine Razz                  2. 4,6,7,12,14
3. 3,4,7,8,12                                   3. 3,4,7,8,12                         3. 3 Leader of the gang
4. 1,9                                             4. 1,9                                   4. 1,9
5. 3 Eldvin                                      5. 3 Eldvin                            5. 1,3,6,7,11
6. 3,4,6,7,9,10                                6. 3,4,6,7,9,10                      6. 7 Bon Frecia
7. 3,5,6                                          7. 3,5,6                                7. 6 Mr Q.L
 
900 rader - 450kr                            180 rader - 90kr                     300 rader - 150kr
 
 
 
Lycka Till!!!
 
 
 
 
 

V75 Åby

Kategori: Allmänt

Goddagens!
 
Då var det fredag igen och redan helg för mig. Det har allt sina fördelar att vara postare ibland.
Imorgon är det Jackpot på V75 och det innebär att jag är extra laddad och påläst. Jag tror mig faktiskt ha hittat endel skrälldrag med bra chans.
Det handlar om en rolig och svår omgång med ett riktigt fint avslutande lopp med många fina hästar.
Förra året denna omgången blev det en ensam vinnare när Marcus Savins Admiral Sea tog hem sista loppet!
Tänk även på att Åby har dubbla extra innerspår på upploppet
 
V75-1
 
Vi börjar direkt med omgångens bästa spik! 1 Jonathan Palema var senast med i en V75 Final och slutade fyra. Då handlade det om medeldistans men jag tycker att han bästa är den aktuella distansen 2640 meter. Då motståndet inte alls håller samma klass som senast så ser jag ingen anledning att gardera när han bara vinner. För er som vill leta stora pengar och gardera storfavoriten så lyfter jag fram 5 Svana Line som var bra senast.
Men som sagt 1 Jonathan Palema är bästa spiken i omgången. Grönt för grön kusk!
 
V75-2
 
Ett jämnt och svårt lopp där jag försöker klara mig med åtta streck. Tipsettan ger jag till 4 Miss Bo som är snabb ut och bör sitta i front ganska tidigt. Sedan väljer Lindblom om han vill släppa eller köra där. Jag varnar även för
8 Playing Tua som hamnade för långt bak senast. Jag hoppas Uhrberg kör lite mer offensivt denna gången. Då blir hon farlig. Ett av dragen i detta loppet är 11 Ferarri in red som blir lite streckad. Hon är väldigt speedig och får hon lite draghjälp så kan skrällen vara ett faktum. Men jag råder att strecka på i detta öppna stolopp.
 
V75-3
 
Här dyker en min andra spik upp i form av 2 Bonnies Maggie. Detta är en häst som jag har följt lite extra då jag gillade henne från allra första början. Hon är startsnabb och en mycket bra sprinter (rek.10,9) och bör sitta i ledningen här och då tror jag inte att dom tar ner henne. I sin senaste start så galopperade hon i sista sväng på väg frammåt och då körande Johnny Takter sa att han hade vunnit utan galopp. Det loppet vanns av Mr Picolit så det säger endel om hur bra denna damen är. Jag spikar utan att darra för mycket och jobbar in Maggie på upploppet.
 
V75-4
 
Ett fint lopp för lägsta klassen och många lovande hästar. Jag väljer att låsa loppet på två hästar som faktiskt var med i samma lopp senast. Jag ger tipsettan till 9 Starbecs Macklo som efter en grym sista sväng blev lite störd på upploppet av 2 Max Bob som svängde ut framför och sedan orkade han inte gå förbi denne. Jag tror det står mellan dessa båda igen med lite fördel för 9 Starbecs Macklo denna gången. Ni som vill gardera ytterligare tar med 11 Poobong och 6 Scoot to score.
 
V75-5
 
V75 Mästaren för lärlingar heter detta loppet och där får de lärlingar som varit bäst under förra året på V75 vara med. Här komer mitt andra tvåhästarslås. Tipsettan till 7 Grumetti som vinner detta loppet om han fixar springspåret. Han är ovan vid voltstart men Varenne-sonen besitter hög kapacitet och är extra bra om han skulle nå ledningen. Han kan vara en chansspik. Jag väljer dock att dubbla med 13 Jaguar Broline som enligt mig har bästa kusken och är bästa hästen på tilläggsvolten. Kommer bara Frank Nilsson till så får 7 Grumetti vara bra för att hålla undan.
 
V75-6
 
Ett kul sprinterlopp där jag har en rolig tipsetta i form av 7 Sanssouci (streckad på 8% i skrivande stund) Han flög fram över upploppet senast och vann på 13,8 1660m voltstart. Här luktar det hög tempo då 2 Onice Axe kommer dra stenhårt i ledningen. Orkar inte Kolgjinis märr så öppnar det för spurtstarka kunkurenter. Varningar även för 4 Mr Fitch, 12 Golden Boy och 6 Toralf Jubb. Totalt sex streck
 
V75-7
 
V75 Mästaren med 200 000 till vinnaren är ett kanonlopp med många blivande "Gulddivisionare" och riktiga kanoner. Jag tippar 12 Edward Ale etta. Förutom 15 Noras Bean är han nog den speedigaste hästen i loppet och då Ulf Stenströmmer aviserar försiktigt upplägg med "bönan" så tror jag inte han hinner ifatt "Edward". Man måste även ha med Åke Svanstedts duo 8 Beckman och 10 Mr Picolit som båda två är riktigt bra. Bästa hästen i loppet har också sämsta läget men 14 Quarcio du chene är såpass bra att han kan runda alla till seger och kör bara Goop i tid så blir han svår att stå emot. Jag garderar med dessa och sitter stilla och njuter av den fina sporten.
 
 
Stora Systemet:
 
1: 1 Jonathan Palema
2: 1,4,5,8,9,11,12,13
3: 2 Bonnies Maggie
4: 2,9
5: 7,13
6: 2,4,5,6,7,12
7: 8,10,12,14,15
 
960 Rader - 480 Kr
 
Lilla systemet:
 
1: 1 Jonathan Palema
2: 1,4,5,8,9,11,12,13
3: 2 Bonnies Maggie
4: 2,9
5: 7 Grumetti
6: 2,4,5,6,7,12
7: 12,14
 
192 Rader - 96 Kr
 
 
Lycka till!