travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

Eftersnack V75 Eskilstuna

Kategori: Allmänt

Jaha. Då var V75 kör denna veckan med och återigen blev man påmind om hur fel man kan ha.
Jag var verkligen ute och cyklade med mitt system då alla mina spikar förlorade. Caddie Gallant får förvisso en guldstjärna då han fick ett tufft lopp och höll godkännt.
 
Till det sportsliga då.
 
E3 finalerna började med stoklassen och som väntat så höll Denim Boko upp ledningen och då D'one fick vandra utvändigt trodde nog dom flesta (inklusive jag) att loppet var över. Men in på upploppet så bara stannade 
Denim Boko. Uppenbarligen var hon inte som bäst och längst ut i banan kom Johan Unterstiener och barfotadansande Mellby Briolett flygande och skrällen var ett faktum. D'one höll bra och visade att hon blir att räkna med framöver.
Hingstarnas final blev lite av ett sömnpiller då Rolling Stones flög till spets samtidigt som Västerbo Loveboat gallopperade derikt i starten. Rolling Stones höll undan men visade knappt hälften av det han kan då han travade lite dåligt men att vinna är att vinna. Jag har dock sett bättre finaler (Going Kronos när han vann med 100m på 1,12,2 eller Maharadjah när han vann trots tredjespår hela vägen) 
 
Det bästa och det sämsta:
 
+++  Johan Unterstiener som tog en riktig skrälldubbel med två fyraprocentare.
++    Utdelningen på över 350.000:- som inte är ömöjlig om man bara spikar rätt hästar.
+      Time Machine som visade att detta inte var det sista loppet som han vann.
 
-       Går ju inte att dela ut till någon annan än mig själv. För systemet var inte ens nära...
 
Nästa vecka är det dags för Sprintermästarveckan i Halmstad med V64 tors, fre med huvudloppet på Torsdag. Samt V75 på Lördag och har ni inte varit där rekomenderar jag att ni tar er dit. Det kommer jag att göra iallafall.
 
Simma lugnt så länge så hörs vi
 
//Axel
 

V75 Eskilstuna

Kategori: Allmänt

Då var den äntligen här!!! Semestern har börjat. Fyra långa härliga veckor ledigt och vad passar bättre att börja semestern med än att sätta "sjuan" på lördag och sedan fortsätta med sprintermästarveckan på Halmstadtravet nästa vecka. 
Omgången ser visserligen inte så svår ut men det kan nog bli en del pengar eftersom det är jackpot.
Sporten håller dock mycket hög klass med V75-Finaler och E3-Finaler och i de sistnämnda får vi se några riktigt fina unghästar som är framtidens stjärnor. Även Elitloppsvinnaren och till synes oslagbare Nahar dyker upp.
 
Bästa Spiken:  V75-2  1 Denim Boko
Miljondraget:    V75-7  12 Captivating Ås
 
Stora Systemet:               Lilla Systemet:
 
1. 2,6,7,8,11                    1. 2,6,7,8,11
2. 1 Denim Boko              2. 1 Denim Boko
3. 9 Nahar                       3, 9 Nahar
4. 1,3,5,7,11,12               4. 1,3,5,7,11
5. 1,2,4,6,11                    5. 1,2,4,6
6. 2,4                              6. 2,4
7. 5,7,9,12                       7. 5 Caddie Gallant
 
1200 rader - 600 kronor      200 rader - 100 kronor
__________________________________________________________________________________________
V75-1
 
Silverdivisionsfinalen kan bli en riktig fartfest då vi har några riktigt startsnabba hästar. Jag tippar dock
2 Rocky Winner etta. Han tar ingen ledning här men bör få en bra position och kör dom andra minsta lilla för fort så håller han farten in i mål. Jag tar dock med fyra hästar till och varnar lite extra för 8 Twiggs Tiffany som blir helt bortglömd.
 
V75-2
 
E3-Finalen för ston med 800.000 till vinnaren och här får vi se några riktiga kanoner och framtida stjärnor. Det här loppet tror jag avgjordes i spårlottningen. Det finns ingen som kan ta en längd på 1 Denim Boko och jag tror hon leder från start till mål. Visst är världsrekordhästen (både mamma och pappa har världsrekordet 1,08,5) 
4 D'One bra med hon är stänkrädd och kommer få hästar framför sig här och då tror jag inte hon rår på min spik.
 
V75-3
 
Ett riktigt fint lopp är Mälarpriset i år med Elitlopps-vinnaren 9 Nahar i startlistan. Jag väljer att spika honom då han verkar helt oslagbar för tillfället. Senast försökte jag fälla honom och då stegade han bara ifrån liknande hästar som han möter denna gången helt okörd. Ni som garderar tar med 7 Mr Picolit och 1 You Bet Hornline som har läget.
 
V75-4
 
Klass två finalen håller riktigt bra klass och jag tippar en häst som jag verkligen gillar etta. 7 Time Machine vann senast på en 11-tid trots att han gick halva loppet i tredjespår och kommer han till spets är detta loppet över. Men spåret gör att jag vill gardera. Har Svanstedt fått ordning på 5 Blue River Pipe blir inte den lätt att slå. Glöm heller inte bort 11 L.K som Leif Witasp håller högt.
 
V75-5
 
Här är det svårt att gå emot 4 Estrella Dorada så bra som hon var senast men skarpare motstånd och det faktum att hon kommer att få Kolgjini över sig gör att jag vill gardera. Främst med 6 Ulm Karsk och 
1 Sandman Sand.
 
V75-6
 
E3-Finalen för Hingstar och Valacker. Här tror jag vi har två blivande världsstjärnor. Jag tippar 4 Rolling Stones etta som har har gjort allt rätt hittils och är obesegrad. Han har en skön lunk och verkar göra precis som Kihlström vill. Jag vågar dock inte spela utan 2 Västerbo Loveboat som är en riktig tanks. Enda gången han har fått stryk var i Uppfödningslöpningen och där fick vi se två sjukt vässade hästar (Denim Boko, Nuggets Face) Han är mer rutinerad än min tipsetta och körande Adielsson lär nog utnyttja styrkan här.
 
V75-7
 
Bronsfinalen ser svårlöst ut om det inte är så att 5 Caddie Gallant behagar trava felfritt. Då är han överlägsen. Jag spikar på det lilla och garderar på det stora. Främst med 7 Le Mat som varit riktigt bra i de senaste loppen. Kortare distans är väl ingen fördel men han kan få loppet om 5 Caddie Gallant gör bort sig. Stormvarning på 
12 Captivating Ås som alltid flyger fram över upploppet och som blir bortglömd nu.
 
Lycka Till!!
 
//Axel
 

V75 Kalmar

Kategori: Allmänt

Då var Midsommar slut för detta året och det innebär V75 på Kalmartravet som vanligt söndagen efter midsommar.
Omgången kryddas av en dubbeljackpot som innebär att en ensam vinnare kan ta hem 55 miljone bara på sju rätt.
 
Jag blir kanske inte ensam på min rad men jag kan tänka mig att dela på dom 55 miljonerna med några till.
 
Bästa Spiken:  V75-6  15 New Line
Miljondraget:    V75-4  12 Verymuchkisskarsk
 
 
V75-1
 
Silverdivisionen är ett kul lopp som startas med voltstart för ovanlighetens skull. Jag tippar 5 Johnny B. Kemp etta som har hysterisk form men då han startar i voltstart för första gången och dessutom har spår fem så väljer jag att plocka med 6 Oolong och 8 For Life som är två hästar som jag gillar.
 
V75-2
 
Här kan 10 Zonguldak vara en chansspik. Han hoppade i sista sväng senast på Charlottenlund och Haugstad sa att det var segern som rök där. Motståndet är inte värre nu och kan han bara hålla sig i trav hele vägen så har han bra chans att vinna detta. Spikas på lilla systemet och garderas på det stora främst med 5 Handsome Knight och 
6 Rico Follo.
 
V75-3
 
Kalmarsundspokalen tror jag står mellan två hästar. Etta tippar jag 4 Shaq is Back som har spetsläge och får bara Elitloppsdeltagaren bestämma lite så rinner han undan. Får han däremot lite tryck på sig så ger han sig lätt har vi sett prov på och då kommer 9 Marshland som har sett mycket fin ut i ny regi längst ut i banan. 
 
V75-4
 
Ett bra och svårt Klass II lopp där jag tippar 10 Folli etta men då det kryllar av bra hästar så tar jag med totalt sex streck och varnar lite extra för 12 Verymuchkisskarsk som var med i ett riktigt rövargäng senast.
 
V75-5
 
Här tycker jag tilläggshästarna står bra till över den långa distansen och tippar 11 Jitanes etta som höll på att vinna senast mot bra motstånd. Jag tar dock med fem hästar och varnar lite för hemmahästen 10 Que Linda.
 
V75-6
 
Detta loppet tror jag 15 New Line vinner hur det än blir kört. Han tål att göra en hel del och kan nog springa en 
13,5 tid och då finns det ingen i detta loppet som kan stå emot Harper Hannovers-trean. Spik utan att tveka.
 
V75-7
 
Även här spikar jag. Den mycket tallangfulle 2 Pink Elephant som vann från dödens under Elitloppshelgen. Detta är en blivande kanon och kan han bara få ett hyffsat lopp så tror jag han vinner detta trots att det är bättre emot denna gången. Ni som garderar måsta ha med 10 Oleander som har knallform.
 
Stora systemet:               Lilla systemet:
 
1. 5,6,8                           1. 5,6,8
2. 1,2,4,5,6,10,12             2. 10 Zonguldak
3. 4,9                              3. 4,9
4. 1,2,3,6,10,12               4. 1,2,3,6,10,12
5. 7,10,11,13,15              5. 7,10,11,13,15
6. 15 New Line                6. 15 New Line
7. 2 Pink Elephant           7. 2 Pink Elephant
 
1260 rader - 630 kronor    180 rader - 90 Kronor
 
Lycka Till!
 
//Axel

Eftersnack V75 Boden

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Jag har precis tittat på uttagningarna till E3 och njutit av fina hästar. Rolling Stones ocg Denim Boko imponerade verkligen stort och får gälla som favoriter i finalerna. Synd dock att en sådan häst som Boys Going In missade finalen då tränare Fredrik Persson sa att han inte alls var sig själv i loppet. Bara att ta nya tag.
 
Så över till V75. Man kan väl säga att jag var rätt ute i loppen. Sju rätt på det stora och sex rätt på det lilla.
Men tyvärr så var ju resten av Sverige det också och utdelningen stannade på enormt låga 80 kronor. 
Detta innebär att det blir dubbel-Jackpott till Söndagen på Kalmartravet. Grattis Kalmar! Hade jag inte haft äran att jobba så hade jag definitivt åkt dit.
 
Det bästa och det sämsta;
 
+++  Rocky Winner som visade att han är en kanon häst när han vann från dödens på 11,6 i regnet.
++    Mattias Djuse, lärlingen som tog en dubbel på V75 med hästarna Vendome och Ulm Karsk. Grattis Mattias!
+      Nahar visade att formen är kvar sedan Elitloppssegern då han sprang in ytterligare en miljon till Sedinbröderna
 
-       Ja, svårt att inte ge minuset till utdelningen trots att det var sju favoriter som vann. 80 kronor.... Kom igen?!
 
Nästa vecka är det som sagt Kalmartravet som gäller och Dubbeljackpot med över 90 miljoner att spela om. Jag har kikat lite i startlistorna och hittat kanoner som Shaq is back och New Line i Kalmarsundspokalen respektive Kalmarsundsstayern. Även Stefan Hultman kommer ner med både Oolong och Pink Elephant. Bara att börja läsa på så kommer tipsen på Lördag då V75-omgången körs på Södagen.
 
Trevlig Midsommar på er och simma lugnt!
 
//Axel
 

V75 Boden

Kategori: Allmänt

Hej igen. Då var det Fredag kväll igen och dags att leverera mina V75-tips. 
V75 går denna veckan på Bodentravet och det lite speciella är att det är så kallat Midnattstrav så inlämningsstopp är inte förran 20.15 på kvällen. 
Omgången håller lite blandad kvalitet men huvudlöpet Norrbottens stora pris är ett kanonlopp även om Sebastian K. har blivit struken. Vi får här se färske Elitloppsvinnaren Nahar bland annat och kelgrisen Sanity.
 
Bästa spiken: V75-7:  3 Le Mat
Miljondraget:  V75-5:  8 Ulvsås Brasse
 
 
V75-1
 
Silverdivisionen och här kommer min första spik i omgången. Jag spikar 8 Rocky Winner. Han blev visserligen bara tvåa senast men då ledaren (Digital Darling) travar 1,10,1 så finns det inte så mycket att göra åt denne. Rocky Winner gick själv 1,10,5 och det finns inga djur i detta loppet som klarar av att matcha det. Kommer han bara till någorlunda från sitt tråkiga utgångsläge är han bara bäst.
 
V75-2
 
Detta loppet låser jag på två hästar. Tipset till 3 Whosyourdaddy som är en stark krabat. Han är dock lite osäker och inget att hålla i handen när det blåser. Jag tar därför med 6 Pompano som kommer att köras offensivt. Dessa två tror jag höjer sig över mängden i detta ganska så dåliga Klass två lopp.
 
V75-3
 
Detta loppet finns det inget dåligt med. Ja, möjligtvis att Sebastian K. har blivit struken för en halsinfektion. Men de hästar som är kvar är inte att leka med. Jag tippar 10 Nahar etta men då han ska gå med skor så vågar jag inte spika även om det är ett halvvarv längre nu. Jag tar även med två formhästar som är nära toppformen i 
3 Iceland och 8 Sanity och njuter av fin travsport.
 
V75-4
 
Ett ganska så kul lärlingslopp där jag tippar 5 Beeboop Laday etta. Hon har en bra kusk och bra form. Men jag garderar lite då det kan bli körning i detta loppet som det ofta blir i lärlingslopp. Fem hästar totalt och varnar lite extra för 9 Global Ocean.
 
V75-5
 
I omgångens kallblodslopp säger alla att 12 Mel Odin ska vinna. Jag är dock inte så säker då han inte har fått till det på V75 innan. Tipset istället till 6 Eldvin som har ruggit kapacitet när han går felfritt. Jag garderar och hoppas på en liten skräll. Totalt sex hästar.
 
V75-6
 
Ett kul lopp över kort distans där jag tippar 4 Nautical etta och spikar på det lilla systemet. Jag tror han tar spets och kör där denna gången och då kan han bli svårfångad. På det stora garderar jag men framför allt 
8 Ulm Karsk som var ruggig på Solvalla senast.
 
V75-7
 
Här kommer omgångens bästa spik i form av 3 Le Mat. Han är ute över favoritdistans och sitter tidigt i spets och sen blir det mycket svårt att plocka ner honom. Bergh avslutar omgången.
 
Stora systemet:            Lilla Systemet:
 
1. 8 Rocky Winner        1. 8 Rocky Winner
2. 3,6                           2. 3,6
3. 3,8,10                      3. 3,8,10
4. 1,2,5,9,10                 4. 1,2,5,9,10
5. 1,3,4,6,8,12              5. 1,3,4,6,8,12
6. 1,2,4,5,8                  6. 4 Nautical
7. 3 Le Mat                  7. 3 Le Mat
 
900 rader - 450 kronor    180 rader - 90 kronor
 
Lycka Till!
 
//Axel
 
 
 

V75 Östersund lör och V75 Charlottenlund Sön

Kategori: Allmänt

Hej igen!
 
Dubbla V75 denna helgen också. Börjar bli lite väl mycket nu. 
Jag har dock grottat ner mig i arkiven och har fina system på gång både till Lördag och söndag. Jag lägger mer fokus på Lördagen då det är huvudomgången.
 
Jag börjar med systemförslagen till Söndagen för er som vill spela dit. Huvudnumret Copenhagen Cup kommer i V75-7 där vi får se bl.a Edward Ale och Commander Crowe
 
Stora Systemet:            Lilla Systemet:
 
1. 10 Perche'si Jet         1. 10 Perche'si Jet
2. 4,9,12                       2. 4,9,12
3. 2,3,6,7,12                 3. 2,3,6,7,12
4. 3,4,6,10                    4. 3,4,6,10
5. 2 Ygold van Ranum    5. 2 Ygold van Ranum
6. 5,9,10,11                  6. 9 Dreams Take Time
7. 5,7,9,10                    7. 5,7,9,10
 
960 rader - 480 kronor    240 rader - 120 kronor
 
Så över till Lördagen och många fina hästar på plats på Östersundstravet. Höjdpunkten kommer i V75-6. 
Jämtlands Stora Pris med 750.000:- till vinnaren och jag har en riktig skräll till tipsetta.
 
Bästa Spiken: V75-2  1 O.p's Flirt
Bästa Draget:  V75-6  6 You Bet Hornline
 
 
V75-1
 
Vi börjar med ett fint lopp för bronsdivisionen där jag ger tipsettan till 5 Caddie Gallant som är en topphäst i grunden som inte alltid funkar och jag garderar främst med 6 Up Up and Away som Redén har höga tankar om. Det kan räcka med dessa två men jag fyller på med tre hästar till och varnar lite extra för 1 Captivating Ås som flög fram över upploppet i sin årsdebut.
 
V75-2
 
Här spikar jag 1 O.P's Flirt utan att tveka. Senast vann han V75 från spets och det luktar spets igen och jag ser ingen som kan slå honom utvändigt. Säker Spik!
 
V75-3
 
Ett mycket bra kallblodslopp som jag låser på tre mycket fina hästar. Tipsettan till 3 Hallsta Lotus som även kan vara en chansspik på läget. Han galopperade i sista sväng i Elitkampen senast med bra fart och utan galoppen utmanar han Tekno Odin. Det kan vara spets och slut på Lotus men jag tar med fine
6 Månprinsen A.M och norske kanonen 12 Gylden Balder.
 
V75-4
 
Lägsta klassen låser jag på tre hästar. Tipsettan till 10 Time Machine som också kan vara en chansspik. Hade han haft framspår så hade jag spikat utan att tveka men då han är bättre i spets så tar jag med 5 Monterey och 
6 Bolt Boko som båda är bra hästar i fin form.
 
V75-5
 
Omgångens öppnaste lopp och här kan det löna sig att ta fram målarpenseln då favoriten 15 Metior Easy startar över dubbla tillägg. Hon är bra men hon kan få långt fram och många att runda. Nä, jag ger istället tipsettan till 
11 Quadrupedans som har kanonform och utvecklas för varje start. Glöm heller inte bort 8 My Love Star som är bra när hon fungerar och har en bra kusk.
 
V75-6
 
Jag har väl sett bättre upplagor av Jämtlands Stora Pris men detta årets upplaga är helt ok. Jag köper dock inte 4 Amaru Boko som favorit. Jag tycker att han är en sprinter och att han inte såg så bra ut i sitt Elitloppsförsök.
Jag tippar istället 6 You Bet Hornline som etta som såg dundertankad ut när han vann senast hur enkelt som helst mot en topphäst som Perfectly Enough. Även 5 Bagley är intressant från ett bra läge.
 
V75-7
 
Jag avslutar med en spik på Åke Svanstedts jänkare 6 Mr Chicago. Han vann från utvändigt om ledaren under Elitloppshelgen mot riktiga kanonhästar. Jag tror att detta är en riktig skjutare och blir inte förvånad om han vinner sprintermästaren i Juli. Här luktar det dessutom spets och jag hamrar in spik nummer två.
 
Stora Systemet:                 Lilla Systemet:
 
1. 1,5,6,8,10                      1. 1,5,6,8,10
2. 1 O.P's Flirt                   2. 1 O.P's Flirt
3. 3,6,12                           3. 3 Hallsta Lotus
4. 5,6,10                           4. 5,10            
5. 2,3,7,8,11,12,15            5. 2,3,7,8,11,12,15
6. 4,5,6,10                        6. 4,5,6
7. 6 Mr Chicago                7. 6 Mr Chicago
 
1260 rader - 630 kronor      210 rader - 105 kronor
 
Lycka Till!
 
//Axel

Eftersnack V75 Mantorp

Kategori: Allmänt

Hej Igen!
Många fina prestationer på en snabb bana blev det och två nya svenska rekord. Digital Darling kutade på 1,10,1 och Stefan Melander trodde han kunde kört under 10 om han bara hade kört lite till på henne.
Scouby Djob var det många (iklusive jag) som tappade hakan när han vann på 1,12,1 2640m och raderade ut
Etain Royals gamla rekord från dödens!
Även Standout gjorde ett kanon lopp när han vann på 1,12,4 helt okörd! enligt en tagen Ulf Ohlsson.
Systemen var ingen hit från mig denna veckan då det blev 300 tillbaka på det stora och bara fyra rätt på det lilla.
 
Det Bästa och det Sämsta:
+++ Digital Darlings uppvisning i V75-1 där hon bara krossade dem andra på nytt svensk rekord 1,10,1 1640m
++ Standout som ledde från start till mål av Ina Scots ära helt okörd.
+ Björn Goops räddning av galoppen på Your Highness som han nog inte vet själv hur han fick henne i trav igen.
 
- Up Date Hoss som Galopperade helt omotiverat i första sväng i V75-3
 
Lira nästa gång:
Rocky Winner: Gjorde ett kanonlopp bakom ömöjlige Digital Darling
Sahara Fairytale: Höll starkt frön dödens
Deuxieme Picsous: Bra spurt i V75-3
Harry Haythrow: Känns som han är med här jämt men spurtade kanon igen.
Lovely Buv: Satt fast med rubbet kvar.
Aega Band: Bra spurt i vida spår.
Porthos Amok: Bra spurt till andraplatsen bakom Standout
Mosaique Face: Fast med rubbet kvar bakom Standout.
 
Nästa helg är det dubbla V75 igen då det är Copenhagen Cup på Söndag med bland annat Edward Ale och Mr.Picolit.
Lördagens tävlingar hålls i Östersund och Jämtlands stora pris är ett riktigt kanon lopp med bland andra Elitloppsdeltagarna Amaru Boko och Shaq is Back, kryddat med Sanity och Marlon O.M.
 
Simma lugnt!
 
//Axel