travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Jägersro

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Dagst att skriva några rader här om V75.
Vi börjar med förra veckan då det blev en favoritbetonad omgång och den enda favoriten som inte vann lyckades jag att åka på... Det var ju inte vilken favorit som helst som torskade utan allas våran Maharajah och min tanke efter loppet var: Att jag aldrig lär mig... Form slår alltid klass och Perfectly Enough som vann loppet har just knallform. Skämskudden till mig och nästa gång "Marre" kommer ut så ska ni få se en som inte spikar. Eller?
Omgångens prestation var annars Maverick Man's uppvisning. Jag skrev ju här att jag tror att detta är en blivande stjärna och jag backar inte från det påståendet. Har var fullständigt suverän när han efter att ha fått en het häst på utsidan kunde svara inte bara en utan två smygkörda hästar och hålla undan på en kanontid och här har Svante Båth en häst för alla dom stora loppen nästa år.
 
Maverick Man och Erik Adielsson
 
Eftersom förra veckan blev så favoritbetonad så har vi en dubbel Jackpot med 90 miljoner i potten att se fram emot. Så med andra ord. Ska ni spela V75 en gång om året så är det denna veckan då det är fruktansvärt högt spelvärde.
Jägersro har fått till riktiga topplopp för att vara i slutet av November och det ser dessutom klurigt ut. Nyckelkusk denna omgången kan vara Bo Westergård som brukar ha sina hästar i form när han ställer upp i V75. Dessutom är det många av dom bästa hästarna som har fått dåliga lägen och det gör att det kan bli riktigt hög utdelning denna gången. Jag tror mig ha fått ihop ett bra system som kan ge en hel del betalt om det klaffar lite och i sista avdelningen så blev tyvärr Amazing Man struken men redan innan det så tänkte jag spika Lars I Nilssons fina fyraåring Dreams Take Time.
Dreams Take Time med sin förra tränare Joakim Lövgren
 
 
 
Bästa Spiken: V75-7  13 Dreams Take Time
Miljondraget:   V75-3  10 Premance Simoni
 
Stora Systemet:              Lilla Systemet:
 
1. 1,2,3,5,6,7,8,9,12          1. 1,2,3,5,6,7,8,9,12
2. 4,6,8                            2. 4 Big Bill Bac
3. 1,2,7,10                        3. 1,2,7,10
4. 2,4,12                           4. 2,12
5. 2 Enya Boko                 5. 2 Enya Boko
6. 2,6,10,11                       6. 2,6,10
7. 13 Dreams Take Time  7. 13 Dreams Take Time
 
1296 rader - 648 kronor     216 rader - 108 kronor
 
V75-1  Bästa hästen, Sämsta läget? 
Bronsdivsionen inleder och jag är övertygad om att bästa hästen är 12 Claes Boko men han ha fått ett riktigt ruttet läge. Han är bra nog att vinna ändå så därför blir han min tipsetta. Men jag målar på rejält och hoppas på en liten skräll. Kanske 6 O.F.V Continue som är en riktig kanon eller 1 Search Launcher som får en fin resa från innespåret.
 
V75-2  Hoppar favven eller vinner han? 
Klass ett loppet håller bra klass men en häst sticker ut. 4 Big Bill Bac är en stark rackare som om han går felfritt har toppchans att vinna detta. Jag spikar på det lilla systemet men tar med två till på det stora då jag inte är säker på att han travar hela vägen. 8 Hanna Banker är en bra häst som har fått ett svårt läge. Hon är dock så bra så hon kan vinna därifrån. 6 Elit Sund satt fast förra veckan och Stig H Johanssons hästar går som tåget så han kan mycket väl vinna detta om favoriten hoppar bort sig.
 
V75-3  Tar sig Harry förbi Reven? 
Gulddivisionen denna veckan är lurig då mycket avgörs i starten. Om 1 Reven D'Amour håller upp innerspåret har han chans att spåra hela vägen. Men då 2 Harry Haythrow är ruggigt snabb ut och dessutom är Lutfi Kolgjini med med 8 Raja Mirchi och den brukar köras offensivt även om Ludde har aviserat försiktigt upplägg. Jag plockar också med 7 Oasis Bi som är en kanon och 10 Premance Simoni som har knalform och är en bra häst.
 
V75-4  Ska det hända för Let it happen? 
I lägsta klassen tror jag att två hästar höjer sig lite över övriga och sen plockar jag även med en skräll på det stora som är lite bättre än raden. 2 Let It Happen har startat i V75 två starter i rad och varit tvåa och femma. Det har varit i tuffa gäng och då han dessutom nu har begåvats med ett bra spår så tror jag han har bra vinstchans. 12 Vivo Per Lei (som förövrigt betyder: Jag lever för henne) är ingen häst man leker med och då det handlar om lång distans så spelar spåret mindre roll och han är långt framme när mållinjen skärs. Jag plockar även med skrällen 4 Blue Star Mythical som är distansgynnad och bättre än raden.
 
V75-5  Enya bara bäst? 
Svensk Uppfödingslöpning. Det största tvååringsloppet i Sverige och här brukar vi få se fina prestationer. Det brukar bli endel galopper i tvååringsloppen och egentligen ska man alltid gardera. Men 2 Enya Boko tror jag är bäst och Per Lennartsson har haft otrolig framgång med sina tvååringar och jag tror att han avgör på upploppet när dom andra har kört klart. Spik på Pers talang.
 
V75-6  Prey blir ett enkelt byte? 
Silverdivisionen får se många fina hästar och favorit lär 2 Prey Frontline bli efter fem raka segrar, Kanske med all rätt och han är ett givet streck. Men han har kommit upp i klasserna och jag tyckte inte han såg så bra ut senast. Min förstahäst är istället 10 Nougat Ås som är en riktig kanon som i Maj vann Harper Hannovers lopp på Solvalla under Elitloppshelgen. Även 6 Freeman T. Porter måste med då han gjorde ett riktigt topplopp senast bakom Montgomery Hill. Även 11 Playing Tua åker med då hon har varit riktigt fin på slutet och kan vinna trots läget.
 
V75-7  Ibland är drömmarna värda att vänta på. 
Johan Jacobssons minne avslutar och det är ett roligt lopp där treåringarna står på start och fyraåringarna tjugo meter efter. Här skulle vi få se om 4 Amazing Man kunde hålla undan från 13 Dreams Take Time. Nu blev tyvärr den förstnämnde struken och eftersom jag redan innan var inne på att Dreams Take Time skulle hinna ifatt Amazing Man så känns det givet att spika Lars I Nilssons fina häst och kanske är det ett tecken att man får vänta på att drömmarna ska slå in till sista avdelningen?
 
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka då V75 avgörs i Finland.
 
//Axel
 
 
 
 

V75 Gävle

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Då var det dags att skriva lite om helgens V75-omgång, men först en liten återblick på helgen som var då det ju var V75-Finaler på Solvalla.
Systemen var riktigt överanalyserade och gick inge vidare så vi fokuserar på prestationerna istället.
Det är ju svårt att sätta någon annan än Digital Ink som omgångens klara prestation när han mosade sitt motstånd i V75-7 men jag vill ändå höja Indigious i samma lopp som fick en mördarresa av Erik Adielsson och höll strålande bra till andraplatsen ändå. Dessa två hästar vinner många lopp nästa år om dom får vara friska.
Även Seabiscuit gjorde processen kort med motståndet när han blev släppt till spets och enkelt kunde rinna undan på en mycket fin tid med sparade krafter. Nu verkar det som att topphästen Seabiscuit är tillbaka igen!
Gulddivisionen blev som jag föräntade mig, ett riktigt magplask och det var på stumma ben som Womanizer kunde vinna. Men han gjorde nog det inte för att han var bra utan för att dom andra var sämre..
 
Seabiscuit och Jorma Kontio
 
 

Över till denna veckan då V75 avgörs på Gävle Travbana och vi får äntligen se kungen Maharajah på V75 igen. Han möter överkomligt motstånd och normalt sett så ska han inte förlora trots att det saknas endel till toppformen. Loppen i övrigt håller väl lite medioker klass men det är roligt spelmässigt med många skrällar som kan vinna och jag tror mig ha hittat tre stabila spikar och sen är det bara att fylla på i dom andra loppen.
 
Maharajah och Örjan Kihlström
 

Bästa Spiken: V75-3  9 Maharajah
Miljondraget:  V75-7 12 Tell Me No Lies
 
Stora Systemet:                Lilla Systemet:
 
1. 1,2,3,5,6,10                   1. 1,2,3,5,6,10
2. 1,3,7,10,11                    2. 3,7,11
3. 9 Maharajah                  3. 9 Maharajah
4. 4 Månprinsen A.M         4. 4 Månprinsen A.M
5. 6 Maverick Man             5. 6 Maverick Man
6. 3,4,5,9,10                     6. 4,5
7. 1,3,4,5,7,10,11,12         7. 1,3,7,10,11,12
                                         
1200 rader - 600 kronor      216 rader - 108 kronor
 
V75-1  Klurigt lopp inleder. Hur göra? 
Ett lurigt Klass ett lopp över kort distans inleder och här blir nog spetsstriden avgörande. Den som tar spets av 2 Greve E. och 5 That's My Pal har nog bra chans att leda loppet länge. Knapp fördel för den förstnämnde som är väldigt snabb ut. Min förstahäst är dock 6 Verymuchkiss Karsk som kommer få en bra position och som är en väldigt rejäl häst som är i alldeles för låg klass. Jag målar dock på lite mer ifall det skulle bli körning och tempo och varnar för lite skräll. Kanske 10 Horton eller 1 Bolt Boko?
Ranking: 6,2,1,5,10,3,12,8,4,9,11
 
V75-2  Att hoppa eller inte hoppa? det är frågan? 
Lägsta klassen och här hänger mycket på om 1 Corleone Boko behagar att hålla sig i trav i inledningen. Gör han det så svarar han nog ut min tipsetta 3 Julio De Lux och då kan det bli en tung väg för favoriten. Jag streckar fem djur och varnar för 11 Vacqueyras som är märkligt bortglömd och 7 Jennie Lovecroft som är en segerstaplare.
Ranking: 3,7,11,1,10,9,5,12,2,8,6
 
V75-3  Kung Marre mosar allt? 
Gulddivisionen håller även denna vecka dålig klass med ett undantag. 9 Maharajah är när han är i form en av världens bästa hästar. Nu fattas det en bit till formen och han körs för blott andra gången i karriären av en annan kusk än Örjan Kihlström. Att Ulf Ohlsson sitter upp nu tror jag inte spelar någon roll och när loppet dessutom går över passande 3140m så tror jag att "Marre" krossar motståndet och spikar utan att tveka det minsta.
Ranking: 9,7,1,5,4,11,2,10,3,8,6
 
V75-4  Gunnars Prins visar att han är bäst? 
Kallblodsloppet håller hög klass och vi får se några fina kallblod. 4 Månprinsen A.M är en riktig glänsare som har tagit klivet upp i eliten i år och etablerat sig som en av dom bästa vi har. Nu kommer han ut efter en liten paus men jag spikar ändå då jag tror att han bara är bäst och han brukar gå bra efter vila. Gunnar Melander låter nöjd med honom och lär köra fram tidigt och tå blir han svårslagen. Spik nummer två.
Ranking: 4,1,5,8,10,11,7,3,2,6,9
 
V75-5  Maverick flyger till spets? 
Ett treåringslopp som domineras av Svante Båth som har hela fyra hästar med i loppet. Jag väljer att spika 6 Maverick Man. Konstigt att spika en häst som bara gjort två starter tycker ni? Men jag tror att detta är en ny stjärna. Han vann debuten på 15.1/2140 och det var inga små ord Åke Svanstedt använde sig av i vinnarcirkeln. Han följde sedan upp det med att vinna enkelt på en ny 15-tid och med Sveriges skickligaste voltstartskusk (?) Erik Adielsson i sulkyn så lär han sitta i spets in i första kurvan och vem ska slå honom sen? Spik nummer tre.
Ranking: 6,2,8,1,10,15,14,11,7,9,3,4,5,12,13
 
V75-6  Hatten av för Stig H:s tysk? 
Silverdivisionen börjar också tappa i kvalitet nu när vi går mot vintern men några fina hästar är kvar än. Tipsettan ger jag till 5 Chapeau som är en fin häst som Stig H Johansson tränar som alltid har fått stå i skuggan av stallets stjärna Indigious. Här möter han lättare motstånd än han har stött på tidigare men då jag är lite osäker på var han hamnar i inledningen så vill jag gardera. Spetsen tror jag att 3 Ulm Karsk tar hand om. Senast var han ute mot Maharajah och det är inte så mycket att säga om att han tröttnade där. Får han bestäma lite så kan han rinna undan. 4 Sandringham Hannover är en årstidshäst som alltid går bra på hösten och ska passas här. Blir det tempo kommer 9 Democrat och 10 Robin Ru in i mathen.
Ranking:  5,4,3,9,10,11,12,6,2,7,1,8 
 
V75-7  Det bästa är sparat till sist? 
Bronsdivisionen är lite av omgångens sportsliga höjdpunkt. Tipsettan ger jag till 1 Elit Håleryd som kanske to.m kan hålla upp spets här. Gör han det blir han mycket svårslagen. 3 Mellby Amiral har visat strålande form på sistone men då jag tror att han är bättre på lång distans så kan det blir svårare att vinna för honom här. Jätteskrällen i loppet är 12 Tell Me No Lies som har varit ute i hårda årgångslopp och vid minsta lilla tempo biter hans spurt bra.
Ranking: 1,3,12,7,10,11,5,4,8,9,6
 

Lycka Till så hörs vi nästa vecka då V75 avgörs på Jägersro.
 
//Axel
 
 

V75 Solvalla

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Då var det äntligen Fredag igen och dags att skriva lite här. Roligt att så många läser vad jag skriver på Fredagarna. Nu är det dags för mig att börja prestera lite också på spelet då det inte har varit något vidare av den varan på sistone. Men det gäller att vara med när det händer.
Lite ny layout blir det här också denna veckan, men du kommer känna igen dig rätt bra ändå.
 
Förra veckan började så bra när jag hade helrätt i att Art On Line var bästa hästen och spikade emot favoriten Nothing But Class. Detta var också omgångens prestation. Inte att jag spikade utan hästens prestation när han dansade undan till synes med gott om krafter kvar. Det gick dock inte lika bra i resterande lopp trots att jag fick med 15-oddsaren B.W.L Champion så slutade det med endast fyra rätt.
En liten udda sak var att ingen streckfavorit vann och ännu mer udda var att sex av dom hade ledningen in på upploppet men ingen av dom höll in i mål. Det lönar sig att gå emot ibland.
Art On Line och Mikko Aho
 
Denna veckan är det V75-Finaler på Solvalla och detta innebär riktigt hög klass på loppen. Ironiskt nog är det sämst klass i Gulddivisionen då dom riktiga stjärnorna saknas. Fyraåringsloppet (V75-7) håller dock mycket hög klass med många framtida (även nutida) stjärnor med.
Spelmässigt så brukar det bli favoritbetonat när det är finaler. Men denna gången har många av förhandsfavoriterna fått dåliga lägen och det är mycket positioner som avgör på Solvalla så jag ska försöka fälla några av dom.
 
Digital Ink krossar motståndet i V75-7?
 
Bästa Spiken: V75-7  9 Digital Ink
Miljondraget:   V75-1  6 Robin Ru
 
Stora Systemet:                    Lilla Systemet:
 
1. 1,2,3,4,6,8,9,10,11             1. 1,2,3,4,6,8,9,10,11
2. 4,7,10                               2. 4,7,10
3. 4,6                                    3. 4,6
4. 2,5,6,8,9,10                       4. 8 Highspeed Call
5. 10,13,14,15                       5. 10,13,14,15
6. 5 Call Me Hannover            6. 5 Call Me Hannover
7. 9 Digital Ink                       7. 9 Digital Ink
 
1296 rader - 648 kronor          216 rader - 108 kronor
 
V75-1  Silver Bättre Än Guld?
Silverdivisions Finalen är ett riktigt kanonlopp med många blivande kanonhästar. Jag lägger tipsettan på 8 Seabiscuit då jag är övertygad om att han är bästa hästen och utan strul så vinner han detta. Men det är risk för strul från detta läget och jag provar att fälla honom. Fram med stora penseln och streckar hela nio hästar och varnar lite extra för 6 Robin Ru som alltid går bar till slut och 10 Democrat som visade senast att han kan gå bakifrån också.
Ranking: 8,1,3,11,6,4,10,9,2,12,7,5
 
V75-2  Lägsta Klassen Men Hög Klass på Hästarna.
Klass två Finalen ser många hästar som kommer gå upp i klasserna på V75. Jag provar att låsa loppet på tre hästar och tippar 10 Linslusen A.U etta som jag är en bra men skör häst som när han står på fyra friska ben är en riktigt bra häst. Det visade han senast när han var ute i Breeders-Crown Final tillsammans med kanoner som DIgital Ink bl.a. Det finns dock två hästar till som jag inte vågar spela utan. 7 Rocky Reach är en stark rackare som visade upp sitt riktiga jag senast och han är gynnad av hårt tempo som det väl lär bli när mitt tredje streck 4 Vacqueyras sitter i spets?
Ranking: 10,7,4,5,6,8,3,9,2,1,12,11
 
V75-3  Sämsta Guld-Finalen någonsin?
Sportsligt är denna Guldfinalen ingen höjdare då dom riktiga stjärnorna saknas. Tipsettan ger jag till 6 Monster Drive som det väl borde vara dags för snart. Senast satt han fast bakom ett hav av hästar och han har väl inte fått luckan än. Nu är han dessutom ute mot sämre motstånd och är kuskförstärkt i form av Björn Goop. Jag vågar dock inte ta bort 4 Reven D'Amour som är hur bra som helst ibland och jag tror han tar sig förbi 2 Perfectly Enough och sitter i spets och sedan ska han slås. Två streck.
Ranking: 6,4,3,8,2,6,9,7,1
 
V75-4  Blir det fart så Highspeed hinner fram?
Klass ett Finalen innehåller ett par personliga favoriter och jag tippar en av dom etta och spikar på det lilla systemet. 8 Highspeed Call har fått ett rigtigt ruttet läge och frågan är hur Kaj Widell kör från detta läget. Backar han så måste han lita på att Jorma Kontio bakom 5 Reina La Caballo sätter upp tempo vilket han förmodligen gör och kör han frammåt så gäller det att han hittar ner. Strular det inte tror jag att han vinner men jag plockar med fem hästar till på det stora systemet. 9 O.F.V Continue är en blivande topphäst men han är lite ojämn och inte gynnad av bakspår men han kan absolut vinna. Sen varnar jag lite för skrällen 10 Falcon Håleryd om det blir tempo.
Ranking: 8,9,2,5,6,10,1,4,7,12,11,3
 
V75-5  Tilläggshästarna gör upp om Diamanten?
Finalen av Diamatstoet håller som vanligt hög klass men jag tror att tilläggshästarna är huvudet högre då det finns ett par riktiga kanoner där. 13 Ariel Boko är en riktig toppmärr som nog tillhör topp-10 i Sverige. Då hon allid tappar i starten när det gäller volt-start så lär hon hamna sist här och får många att runda. Men då det handlar om en riktig topphäst så blir hon min tipsetta ändå. Jag garderar dock med tre ston till. 15 Global Midnight vann sitt försök på Svenskt rekord och har springspår på tillägg vilket gör att hon kommer förmodligen hamna bra till. 14 Latitud Broline spurtade ilsket senast i loppet som 10 Aloe Vera vann och båda får plats på mitt system.
Ranking: 13,15,14,10,6,2,11,5,8,9,7,4,1,3
 
V75-6  Call Me Crazy.
Bronsdivisions Finalen är ett riktigt topplopp och här tror jag att jag har räknat ut det. 2 Prey Frontline kommer att ta spets och kommer att få press av antigen 4 Västerbo Highflyer eller 11 Laurier Dag om denne kommer i ett tidigt avancemang. Hur som helst så lär det bli högt tempo och ve sitter och gottar sig i tredje ytter då? Jo, Johnny Takter och 5 Call Me Hannover. Senast var han ute i ett enkelt gäng i Kalmar och vann pliktskyldigt men näst senast var han fyra i ett kanonlopp i Hamburg som Dreams Take Time vann och detta handlar om en riktigt bra häst som dessutom alltid går in i mål. Jag litar på mig själv och spkar Marcus Lindgrens fina jänkare. Kalla mig galen.
Ranking: 5,4,2,11,7,3,1,8,12,10,9,6
 
V75-7  "Inken" på väg mot stjärnorna? 
Solvalla Grand Prix är finalen av SolvallaSerien. Fyraåringstoppen även kallad. Här finns i stort sett hela toppen av fyraåringskullen i Sverige med vissa undantag. Ändå tror jag att en häst är överlägsen motståndet. 9 Digital Ink tror jag är en blivande världsstjärna som kommer att ta steget in i eliten nästa år. Han besitter en otrolig styrka och är helt oöm för positioner och jag tror han krossar detta gänget utvändigt om ledaren om denne inte inser sin begränsning och släpper så klart. Vi avrundar med omgångens bästa spik!
Ranking: 9,10,4,2,12,6,8,1,5,3,11,7
 

Lycka Till så hörs vi nästa vecka!
 
//Axel
 
 
 
 
 
 

V75 Halmstad

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Dags att skriva några rader här om V75 som denna veckan går på min hemmabana Halmstad. Alltså har jag stenkoll på både hästar och kuskar.
Men först ett par ord om Söndagens Breeders Crown-Finaler. Vi fick se fyra nya hästar skriva in sig i historien. Amazon Am, Jonesy och Digital Ink i all ära men roligast var ändå när amatörtränade Youana ledde finalen för dom fyraåriga stona hela vägen och man fick se prov på att den lilla amatören kan sätta alla proffsen på plats. Storfavoriten Fascination visade återigen att hon tröttnar om hon får för tuffa lopp och slutade oplacerad.
 
Så över till helgens omgång som håller hyffsad klass och roliga lopp spelmässigt. Ska Harry få vinna V75 på hemmaplan?
 
Bästa Spiken: V75-6  10 Dream Duo
Miljondraget:   V75-2   6 Unika Karsk
 
Stora Systemet:                 Lilla Systemet:
 
1. 3 Art On Line                 1. 3 Art On Line
2. 2,3,4,5,6,10                   2. 2,3,4,5,6
3. 3,4,7,8                          3. 3,4,7,8
4. 1,2,3,4,5,8                     4. 1,2,4,5,8
5. 4,7,8,9                          5. 8 Nelli Eighteen May
6. 10 Dream Duo                6. 10 Dream Duo
7. 2,3                                7. 2,3
 
1152 rader - 576 kronor       200 rader - 100 kronor
 
V75-1
 
Silverdivisionen inleder och den håller ingen vidare klass. Jag går ut hårt och spikar 3 Art On Line som jag tror leder detta loppet hela vägen. Han är väldigt snabb ut men han kan även vinna från andra positioner och då motståndet inte skrämmer så tror jag att han är en bra spik.
 
V75-2
 
Klass ett loppet går över lång distans och klar förstahäst är 2 Yield to None som förra veckan galopperade innan bilen släppte fältet. Han har en bra segerchans om han håller sig till rätt gångart hela vägen men jag vågar inte chansa och garderar med fem hästar till och varnar för 5 Hertig Shim som vann ett långlopp i V75 senast mot bra hästar och 6 Unika Karsk som satt fast med allt sparat senast.
 
V75-3
 
Gulddivisionen och är det äntligen dags för 7 Harry Haythrow? Han är klar förstahäst och jag tror att Peter Untersteiner laddar mot spets, men frågan är om han kommer förbi 4 B.W.L Champion som är väligt snabb ut. Oavsett så kommer Harry komma med en rökare på upploppet men jag vill gardera då det finns dugliga motståndare. Totalt fyra streck där jag varnar för skrällen 8 Capello Bob som är påväg mot formen.
 
V75-4
 
Lägsta klassen går över kort distans och min förstahäst är 2 Denco's Neelakilab som har ett bra läge och är bra för klassen. Då jag är lite osäker på var hon kommer hamna så vill jag gardera med flera dugliga hästar. 8 Max Bob har fått ett ruttet läge men han är så bra så han kan vinna detta loppet från dödens. Totalt sex streck.
 
V75-5
 
Ett roligt treåringslopp som innehåller många fina hästar och jag har fastnat för en. 8 Nelli Eighteen May hade jag spikat på allt om hon hade haft ett bättre läge. Nu blir det spik på det lilla systemet och tre hästar till på det stora. Det är en fruktansvärt härlig gång i det här stoet och kan bara Johnny Takter hitta ut i andraspår så kommer han nog köra frammåt tidigt och då är det bra chans att hon krossar allt.
 
V75-6
 
Här kommer omgångens bästa spik i form av 10 Dream Duo. Han är helt enkelt huvudet högre än motståndet. Senast var han ute i ett storlopp i Tyskland och blev femma och före sig i mål hade han hästar som Indigious och Dreams Take Time. Lång distans är bara en fördel då han är stark och jag tror han vinner från alla positioner.
 
V75-7
 
Stoeliten är äntligen tillbaka och jag låser loppet på två högkapabla ston som jag tror gör upp om segern. Tipsetta blir 2 Miss Sue V då hon har spår innanför värsta hotet 3 Gisela Ås. Björn Goop lär braka till spets och sen blir Daniel Redéns fina sto svårfångad. Gisela Ås är dock en riktig flygmaskin och det ska bli roligt att se duellen på upploppet.
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka då det är dags för V75-Finaler på Solvalla.
 
//Axel
 
 

Extra V75 Eskilstuna Söndag

Kategori: Allmänt

Hej igen!
 
Dagens tävlingar på Eskilstuna blev mycket blandad kompott. Systemen var ingen höjdare då jag bara lyckades skrapa ihop fem rätt. 
Roligaste sportsligt var ändå att Alvena Pelé äntligen fick visa hur bra han är när han står på fyra friska ben. Han är en personlig favorit hos mig och eftersom det har varit mycket strul med hästen (var faktiskt nära att stryka med för bara ett år sedan) så var det roligt att han fick vinna på V75 igen. 
Plus också till Big Bill Bac som krossade allt den tunga vägen, Seabiscuit som vann trots 08-tempo första 500m och att Jorma inte fick av honom huvan på upploppet och till Rocky Reach som jag varnade för i förra starten. Då var han sjuk, nu var han helt överlägsen.
 
Söndagens omgång innehållet väldigt fina unghästar och flera av morgondagens stjärnor. Det är detta som gör svensk travsport så rolig. Att följa dom unga lovande löftena till Eliten och försöka avgöra vilka som är bäst just nu.
 
Bästa Spiken: V75-3  4 Amazon Am
Miljondraget:   V75-5 14 Bell
 
Stora Systemet:                Lilla Systemet:
 
1. 1,2,3                             1. 1,2,3
2. 1,5,13                           2. 13 Rolex Bigi
3. 4 Amazon Am               3. 4 Amazon Am
4. 1,4,5,6,7,9                     4. 1,4,5,6,7
5. 1,2,3,6,13,14,15             5. 1,2,3,6,13,14,15
6. 2 Dreams Take Time      6. 2 Dreams Take Time
7. 1,3,8                             7. 1,3
 
1134 rader - 567 kronor       210 rader - 105 kronor
 
V75-1
 
Dom fyraåriga stona gör upp i första loppet och favorit och klar förstahäst är 2 Fascination som har gjort allt rätt i sin tävlingskarriär hittils och tjänat nästan sex miljoner. Det finns chans att hon vinner detta men jag vill gardera då det finns risk att hon inte får spets och då kan det bli ett tungt lopp. 1 Jeepster är snabb ut och jag är lite osäker på om Kaj Widell vill släppa spets. Även 3 Rica Neo är snabb ut och den som sitter i ledningen av dessa har bra chans att vinna.
 
V75-2
 
Ett tråringslopp och här kommer en av dom intressantaste hästarna i Sverige ut i form av 13 Rolex Bigi. Han är min förstahäst och jag är helt säker på att det är bästa hästen i loppet men han står med tillägg på bra treåringar och har Anders Svanstedt i vagnen för första gången. Han har bra segerchans, inget snack om det och jag spikar på det lilla systemet men på det stora plockar jag med 1 Tenzing som har spetsläge och 5 Rolex som travade som en klocka (hehe) senast utan skor.
 
V75-3
 
Finalen för dom treåriga stona och här kommer omgångens bästa spik i form av Robert Berghs 4 Amazon Am. Hon vann sitt kval på ett övertygande sätt och hon verkade inte tom i mål. Hon är heller inte positionsberoende utan kan vinna både bakifrån och från spets. Omgångens säkraste spik från Robert Berghs formstall.
 
V75-4
 
Ett roligt kallblodslopp utan dom stora stjärnorna och jag ger tipsettan till 5 Raggmunken som om han sitter i ett vettigt slagläge in på upploppet har en riktig rökare att tillgå till slut. Då han brukar köras defensivt och det finns flera dugliga konkurenter så garderar jag med ett gäng till. Varning för norska 4 Serpefanten och 7 Horgen Tore som är snäppet under eliten i Norge.
 
V75-5
 
Ett Diamantstoförsök som ser klurigt ut. Tipsettan till Über-speedige 15 Aloe Vera som om hon får dom rätta ryggarna alltid avslutar sylvasst. Jag garderar dock då det kan bli många att runda. Främst med 2 What Love Can Do som om hon får sin smygresa är blixtrande på speed och med 6 Amour D'Inverne som har toppform och kan ta spets här.
 
V75-6
 
Finalen för dom fyraåriga grabbarna är ett riktigt getingbo med många blivande stjärnor. Jag väljer ändå att spika 2 Dreams Take Time som verkligen har tänt till i sin nya regi och som har toppform för dagen. Johnny Takter lär placera honom i spets och då värsta motbudet 9 Digital Ink har fått bakspår och då jag inte tror att 1 Molle C.D klarar att hålla ut min spik så känns det givet att singla fine Dreams Take Time.
 
V75-7
 
Finalen för dom treåriga grabbarna tror jag står mellan tre hästar. Tipsetta efter försöken blir 3 Call me Keeper som var grym i försöket då han vann på nytt Svenskt rekord 1,12,7/2140a från utvändigt ledaren. Jag är dock lite osäker på var han hamnar och jag tror inte han vinner finalen också från dödens utan han behöver nog lite hjälp. 1 Poochai har utvecklats fint på sistone och jag tror att han kan hålla spets här och sedan blir han svår att ta sig förbi. Jag låser på dessa på det lilla systemet och plockar även med 8 Rolling Stones på det stora som har hyperkapacitet men som strular till det för sig ibland och dessutom har det sämsta läget här.
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka då HalmstadTravet står värd för V75.
 
//Axel
 

V75 Eskilstuna

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Breeders Crown Helgen är här och nu ska årgångsloppen avslutas för i år. Detta händer på Söndag men innan dess så har vi en V75-omgång att sätta tänderna i.
Men vi börjar lite med förra veckan då jag var helt ute och cyklade. Min spik (Panne de Moteur) var inte som bäst och fick stryk av Rocky Winner i ett konstigt lopp som många underpresterade i. Roligast i omgången var att On Track Piraten har tagit ett steg in i den Svenska eliten på allvar när han vann Müllers Memorial på ett bra sätt.
I Onsdags var han tillbaka på banan. Hela Sveriges kelgris Maharajah och som han såg ut! Han rundade ett meriterat gäng och vann på Svenskt rekord 1,12,7/2160 med träningsbalans och helt okörd! Kan han se ut så hela vintern så får Stefan Hultman nog börja drömma om Prix D'Ameriqe. För det är väl sista chansen nu?
 
Veckans omgång håller bra sportslig klass för att vara i November och jag tror mig ha fått ihop ett bra system som ska ge mig revanch efter förra veckans fiasko.
 
Bästa Spiken: V75-6  6 Seabiscuit
Miljondraget:   V75-1 10 Nochebuena Face
 
Stora Systemet:              Lilla Systemet:
 
1. 1,2,4,5,9,10,12            1. 1,2,4,5,9,10,12
2. 1,4,5,6,10                    2. 1,4,6
3. 3,5,6,10,11                  3. 3,5,6,10,11
4. 6 Romeo Lavec            4. 6 Romeo Lavec
5. 7,14                            5. 7,14
6. 6 Seabiscuit                6. 6 Seabiscuit
7. 2,3,9                           7. 9 Prey Frontline
 
1050 rader - 525 kronor     210 rader - 105 kronor
 
V75-1
 
Vi börjar med ett svårlöst klass ett lopp som kräver sina streck. Jag tror aldrig att jag har sett ett lopp med fler "nästa gångare" Min Tipsetta är 2 Antagonista som har suttit fast och galloperat med vinnarkrafter i dom två senaste starterna och år nu åter Erik Adielsson i sulkyn. Han har perfekt läge och bra chans att vinna detta men då han är lite osäker och motstånd inte saknas så garderar jag. 12 Mellby Amulett har fått sämsta spåret men detta är en riktig tanks och hon kan krossa dom från dödens. Glöm inte heller bort 5 High Stage som har samlat ihop till en vinst.
 
V75-2
 
Ett lite smålurigt fyraåringslopp som kräver gardering. Min tipsetta är 4 Asterix Hornline som har gjort det väldigt bra hos Peter Unterstiener i väldigt billiga gäng. Nu möter han hårdare motstånd och jag garderar. Främst med 6 Big Bill Bac som är en bra häst och 1 Platone G.S.O som har bra chans om han kommer ut i andraspår.
 
V75-3
 
Gulddiviosionen håller väl kanske inte den klass som man är van vid men det är ju inte så konstigt när vi går mot vintertider. Tipsettan lägger jag på 3 Alvena Pele som har spetsläge. Sist fick han trava i dödens och då går han ingenting. Nu är det bättre läge och han leder lopper länge. 11 Reven D'amour var fantastisk senast men nu har han fått ett skitläge men han kommer med på kupongen ändå. Kanske är det dags för 5 Monster Drive nu?
 
V75-4
 
I detta klass två lopp finns många hästar som är väldigt bra för klassen men jag väljer att spika den som är bäst av dom. 6 Romeo Lavec är distansgynnad och detta verkar vara en riktigt bra häst dom dagar han fungerar. Jag tror han krossar detta gänget och singlar honom på systemet.
 
V75-5
 
Lärlingslopp och voltstart brukar innebära många streck men denna gången låser jag på två hästar då jag tycker att dom höjer sig över mångden. 7 Mr Looba Looba borde ta spets här och då blir han inte lätt fångad då han har varit bra på sistone. Skulle han missa spets och det blir körning kommer 14 Tresor D'Inverna in i matchen. Han är i bra form och går hela vägen in i mål. Ett bra lås som blir svårt att dyrka upp.
 
V75-6
 
Här kommer omgångens bästa spik i form av 6 Seabiscuit. Han hade körts passivt inför senast och spurtat bra varje gång men senast så vilade inte Jorma Kontio på hanen när han sände till spets och spårade hela loppet runt. Det var en riktigt bra prestation och gör han om det nu så vinner han detta med. Han kan även vinna från andra lägen och då värsta motbudet 8 Overtaker By Sib fått det sämsta spåret så tvekar inte jag när jag spikar.
 
V75-7
 
Bronsdivisionen avslutar och min tipsetta 9 Prey Frontline har gjort det bra i tre raka i sin nya regi. Men nu har han bakspår över kort distans och möter några bra sprinters. Jag spikar honom på det lilla systemet och tar med två till på det stora. 2 Rite on Win tror jag tar spets. Sen är det frågan om han släpper till 3 Open Mind Bi eller och Goop kör i spets. Jag har en lite känsla av att han provar i spets och tar därför med båda och sitter lugn i sista loppet. 
 
Lycka Till så hörs vi imorgon då det även är V75 på Söndag med fina lopp!
 
//Axel