travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Axvalla

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Då var julen över för i år och hoppas att alla hade en lika trevligt Julafton som jag hade.
 
Lite om Annandagens Finaler och vi fick se många fina prestationer. Det är ju svårt att inte nämna Maharajah som visade att han är påväg mot storformen igen och framförallt att han fortfarande vill springa och vinna då Örjan Kihlström bara fick sitta och hålla i sig sista varvet. Det var också kul att Claes Boko fick visa att han är en riktigt bra häst och jag hoppas han får vara skadefri framöver så kommer han att vinnna många lopp. Men omgångens bästa prestation går ju helt klart till Julio De Lux som efter en startgalopp och som körande Tony Wallin sa i vinnarcirkeln kunde vinna utan att egentligen trava nån gång under loppet. Den hästen har en ljus framtid för sig och inte undra på att både Stig H Johansson och Ulf Stenströmmer har försökt köpa honom.
 
Julio de Lux med sin tränare Jimmy Nilsson
 
 

Lördagens V75:a ser oerhört svår ut och det vankas dessutom en dubbel Jackpot så den som sätter sjuan denna veckan kommer att få bra betalt. Det absolut svåraste är att hitta spikar då det i varje lopp finns minst en häst som är streckad under tio procent som har vinstchans och då kliar det ju alltid lite extra att ta med den hästen. Jag tror dock att mina spikar har bra segerchans och speciellt i den sista avdelningen hade jag lite extra svårt att välja då det finns två hästar som jag gillar väldigt mycket men jag valde tillslut att singelstrecka den som jag tror är bäst.
 
Nougat Ås och Johnny Takter
 
Bästa Spiken: V75-7  3 Nougat Ås
Miljondraget:  V75-6 11 Jonathan Palema
 
Stora Systemet:                     Lilla Systemet:
 
1. 1,2,9                                   1. 1,2,9
2. 1 Misty Marke                     2. 1 Misty Marke
3. 1,2,5,7,10                            3. 5 Mercury Broline
4. 2,7,10                                 4. 2,7,10
5. 5,6,7,10,12,14,15                 5. 5,6,7,10,12,15
6. 7,9,10,11                             6. 7,9,10,11
7. 3 Nougat Ås                        7. 3 Nougat Ås
 
1260 rader - 630 kronor          216 rader - 108 kronor
 
V75-1  Kan Haugstad Banka in favven eller avgörs loppet i starten?  
Vi börjar med ett stolopp över riviga 1640 meter och jag tror att mycket kan avgöras i starten. Jag var länge inne på att spika 2 Pelikan Trio som har varit bra hela hösten förutom senast då hon hade en halsinfektion. Hon är snabb från start och kommer hon till spets så tror jag hon vinner. Men sen såg jag att 1 Ruth Reerstrup har innerspår och kan hon hålla upp spets så blir det ett annat lopp då det är stallkamraten till favoriten 9 Hanna Banker som absolut kann vinna. Det är inte det jag säger. Men hon ska runda hela gänget och det kommer definitivt att underlättas om stallkamraten håller upp spets. Jag tar dessa tre på mitt system och sitter rätt säker i båten.
Ranking: 2,1,9,7,11,5,3,10,4.12,8
 
V75-2  Spets och slut med Jorma har vi hört förut.  
Lägsta klassen denna veckan går över kort distans och här är jag ganska säker på att Jorma Kontio håller upp spets med 1 Misty Marke och i en för övrigt svår omgång att hitta spikar i så räcker det för mig. Jag spikar honom då jag vet att det är en häst med hög potential som kanske har en liten bit kvar till formen men det låter uppåt från stallet och sitter han i spets ser jag ingen som ska plocka ner honom då motståndet håller dålig klass.
Ranking: 1,10,3,12,11,2,4,7,8,6,5,9
 
V75-3  Bra chans för Mercury att vinner om han håller sig på benen.  
Detta loppet tror jag att Tino Ärling vinner med 5 Mercury Broline om bara hästen håller sig på benen. Får han iväg hästen felfritt och han travar hela vägen så ska det till en bra häst att slå honom. Men då det är galopprisk så spikar jag bara på lilla systemet och plockar med fyra hästar till på det stora. 2 Cloud Connected har gått bra i Norge och var tvåa i ett V75-lopp på Årjäng i somras och gör han om det loppet kan han vinna. Storskrällen i loppet kan vara 1 George Sånna som får ett fint lopp från sitt innerspår. Även Björn Goops 7 Uroy ska med då han ska gå utan bakskor denna gången.
Ranking: 5,7,1,10,2,11,9,12,8,6,4
 
V75-4  Kan någon dyrka upp Lovelock eller är han tillbaka i vinnarcirkeln?  
Detta loppet skulle egentligen gå som ett ramlopp och alltså inte vara med på V75 men då Gulddivisionen bara lockade sju hästar så valde man att ta in detta istället. 2 Lovelock är en topphäst som var med i Derbyt som fyraåring men som hade varit borta i över ett år inför förra starten då han gick i dödens och tröttnade in på upploppet men höll ändå bra till en fjärdeplats. Det loppet har säkerligen fört honom framåt och han är min förstahäst. Men jag vågar inte spika pga bortavaron och tar med två hästar till. 10 Race Cowboyland var två i ett långlopp senast som Raja Mirchi vann och får han bara ryggar till upploppet så spurtar han bra. 7 Glenn Palema kan vara en storskräll då han har suttit fast med sparade krafter i två starter.
Ranking: 2,10,7,4,3,11,9,6,5,1,8,12
 
V75-5  Svårt stolopp men nån från tillägg vinner?  
Ett oerhört svårt lopp för ston som det inte behöver vara fel att helgardera då jag har väldigt svårt att bena ut vem som vinner. Min förstahäst är 5 Amina Hornline som vann V75 i Finland senast på ett bra sätt. Denna gången står hon med tillägg och hon får vara bra om hon ska vinna detta då hon möter endel dugliga konkurrenter. 10 Honeydew har springspår på tillägg och kan tidigt sitta i spet och då är hon hästen att slå. Storsrällen kan vara 6 Muscles Girl som är en hårding som alltid håller farten in i mål.
Ranking: 5,10,7,14,12,6,15,10,4,13,2,9,8,1
 
V75-6  Får Rooibos revanch på Kazire eller kan någon annan blanda sig i?   
Bronsdivisionen går denna veckan över lång distans och det finns flera hästar i fältet som är gynnade av detta. Min förstahäst är 7 Rooibos som är en bra häst som är gynnad av distansen. Han kan mycket väl vinna detta men jag vågar inte spika då motstånd inte saknas. 10 Kazire de Bob slog min tipsetta senast och kan göra det igen om han får sitta still till upploppet. 9 Kalle går alltid in i mål och storskrällen kan vara 11 Jonathan Palema som har bra form och är distansgynnad.
Ranking: 7,10,9,11,3,4,1,8,6,5,2,12
 
V75-7  Många låser på tre, jag tar bara en.  
Silverdivisionen är kanske omgångens sportsliga höjdpunkt då den innehåller några riktigt bra hästar. Många spekulerar i att 2 Burning Line Graal ska vinna detta från spets och visst det kan han göra men jag tror inte att han kommer dit. Jag tror istället att 3 Nougat Ås är snabbare från start och sitter han i spets så slår dom inte honom. Han kan även vinna från andra positioner och jag spikar den forne Harper Hannovers-vinnaren. Senast galopperade han men det berodde på en balansförändring som han inte klarade av. Nu är det tillbaka till den ordinarie balansen och jag tror han vinner detta från alla positioner utom utvändigt ledaren.
Ranking: 3,2,4,11,5,12,9,8,6,1,10,7
 
 

Lycka Till och Gott Nytt År så hörs vi nästa år.
 
//Axel
 

V75 Solvalla Annandagen

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Jag hoppas att ni alla hade en trevlig julafton för det hade iallafall jag som vanligt med mycket god mat och trevligt sällskap och mycket musik.
 
V75:erna duggar tätt och nu är det dags igen då det är Finaler på Solvalla på Annandagen.
Men först några ord om Måndagens omgång.
 
Det blev ganska så favoritbetonat och trots att alla mina tre spikar vann så lyckades jag inte få med Corleone Shark och det blev bara sex rätt. 
Det bästa sportsliga prestationen stod Nimbus C.D för när han knallade runt på 1,10,1 första varvet och höll in i mål på 1,11,0/1640m i December! Svettigt värre och denna treåringen kommer få en fin fyraåringssäsong. Även Orecchietti såg smällfin ut när han slog ett sämre gäng men undrar vad Hultman har i planerna för honom framöver. Frankrike kanske?
 
Nimbus C.D och Per Nordström
 
Omgången denna veckan håller mycket bra sportslig klass och vi får se bland annat Maharajah mot Harry Haythrow. Repris på matchen mellan By Air och Mellby Viking med Claes Boko som uppstickare. Vi får också se Stelton möta bland annat Chapeau och Playing Tua. Jag har två spikar som jag tror vinner och ja, jag gör om samma misstag igen. Men fan vad fin han var sist!
 
Maharajah och Örjan Kihlström
 
Bästa Spiken: V75-3  2 Maharajah
Miljondraget:  V75-1 10 True Advantage
 
Stora Systemet:                 Lilla Systemet:
 
1. 3,5,10                             1. 3,5,10
2. 6 Julio De Lux               2. 6 Julio De Lux
3. 2 Maharajah                  3. 2 Maharajah
4. 1,3,4,5,6,9                      4. 1,3,4,5,6,9
5. 1,3,11,12                        5. 1,3,11,12
6. 5,6,7,11                          6. 5,6,11
7. 1,4,5,10                          7. 1 Stelton
 
1152 rader - 576 kronor      216 rader - 108 kronor
 
V75-1  Sitter Jorma Kontio på leken eller är det fördel dansken?
Stoeliten gör upp och över riviga 1640 meter och favorit blir 5 Canaka B.F efter det övertygande vinsten i Finland och det är klart att hon ska vara förstahäst. Jag vill dock inte spika då jag tycker det finns två bra motbud och jag är heller inte helt säker på att 1640 meter är hennes bästa distans. Jag tar med 3 Premance Simoni som jag varnade för sist när hon raketspurtade bakom Harry Haythrow. Lättare emot nu och hon har knallform. Jag tar även med stenhårda 10 True Advantage som har bra chans om hon går barfota.
Ranking: 5,3,10,4,9,1,7,6,8,2
 
V75-2  Julio krossar allt? 
Klass två finalen innehåller många spännande hästar och en av dem vann i spårlottningen då värsta motbuden har fått bakspår. 6 Julio De Lux är en häst som kommer tjäna mycket pengar framöver. Jag tror att han kan sitta i spets in i första sväng då värsta motbudet på framspår 5 Corleone Boko inte är speciellt startsnabb och sitter han i spets så blir det jobbigt att tugga ner honom och jag spikar helt sonika.
Ranking: 6,10,9,5,3,11,2,1,12,4,8,7
 
V75-3  "Marre" fortsätter sin väg mot Frankrike? Eller kan Harry blanda sig i?
Guldfinalen håller lite ihålig klass och ja, nu ska jag göra om samma misstag som vanligt. 2 Maharajah var tillbaka och fick visa sitt riktiga jag igen sist när han mosade konkurrenterna och såg riktigt fin ut. Är han lika bra denna gången så blir det ingen match då det inte finns någon som är i närheten av hans kapacitet i loppet. Jag spikar och hoppas att jag slipper förbanna mig själv och hoppas att han fungerar och visar vilken fin häst han är.
Ranking: 2,1,3,8,4,6,7,5
 
V75-4  Tvååringar och snacka om många streckvärda!
Ett tvååringslopp och som vanligt så är det svårlöst tycker jag då hästarna utvecklas så olika. Favorit blir 4 Orion Tilly som har varit med i både Uppfödningslöpningen och Svampen och senast i Svampen så galopperade han från start. Han är väldigt stark och givetvis ska han med men någon spik det är det inte. Jag garderar med hela sex streck och hoppas lite på en skräll. Kanske Global Reality som är en son till Stig H:s gamle skjutare Lookout Victory. Även 1 Soonerorlater kan blanda sig i om hon håller sig i trav.
Ranking: 4,1,5,3,6,9,10,2,7,8,12,11
 
V75-5  Bästa hästarna har fått sämsta spåren men kan vinna ändå?
Klass ett finalen håller bra klass och blir extra rolig då dom bästa hästarna har fått bakspår. 11 Big Bill Bac har visat hög kapacitet och han tål att göra en hel del själv på vägen men det är långtifrån säkert att han kan runda alla och även om han gör det så får han 12 Verymuchkiss Karsk i ryggen och det är ingen lätt häst att skaka av sig. Den roliga är om 1 Ruhuna Tea kan hålla upp spets. Då växer han och blir svår at slå. Jag tar även med 3 Monte Major som kan få en fin resa och överaska.
Ranking: 11,3,1,12,8,7,5,4,2,9,6,10
 
V75-6  Får Vikingen revanch eller kan Claes blanda sig i?
Bronsfinalen håller hög klass och vi har många blivande guldhästar i fältet. Bäst är utan tvekan 11 Mellby Viking som senast fick ett så hårt lopp man kan få med tredjespår hela första varvet och dödens sedan och stretade ändå emot på upploppet och blev knappt slagen av 5 By Air. Gör han om det loppet och har lite mer flyt på vägen så vinner han detta men han har ett dåligt spår även denna gången och det är risk för en tung resa nu med. Förutom dessa två så plockar jag med 6 Claes Boko som är en riktig kanon som kan blanda sig i striden om det strular lite för dom andra. På det stora plockar jag med 7 Mellby Amiral som är väldigt understreckad. Njut nu av ett mycket bra lopp!
Ranking: 11,5,6,7,2,3,1,10,9,12,8,4
 
V75-7  Det är väl klart om Stelton håller upp spets? 
Om V75-6 var ett bra lopp så är nog silverfinalen ännu finare. Förstahäst och spik på det lilla systemet är 1 Stelton som om han håller upp spets blir mycket svår att slå. Han vann enkelt senast i ett bra gäng och såg helt ökörd ut. Dock så vet jag inte hur snabb han är första biten och han måste vara snabb då Erik Adielsson lär trycka av startkanonen 5 Chapeau och kommer han förbi är han helt plötsligt hästen att slå. Blir det körning mellan dessa två kan 4 Playing Tua och 10 Art on Line blanda sig i då dom är väldigt starka båda två. Njut även av detta loppet och speciellt av Stelton som sägs vara Danmarks bästa häst.
Ranking: 1,5,4,10,7,3,12,2,9,6,11,8
 
 

Lycka Till så hörs vi på Lördag då det är jackpot på Axvalla.
 
//Axel

Extra V75 Måndag Solvalla

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Julveckan har blivit något av en hysteri för V75 då det är fyra V75-omgångar på en vecka.
Först några rader om lördagens omgång.
Sportsligt var det inget att komma ihåg men spelmässigt blev det väldigt bra utdelning då båda dom stora "lamporna" i omgången förlorade. 800.000:- hade ju varit fint såhär innan jul och lite extra irriterande var att där båda mina spikar förlorade var den som vann rankad tvåa... Men som tur är kommer det nya chanser.
 
Det är uppesittarkväll på Solvalla dan före dan och omgången håller bra sportslig klass för att vara i December och vi får se en hel del fina hästar. Bland annat den gamle sprintermästaren Orecchietti som är ute i ett lämpligt gäng. Jag bygger upp systemet på tre spikar då det finns tre hästar som har bra vinstchans vilket gör att jag kan gardera rejält i dom andra avdelningarna som ser betydligt mer öppna ut.
 
Orecchietti och Örjan Kihlström
 
Bästa Spiken: V75-6  10 Orecchietti
Miljondraget:  V75-
 
Stora Systemet:                 Lilla Systemet:
 
1. 1,2,3,4,7,9,10                  1. 2,3,4,7,9
2. 1 Xena Brick                  2. 1 Xena Brick
3. 1,4,9,10                          3. 1,4
4. 3 Riff Kronos                  4. 3 Riff Kronos
5. 2,4,6,11,12,14,15            5. 6,11,12,15
6. 10 Orecchietti                6. 10 Orecchietti
7. 3,4,8,9,14,15                   7. 3,4,8,9,15
 
1176 rader - 588 kronor      200 rader - 100 kronor
 
V75-1  Öppet lopp men en Ale är aldrig fel "dan före dan". 
 
 

V75 Bergsåker

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Nu är det dags för Jul/V75-veckan. Det körs inte mindre än fyra V75-omgångar på en vecka och ni kommer att hitta tips till dom alla här på sidan.
Men först lite om förra veckan. 
Jag var helt rätt ute men då mitt lås i näst sista inte levererade så blev det bara sex rätt. Lite plus iallafall för er som spelade det lilla systemet. Omgångens prestation ger jag till en häst som inte vann. Mellby Viking travade första varvet i tredjespår i 13-tempo och sedan utvändigt om vinnande By Air resten av loppet och lyckades ändå hålla till andraplatsen. Det är inte många hästar som klarar av det.
Även Maharajah ser ut att vara tillbaka då han krossade sina konkurrenter den tunga vägen precis som vi är vana att se honom. Härligast att se var Stefan Hultman efter loppet då all press släppte från hans axlar och man ser verkligen på Stefan hur mycket denna hästen betyder för honom och jag är glad att Maharajah har hamnat hos just Stefan Hultman. Till sist. Kan Stelton vara en häst för Elitloppet framöver? Kanske.
 
Mellby Viking och Jorma Kontio
 

Veckans V75-omgång körs på Bergsåker och håller lite blandad kvalitet men då det är Jackpot så blir det alltid intressant. Spelmässigt så finns det två bra spikar att luta sig mot. Det gäller bara att gardera rätt i dom andra loppen.
 
Målfoto med Mellby Brunello på Lördag?
 
Bästa Spiken: V75-2  2 Mellby Brunello
Miljondraget:  V75-6  1 Västerbo Collect
 
Stora Systemet:                  Lilla Systemet:
 
1. 4,9                                   1. 9 Berlusconi
2. 2 Mellby Brunello            2. 2 Mellby Brunello
3. 4,5,7,8,10,11                    3. 4,5,7,8,10
4. 2,3,4,8,9,10,11                 4. 2,3,8,9,11
5. 3,6,13                              5. 6,13
6. 1,2,3,8,11                        6. 1,3,8,11
7. 6 Ultralum                       7. 6 Ultralum
 
1260 rader - 630 kronor       200 rader - 100 kronor
 
 
V75-1  Får Silvio nytta av krafterna från sist? 
En ganska tunn Silverdivision med bara nio hästar till start. Jag provar att låsa på två av dom. Min förstahäst är 9 Berlusconi som satt fast med alla krafter kvar senast och dom kan han behöva nu om han ska plocka ner 4 Calvados Crane från ledningen. Han har dummat sig lite på sistone men det har varit i betydligt hårdare gäng än detta och hittar han till spets blir han farlig. 
Ranking: 9,4,6,3,1,5,7,2,8
 
V75-2  Erik har en straffspark utan målvakt? 
I den lägsta klassen så får vi se 2 Mellby Brunello som är en mycket fin treåring som Svante Båth tränar och jag tycker att han är omgångens bästa spik. Han är tillochmed på gränsen till stenklar. Senast så vann han ett ganska billigt lopp och Erik Adielsson låg raklång bakom honom hela loppet och det såg ut som det fanns hur mycket som helst kvar i honom och när nu värsta motbudet 10 Countdown har blivit struken så ser jag ingen anledning att gardera honom och jag njuter av denna fina häst istället.
Ranking: 2,6,1,12,9,5,11,8,4,3,7
 
V75-3  Öppet lopp som kräver sina streck.
Klass ett loppet är svårlöst och eftersom det går över kort distans och dom bästa hästarna är mer gynnade av lång distans. Jag tippar ändå 10 Zertex etta som är en långdistansare men eftersom jag tror det kan bli högt tempo då tempostarke 5 Trailing Edge är med så kan han bli gynnad av detta och spurta ner dom övriga. Jag vågar dock inte chansa på detta utan plockar med spetshästen 4 Beeboop Laday och 7 Persos Smokie som är en bra häst som har varit lite skadedrabbad. Plus några till.
Ranking: 10,4,7,12,8,11,5,3,9,1,2,6
 
V75-4  Robert Bergh har två till start men kan dom slå Goops?  
Ett lurigt treåringslopp där Robert Bergh har två hästar till start och jag tippar 11 Geisha Sund etta då jag tror att hon är bästa hästen. Ett annat sto 3 Bakers Ransom blir favorit och det förstår inte jag då jag inte tycker att hon var bra senast plus att hon möter bättre hästar nu och är ute på långresa. Jag garedar på och varnar lite extra för 9 Potemkin som var nära att slå av Maverick man senast.
Ranking: 11,9,2,8,10,4,3,6,7,5,1
 
V75-5  Hinner norske kungen fram eller blir det kalabalik längst fram? 
Ett fint kallblodslopp över tre volter där jag tycker att det finns en häst på varje volt som sticker ut. Tipsettan blir 13 Föynland Kongen som är en väldigt bra häst som har ett lite byngligt läge men som säkert kommer vara med långt fram. 6 Närby Kalabalik har toppform och kan han hålla undan från min tipetta första varvet blir han svårfångad. I ledningen kommer 3 Troll Viktor att sitta och får han bestämma en liten bit kan han vinna om dom två andra kör mot varandra. 
Ranking: 13,6,9,3,11,12,10,8,15,5,2,15,7,1,4
 
V75-6  Bästa hästen har sämsta läget? 
Ett svårt bronslopp där bästa hästen har fått sämsta läget. 8 Rico Follo var urtapper senast från dödens och det luktar tyvärr dödens här med men han blir min tipsetta då han vinner om det blir någon annan position. Jag garderar dock och varnar för 1 Västerbo Collect som kommer sitta i rygg ledaren och kan vinna med lucka.
Ranking: 8,3,11,1,2,4,6,5,12,10,9,7
 
V75-7  Fransk styrka avslutar och fixar degen?  
Zoogins lopp över 2640m och här har 6 Ultralum fått perfekta förutsättningar. Han kommer sitta i spets tidigt och sedan kommer han dra konkurenterna sönder och samman och eftersom det inte är så bra emot så tror jag han leder runt om och det ska mest bli kul att se hur fort han kan springa. Spik avslutar omgången.
Ranking: 6,1,11,7,12,10,2,8,5,9,4,3,13
 
 

Lycka Till så hörs vi på Måndag då det är uppesittarkväll med V75 på Solvalla.
 
//Axel

V75 Åby

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Fredag kväll och dags att skriva lite här.
Förra veckan gick V75 i Finland på Vermo. En rätt tråkig omgång enligt mig och jag vidhåller att V75 ska vara i Sverige. Speciellt på Lördagar. Utdelningen stannade på 3500:- och totalt blev det fyra svenska segrar och tre finska. Det var dock ganska så intetsägande lopp och jag kan inte komma på att något sportsligt var utstickande. Kanske då att firma Reijo Liljendahl/Jorma Kontio tog en dubbelseger.
 
Över till denna veckan och då det blev jackpot på femmorna så har vi 75 miljoner i potten att spela om denna veckan. Dessutom på Åby som brukar leverera svåra omgångar med sina dubbla open strech. Sportsligt ser det också ganska bra ut och speciellt Gulddivisionen där vi får se Maharajah igen och sista avdelningen där vi har flera topphästar med bland annat "blänkaren" Mellby Viking. Det stora systemet innhåller bara en spik då jag tror att det går att gå kort i många lopp och jag hoppas att några av mina skrällar kan gå in.
 
Mellby Viking och Jorma Kontio 
 
Bästa Spiken: V75-2  9 Spurs Rain
Miljondraget:  V75-3  9 Oasis Bi
 
Stora Systemet:                Lilla Systemet:
 
1. 6,9,11                            1. 9 Stelton
2. 9 Spurs Rain                 2. 9 Spurs Rain
3. 1,2,8,9,11                       3. 1,2,8,9,11
4. 5,6,9,10                         4. 5,6
5. 4,9,11                            5. 4,9,11
6. 2,10                               6. 2,10
7. 5,6,8                              7. 5,6,8
 
1080 rader - 540 kronor     180 rader - 90 kronor
 
V75-1  De två bästa strukna öppnar upp loppet? 
Den inledande avdelningen har blivit en hel del annorlunda sedan dom båda förhandsfavoriterna 2 Prey Frontline och 12 Chapeau har blivit strukna. Nu blir istället 9 Stelton favorit och det behöver inte vara helt fel. Detta sägs vara Danmarks bästa fyraåring och han har varit här i Sverige och vunnit V75 innan men jag vill gardera och då med två skrällar. 11 Arazi Boko är på väg mot formen och kan sitta där redan nu trots det dåliga läget och 6 Orione Spin tror jag får överta spets och då blir han inte lätt att besegra.
Ranking: 9,11,10,6,8,4,1,5,7,3
 
V75-2  Nu kan Spurs få vinna! 
I lärlingslopp är det ofta svårlöst och kräver många streck men jag tror mig ha hittat en bra spik i form av 9 Spurs Rain. Jag tror han är huvudet högre än sina konkurrenter och då det ofta gasas endel i dom här loppen så behöver det inte vara fel med bakspår. Jag chansar lite och spikar Joel Uhrberg och hopppas han kör lika bra som far sin.
Ranking: 9,5,2,1,3,7,4,6,11,10,8,12
 
V75-3  Får vi se den rätte Marre? 
Ja, då var han här igen 8 Maharajah på V75 och som vanligt är han storfavorit. Sedan förra gången då jag spikade honom så har jag lovat mig själv att aldrig spika Maharajah igen så det gör jag inte nu heller. Han är inte ens förstahäst denna gången. Det är istället 1 Obi Wan som har ett perfekt smygläge och det lär skjuta till bra när Flemming Jensen vrider ner på open strech. Han kan dock hamna i tredje inner från start och jag tar med några till och varnar för 9 Oasis Bi och 11 Perfectly Enough som är märkligt bortglömda. Även 2 Solvato får plats på min lapp efter en jätteupphämtning efter galopp senast.
Ranking: 1,2,9,11,8,7,12,5,6,4,3,10
 
V75-4  Håller sig Corleone på benen så vinner han väl? 
Lägsta klassen är något klurig och jag tar med fyra hästar. Förstahäst blir 5 Corleone Boko som senast visade att han är en bra häst då han höll ihop aktionen hela vägen och gör han om det så tror jag att han vinner. Men då han inte alltid gör det så garderar jag med tre till. 6 Napoleon C.D är en bra häst som Petri Puro håller högt och han utvecklas hela tiden. 9 Reckless är också under utveckling och ska passas. Även skrällen 10 Storm Passage åker med då den är väldigt intressant på strecken.
Ranking: 5,6,10,9,4,7,2,11,8,3,12,1
 
V75-5  Kan Björn hålla undan för Tore eller vinner Johnny? 
Ett fyraåringslopp över två volter och klar favorit blir 11 Tore och det är säkert bästa hästen men tillägg på Åby är inte det allra lättaste och han får vara bra om han ska runda hela detta fältet. 4 Qualis Talis blir en tuff nöt att knäcka om han skulle klara fjärdespåret och sitta i spets och även 9 Storm Bee verkar vara en bra häst som kan få ett fint smyglopp här.
Ranking: 11,4,9,14,8,12,10,7,6,3,2,15,5,1
 
V75-6  Ingves och Örjan duellerar till slut? 
Detta loppet håller bra klass men jag tror det finns två hästar som är bättre än övriga. 10 Västerboonthenews  är en V75-härdad häst som jag tror är gynnad av distansen (2640m) och som nog hade vunnit sist om han inte blivit utträngd i fjärdespår i sista sväng. Han kommer nog köras offensivt och är definitivt med på linjen. 2 Mercury Broline vann ett billigare lopp senast men han gjorde det enkelt från dödens och såg strålande fin ut. Kan han komma före min tipsetta till spets så kan han bli svår att slå.
Ranking: 10,2,8,5,9,3,1,11,4,7,6,12
 
V75-7  Går luften ur dom båda Mellby-hästarna? 
Ett mycket fint lopp där det finns flera topphästar med och detta är omgångens höjdpunkt. Klar tipsetta är hyperkapable men ack så osäkre 8 Mellby Viking som när han travar och fungerar hela vägen kan slå dessa hästarna från dödens. Det är dock inte alltid han fungerar fullt ut och jag väljer att ta med två till. 5 Mellby Amiral har utvecklats till att gå på lite kortare distanser också nu för tiden och han har dessutom riktigt bra form. Skulle det strula för dom båda Mellby-hästarna så klvier 6 By Air in i leken. 
Ranking: 8,5,6,9,3,11,10,2,12,7,4 
 
Lycka till så hörs vi nästa vecka!
 
//Axel
 
 
 

V75 Vermo

Kategori: Allmänt

Hej! 
Fredag igen och denna gången har jag äran att jobba kvällen.
Men först ska jag skriva lite här.
 
Vi börjar med förra veckan då V75 avgjordes på Jägersro med dubbel jackpot och inget kunde stoppa mig från att bli miljonär... Visst, jag var rätt ute i stort sett i alla lopp men byggde systemet helt fel. Men då utdelningen stannade på svaga 11.000 så tar jag nya tag denna veckan istället för att tjura ihop och ge upp. SKAM DEN SOM GER SIG!
Till det sportsliga så håller jag Claes Boko högt. Att vinna från spår tolv på Jägersro över kort distans på V75 är ingen lätt uppgift. Då måste man vara en topphäst och det är Claes Boko. Sen måste man ju hylla Lutfi Kolgjini som vann uppfödningslöpningen med sin egenuppfödde Onceforall Face. Men framför allt ska jag för en gångs skull hylla han skicklighet som kusk när han lyckades få sin häst att ta trav kort innan start. Så nära ett fiasko var det. Nån mer än jag som tycker att Onceforall Face är oerhört lik, ja nästan en kopia av Rajah Mirchi?
 
Onceforall Face och Lutfi Kolgjini
 

Över då till veckans omgång som körs på Vermo i Finland. Man kan tycka att det är lite uppfriskande med lite nya hästar på V75 men jag kan tycka att det finns fina banor i Sverige som skulle behöva V75-omgången mer än Vermo. Jag kan förstå att man kör V75 när det är storlopp utomlands men en helt vanlig Lördag i December så skulle jag gynna dom Svenska banorna istället.
Jag känner mig iallafall påläst. Till skillnad från dom flesta spelarna så har jag koll även på dom Finska hästarna. Men bästs spiken tror jag ändå är ett Svenskt ekipage.
 
Ulm Karsk och Mattias Djuse
 

Bästa Spiken: V75-6  2 Ulm Karsk
Miljondraget:  V75-3  3 Surprise Lord
 
Stora Systemet:                   Lilla Systemet:
 
1. 1,2,3,4,5,6,7,8,12               1. 2,3
2. 1,4,5,6,10                          2. 1,4,5,6,10
3. 2,3                                    3. 2,3
4. 4 Tarantino                       4. 4 Tarantino
5. 1,4,8,9,10,11                      5. 1,4,8,9,10,11
6. 2 Ulm Karsk                      6. 2 Ulm Karsk
7. 7,10                                   7. 7,10
 
1080 rader - 540 kronor         240 rader - 120 kronor
 
V75-1  Spetsstriden avgör mycket? 
Vi inleder med ett mycket svårlöst bronsdivisionsförsök där jag tror att Åke Lindblom kan hålla upp spets med 2 A.Hannibal och väl där så har han bra segarechans om det inte kostar för mycket så han blir min förstahäst. Jag vill dock gardera då det kan kosta att ta emot alla gasglada finska kuskar och 3 Kaiser Broline är rysligt speedig om han får sitta still fram tills upploppet. Jag låser på dessa två på det lilla och målar på med hela nio streck på det stora och varnar lite för 12 Mr Exquisite som tränaren låter väldigt nöjd med.
Ranking: 2,3,8,7,1,6,4,5,12,10,9,11
 
V75-2  Svenskt eller Finskt eller både och? 
I Klass ett försöket får vi se många svenskbekantingar både från det Svenska och det Finska laget. Min tipsetta blir Timo Nurmos enda häst i omgången 6 Castor Boko som har gjort det bra i lite enklare gäng. Nu blir det första testet för honom och jag tror han kan vinna. Jag plockar dock med lite fler hästar då jag inte riktigt vet var han hamnar från start. Glöm inte bort 1 Bolt Boko som såg heltankad ut senast incementerad i rygg på Greve E. Även Svenskbekantingen 10 Herbie Sisu är värd en markering.
Ranking: 6,1,4,5,10,3,12,8,7,2,9
 
V75-3  Kan Iikka Nurmonen ställa till med en riktig surprise? 
Gulddivisionen och här blir 6 Womanizer favorit. Detta förstår jag ingenting av och tar inte ens med honom då jag inte tycker att han har någon form för dagen. Jag låser istället på två andra formtoppade hästar. 2 B.W.L Champion har toppform och spetsläge och lyckas man ta sig till spets så blir han svårslagen. Jag vill dock ha med 3 Surprise Lord som är en riktig tanks som bl.a var tvåa i St. MIcheli bakom Owens Club i somras. Kan Iikka Nurmonen hitta andra ytter så blir han ruskigt farlig till en låg procent.
Ranking: 2,3,9,6,1,7,4,5,12,11,10,8 
 
V75-4  Har Timo regisserat detta för sin uppfödning? 
Lägsta klassen går över lång distans och då min spik 10 Valentin Laday blivit struken kan man ju tycka att jag skulle få huvudbry. Men inte då. Jag har ju en lika klar andrahäst och spikar helt sonika den istället. 4 Tarantino är uppfödd av Timo Nurmos och detta är en stark herre som gynnas av den långa distansen och som jag tror kan mosa detta gänget från dödens. Jag tror att jag har regiserat loppet rätt och spikar helt enkelt.
Ranking: 4,5,1,9,7,8,2,3,12,11,6  
 
V75-5  Ston över tre volter. Kan det bli värre? 
Ett stolopp med tre volter och detta är ett mycket svårt lopp. Jag tycker dock att den bakre volten borde få det svårt att blanda sig i då det finns bra ston där framme. Min förstahäst blir 4 Hillbilly Hilda som om hon hittar till spets blir svår att tugga ner. Spets vill nog också Claes Svensson åt med 1 Amina Hornline som också är en bra häst, Blir det lite körning mellan dessa kommer mellan volten in i leken och jag varnar lite extra för 8 Sembs Ouradour och 11 Upstream
Ranking: 4,1,11,10,8,9,15,14,2,12,7,6,5,3,13
 
V75-6  En klassisk spets och slut i Silver kan göra Guld? 
Silverdivisionen och här kommer omgångens bästa spik. 2 Ulm Karsk har perfekta förutsättningar med spetsläge och kort distans och att han missar ledningen finns inte på kartan. Får han sen bara fuska bort lite grann så är det ingen som tar sig förbi över Vermos korta upplopp och jag hamrar in spiken.
Ranking: 2,1,6,7,12,10,4,5,8,3,11 
 
V75-7  Beatasine Stenklar med ett annat spår? 
Stoeliten har samlat endel fina ston men den håller ingen "Svensk" klass. 10 Beatasine är väl den enda av dom finska hästarna som hade fått plats i en svensk stoelit och hade hon haft framspår så hade jag spikat utan att tveka. Men nu får hon runda ute i spåren istället och visst kan hon vinna ändå men jag plockar med en häst till som har toppform. 7 Canaka B.F har bra form och kan vinna detta loppet den tunga vägen om det strular minsta lilla för min förstahäst. Jorma Kontio lär vara offensiv och jag låser på dessa två fina stona som höjer sig över dom andra.
Ranking: 10,7,2,3,1,6,5,4,11,8,9 
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka då V75 avgörs på Åbytravet och förmodligen en viss Maharajah i startlistorna igen.
 
//Axel