travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Jägersro Tisdag

Kategori: Allmänt

Hej igen!
Semestern närmar sig sitt slut och det är dags att gå tillbaka till jobbet igen.
Men först ska jag skriva några rader om Tisdagens extra V75-omgång med topploppet Hugo Åbergs Memorial som höjdpunkten på kvällen. Även dom andra loppen håller hög klass och det kommer bli många fina tider om vädrets makter är med oss. Jag kommer att vara på plats på Jägersro då det är lite av en tradition att jag och min far åker dit.
 
Men först några ord om i Lördags då vi fick se den ena topp prestationen efter den andra. Men bäst av alla måste ju ändå Molle C.D ha varit då han vann på en låg 12-tid över full distans från dödens med tussarna kvar. Var ska detta sluta? Derbyvinst och Elitloppet nästa år? Imponerade gjorde även Mellby Viking som vann enkelt trots att han höll på att galoppera på upploppet och Panne de Moteur som vann enkelt från spets på 1,10,5 med krafter kvar.
Tyvärr så blev det inte sju rätt på systemet då Månprinsen A.M inte kunde trava riktigt i sista sväng och fick släppa förbi sig jätteskrällen Remelden. Men vi tar nya tag nu på Tisdag istället 
 
 
Bästa Spiken: V75-2  5 Rosella Ross
Miljondraget:   V75-5  9 Nubia
 
 
Stora Systemet:              Lilla Systemet:
 
1. 1,4,5,7,9,10                1. 5 Travellin Man
2. 5 Rosella Ross            2. 5 Rosella Ross
3. 2,6,7                          3. 2,6,7
4. 1,2                             4. 1,2
5. 2,5,7,9                       5. 2,5,7,9
6. 5 Sebastian K            6. 5 Sebastian K
7. 1,3,6,7,9,14,15           7. 1,3,6,7,9,14,15
 
1008 rader - 504 kronor   168 rader - 84 kronor
 
 
V75-1
 
Ett fint sprinterlopp med bra hästar där jag tippar 5 Travellin Man etta. Når han till spets så tror jag han vinner men jag är inte säker på att han tar sig förbi 1 Baht Launcher och garderar därför på det stora systemet och chansspikar på det lilla. Jag varnar även för 10 Aaron de Veluwe som slog sin stallkamrat Brad de Veluwe i ett överpacat lopp senast.
 
V75-2
 
Premio Going Kronos är ett treåringslopp som brukar gå undan och här kommer min första spik. Detta loppet borde stå emellan 4 Boys Going In och 5 Rosella Ross men då det förstnämnda har visat tveksam form så spikar jag Jerry Riordans toppsto.
 
V75-3
 
Ett ganska dåligt lopp för att vara på Åbergsdagen. Tipsettan till till 2 Elit Sund som äntligen har fått ett bra läge. Han är dock inte helt säker på benen och sprinterdistans är nog inte hans bästa så gardering känns given. Det räcker nog dock med två stycken till i form utav 6 Global Navigator och 7 Mynta Broline.
 
V75-4
 
I Prix Cagnes-sur-Mer så för vi två riktiga kanonjänkare. 2 Magic Tonight får tipsettan då han var nära att slå av Standout senast och bara blir bättre och bättre. Jag låser dock och tar med 1 Beer Summit också. Senast i Finland så fick han dödens i högt tempo. In på upploppet satte han klorna i ledaren men kunde inte svara en smygkörd bakom. Båda dessa hästarna var i fjol med i Hambeltonian och dom borde vara huvudet högre än sina konkurrenter.
 
V75-5
 
Ett kul sprinterlopp där jag tippar 2 Padania Zeta etta. Denna Italienska fyraåring har visat att hon är en riktig flygmaskin och kan Allessandro Gocciadoro hitta till spets här blir hon svår att plocka ner. Jag garderar dock då motstånd inte saknas. Främst med 5 Rocky P.H och 7 Grumetti. Stormvarning för 9 Nubia som är streckad på endast åtta procent. Löjligt lågt!
 
V75-6
 
Huvudnumret Hugo Åbergs Memorial! Vilket kanonlopp det blev och här är det verkligen upplagt för spekulationer. Mina tänkar går såhär. 4 Brad de Veluwe och 6 Shaq is Back kommer slåss om ledningen och den av dom som kommer tid kommer omgående få 3 Commander Crowe över sig. Sen är det frågan hur tidigt Commander Crowe tröttnar för jag tror inte någon av dem släppe spets. I bakvattnet lurar 5 Sebastian K och går det minsta lilla för fort som det tenderar att göra i just detta loppet så kommer hans speed inte gå att stå emot och därför spkar jag 5 Sebastian K. Elitloppsvinnaren 8 Nahar då? Jo, Lite dunkel form och att han kommer att hamna bakom Sebastian K gör att jag inte tror på honom.
 
V75-7
 
Malmö Stads Pris är ett långlopp över tre varv och i år har det lockat riktigt många fina hästar och är dessutom riktigt svårlöst. Om det nu inte är så enkelt att 15 Saston tågar runt allt i spåren. Jag är inte så säker på det och tror han kan få långt fram till 1 Independence och garderar. Jag tar även med bland annat 7 Sandman Sand som är riktigt bra och 14 Save the Quick som är en riktig kanonfransos.
 
Lycka Till så hörs vi till helgen igen då det är Rättvik som står värd för V75.
 
//Axel
 

V75 Hagmyren

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Förra veckan var det ju stochampionats-helgen på Axvalla med dubbla V75 omgångar och mycket fin sport.
Eftersom jag spenderade helgen i Göteborg så hann jag inte med att lägga upp några system här.
Dock så har jag sett loppen i efterhand och kan konstatera att jag tycker det blev bra betalt på sjuorna på lördagen på en rad som kanske inte var altför svårfunnen. Mest imponerade nog Attack Diablo som vann på 1,15,0/2640m. Det är starka papper för en treåring. Kriteriet nästa?
På söndagen var det ju så dags för stochampionatet och med många fina ston så var det många som såg fram emot ett härligt race. Det blev det också, minst sagt. Det var många kuskar som tyckte att dom hade vinnaren och det gasades friskt. I sista sväng kunde jag nog satt hela min förmögenhet på att Björn Goop skulle vinna med 
Your Highness. Men inte.... Istället så kom årets mest oväntade vinnare för mig och slog av honom över Axvallas långa upplopp. Blanded Scotch heter Stochampionatsvinnaren 2013 inrattad av Per Linderoth. Vem trodde det innan? Inte jag iaf.
 
Över till Lördagens begivelser. V75 på Hagmyren och lite uppladdning för Åbergs-Tisadagen. Många fina lopp med mycket fina hästar med och jag tror jag har fått ihop ett bra system där jag spelar med tre spikar och hoppas att det skräller lite i de andra loppen.
 
Bästa Spiken: V75-3  1 Mellby Viking
Miljondraget:   V75-4  11 My Ovi
 
Stora systemet:               Lilla systemet:
 
1. 5,6,10                         1. 5,10
2. 8 Shiraz Brodde           2. 8 Shiraz Brodde
3. 1 Mellby Viking            3. 1 Mellby Viking
4. 1,2,4,7,8,11,12            4. 1,7,11,12
5. 12 Månprinsen A.M      5. 12 Månprinsen A.M
6. 1,2,5,6,7,8,9,11           6. 1,2,5,8,9
7. 2,4,5,6,10,11               7. 2,5,6,10,11
 
1008 rader - 504 kronor    200 rader - 100 kronor
 
 
V75-1
 
Ett fint silverdivisions lopp som jag låser på tre hästar. Tipset till 5 Rocky Winner som aldrig gör ett dåligt lopp. Att han inte kunde ta ner Johnny B. Kemp från dödens senast tar jag inte så hårt på då det är en mycket fin häst. Jag garderar dock och tar med 10 Kaka A.T höll på att slå Democrat från dödens senast och blir det lite tempo så fäller han många till slut. Jag fortsätter att tjata om 6 Rocky Race också. Det är ett långskott men han var bara en halv längd bakom Rocky Winner senast.
 
V75-2
 
Här kommer den första spiken och trots att han har spår 8 så väljer jag att spika 8 Shiraz Brodde. Han gjorde ett riktigt kanonlopp på Halmstad senast och Erik Adielsson satt bara och höll i sig när han avgjorde snyggt över upploppet. Jag tror att detta är en riktig klassklättrare och motståndet skrämmer inte mig iaf. Spik!
 
V75-3
 
Omgångens bästa spik hittar vi i 1 Mellby Viking. Detta är en riktig kanon och han hade nog vunnit Derbyt förra året om han inte hade gallopperat på upploppet. Hans osäkehet verkar man ha fått ordning på och att det handlar om 3140m är bara en fördel. Jag tror han kan en 14-tid över distansen och hur ska dom andra komma ifatt honom då?
 
V75-4
 
Ett bra Klass I lopp där jag ger tipsettan till 1 Molle C.D. Han gjorde det fullt godkännt bakom Rooibos senast och kommer han bara ut från innerspåret ska det vara en bra vinstchans. Det finns dock många dugliga motståndare och jag garderar. Främst med 12 New Approach som har fått ett ruttet läge men som är väldigt bra och 7 Charlie Palema som har haft mycket otur på slutet.
 
V75-5
 
Här Spikar jag 12 Månprinsen A.M. Jag tror det handlar om Sveriges bästa kallblod och han har nog inga som helst problem att runda detta gänget under sista varvet. Galoppen senast tar jag inte så hårt på då det handlade om opassande kort distans. Jag tror att han bara är bäst och singlar även denna fina häst.
 
V75-6
 
Ett mycket fint bronsdivisions lopp över kort distans. Tipsettan till 1 New York U.S som vann ett försök till sprintermästaren från ledningen. Jag tror han håller upp ledningen även här men det lär gå undan första biten då det finns många snabba utvändigt. Jag garderar därför främst med 5 Ulm Karsk som är en bra sprinter och yrvädret 8 Ybanos som kan springa hur fort som helst bara han själv vill.
 
V75-7
 
E.J:s Guldsko blev ett väldigt fint lopp. Mycket finare än jag trodde och här kan det gå undan. Tipsettan till
11 Formula One som om han hade haft framspår hade vart en solklar spik. Han kan vinna även härifrån och senast var han heroisk från spets och gav sig mycket motvilligt mot Sebastian K. och sprang 1,09,8. Han är dock bäst i spets och dit lär han inte komma. Därför garderar jag. Främst med 6 Panne de Moteur som var mycket bra senast efter elekt tryck i omgångar. Glöm heller inte bort 5 Sanity som äntligen har fått ett vettigt spår och 10 Hard Livin som var hårt spelad mot bra hästar senast.
 
Lycka Till!!
 
//Axel
 

Inga system denna helgen

Kategori: Allmänt

På grund av tidsbrist då jag ska spendera helgen i Göteborg så blir det inga systemförslag här denna veckan.
Jag återkommer nästa helg då det är V75 på Hagmyren på lördagen och Extra V75 på Jägersro med
Hugo Åbergs Memorial tisdagen efter.
 
Ha det bra sålänge!
 
//Axel

V75 Årjäng

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Förra veckan så var det Halmstad som stod värd för V75 och jag var som vanligt på plats med min solstol. 
14.000 personer lite drygt som alla såg ut som frågetecken när Oskar Kylin-Blom styrde in 105-oddsaren Lady Lee till seger i femte avdelningen. Detta gjorde att det var 2 personer som kunde kvittera ut strax över 10 miljoner var. Det anmärkningsvärda i detta var att systemen kostade 367:- och 144:- plus att en av dem var en Harry Boy. 
Detta visar ju bara att det går att bli rik på små system också!
 
Därför ska jag leverera ett grymt system denna veckan då det är V75 på Årjäng. 
Omgången ser lite lurig ut där det gäller att spika rätt hästar så man får med skrällarna i rätt lopp.
 
Bästa Spiken:  V75-6  1 Salsa Knight
Miljondraget:    V75-5  15 Quadroon
 
Stora Systemet:              Lilla Systemet:
 
1. 2,3,9                          1. 2,3,9
2. 4,5,7                          2. 4,5,7
3. 4,6,7,10                     3. 7 Rooibos
4. 3,4,6,11,12                 4. 3,4,6,11,12
5. 4,5,7,12,14,15            5. 4,5,7,12,14,15
6. 1 Salsa Knight            6. 1 Salsa Knight
7. 5 Formula One            7. 5 Formula One
 
1080 rader - 540 kronor    270 rader - 135 kronor
 
 
V75-1
 
Ett fint silverdivisions-lopp där jag tippar 3 Rocky Winner som etta. Det kan var så enkelt att han bara vinner men som 2 Johnny B. Kemp gick senast efter startgalopp i V75 bakom Oolong så vågar jag inte spela utan den. Jag tar även med Leif Witasps 9 Rocky Race som är tillbaka efter nästan ett års frånvaro. I comebacken så slog han faktiskt en så pass bra häst som Parkin. Han är säkert inte sämre med loppet i kroppen.
 
V75-2
 
Ett Kallblodslopp med flera volter och norska gäster. Här får man verkligen klia sig i huvudet och det behöver inte vara fel att ta med många här. Jag nöjer mig dock med tre och tippar 5 Lome Brage etta. Han får säkre
Erik Adielsson i sulkyn och det kan innebära tidig ledningen. Från framvolten tar jag även med osäkre men kapable 4 Doktor Jaros. Varningen är 7 Guli Järven med kallblodsesset Jorma Kontio i sulkyn. Detta är en bra häst och att den är streckad på 10 % är ju löjligt.
 
V75-3
 
Klass ett loppet håller hög klass med flera bra hästar. Tipsettan och chansspiken på det lilla systemet blir 
7 Rooibos. Han har springspår och trivs över den långa distansen och har gjort allt rätt hos Björn Goop. Det kan vara så enkelt att han bara vinner detta men jag vill inte spela utan 4 Molle C.D som garanterat är bästa hästen men ett krångligt fjärdespår gör att det är 50/50 om han går iväg. Jag tar även med skrällarna 6 Västerbo Europe
och 10 Whosyourdaddy.
 
V75-4
 
I den lägsta klassen har dom två bästa hästarna fått dom två sämsta spåren. Tipsettan till 11 Capone Boko som är en riktig skjutare. Men han kan få långt fram här. Samma sak gäller för 12 Almar. Jag tar med tre hästar till och varnar lite extra för 4 Virvel som har toppform och som var tvåa bakom Folli för två starter sedan.
 
V75-5
 
Ett fint fyraåringslopp där jag tippar 14 Val D'amour etta. Han sprang senast Svenskt rekord med 1,13,9/2640 och är en stark sak som matchas mot derbyt. Då det kan bli långt fram och många att runda så vågar inte jag spika även om det är bästa hästen. Jag tar med fem hästar till och varnar lite extra för 15 Quadroon som satt fast med massor av krafter kvar i V75 på Halmstad förra helgen.
 
V75-6
 
Här kommer omgångens bästa spik i form av 1 Salsa Knight. Han har matchats i stentuffa årgångslopp hela tiden och i dom två senaste loppen har han varit två och trea bakom hästar som Noble Knight, Porthos Amok, Claes Boko och kulltoppen Digital Ink! Han har faktiskt slagit Standout och Delicious U.S och det vet vi ju vad det är för hästar. Några sådana hästar är inte med här. Han är startsnabb och sitter i spets och då är det ingen som slår honom i detta gänget.
 
V75-7
 
Årjängs Stora Sprinterlopp och vilket kanonlopp det blev! Det ska bli riktigt roligt att se detta och särskilt kul ska det bli när jag vet vem som vinner. 5 Formula One är riktigt kvick iväg första biten och det skulle förvåna mig om Jorma inte kör mot spets. Väl där så har Formula One aldrig förlorat. Han hade all otur man kan ha i Elitloppet med en påkörning i försöket och spår 8 i Finalen med krafter kvar och nu är det dags för Reijos Kanon att sätta dem på plats och då det dessutom vankas snälla upplagg på både Sebastian K och Raja Mirchi så känns det ännu säkrare och jag hamrar in spiken.
 
Lycka Till!
 
//Axel
 
 
 

V75 Halmstad

Kategori: Allmänt

Och så var Sprintermästaren körd i år igen. Som vanligt var jag på plats och fick se Quid Pro Quo vinna enkelt i finalen efter att ha fått överta ledningen i första sväng och enkelt lämnade konkurrenterna över upploppet på segertiden 1,11,1
Årets upplaga av sprintermästaren tycker jag var lite av en besvikelse. Inte bara för att det gick dåligt på spelet utan för att den där riktiga stjärnglansen saknades. Visst vinnaren Quid Pro Quo behover inte be om ursäkt men ärligt talat. Vad hade han för motstånd?
Ikväll Körs Stosprintern och vem ska kunna slå storfavoriten Gisela Ås? Ingen tror jag och sällar mig till favoritspelarna.
 
Nog om Sprintermästaren. Nu är det V75 på Halmstadtravet imorn och jag ska givetvis dit. Jag har läst på ordentligt och spikarna borde sitta då båda är ute över sin favoritdistans.
 
Bästa Spiken: V75-7  12 Rapide Marke
Miljondraget:   V75-3   8  Amour Rapide
 
Stora Systemet:             Lilla Systemet:
 
1. 2 Democrat                1. 2 Democrat
2. 4,5,6,7,8,9,10,11        2. 11 To Soon
3. 3,4,8,11,12                3. 3,4,8,11,12
4. 2,7,9                         4. 2,7,9
5. 1,2,6,8,14                  5. 1,2,6,8,14
6. 1,2                            6. 1,2
7. 12 Rapide Marke        7. 12 Rapide Marke
 
1200 rader - 600 kronor   150 rader - 75 kronor
 
V75-1
 
Här kommer min första spik i form utav 2 Democrat. Han är ute över favoritdistansen 1609 meter. Det är spetsgaranti och ifrån ledningen förlorar han inte detta loppet. Senast höll han emot kanonen Caddie Gallant men kunde inte svara då topphästen No Deal kom farande ute i banan. Då var det något opassande 2140 meter men Democrat höll ändå strålande till andraplatsen. Jag tror han kutar en 10-tid på Halmstads snabba bana och vem ska då rå på honom?
 
V75-2
 
Ett betydligt öppnare lopp med många fina treåringar där det känns som en eller många. På det stora systemet tar jag hela åtta hästar medans på det lilla så chansspikar jag 11 To Soon. Detta är en häst som jag har följt från debuten då han sprang en 16-tid och vann med halva upploppet. Nu står han lite byngligt till men klaffar det bara lite för Erwin Bot så är jag övertygad om att det är bästa hästen. Ni som garderar tar i första hand med 
8 Rekatochklart och 6 Valetta Strix.
 
V75-3
 
Gulddivisionen körs denna gången för att hedra folkkäre Legolas som var en riktig profil på travbanorna. Här tippar jag 3 Caballion etta. Kan han bara hålla ordning på benen är han hyperkapabel, kanske Sveriges bästa häst och då lägger han detta gänget på rygg. Men han är allt annat än att lita på och gardering känns given. Främst med 4 Panne de Moteur och 11 Monster Drive.
 
V75-4
 
Ett fint lopp för lägsta klassen och här tippar jag 7 Charlie Palema etta. Han gick barfota senast och vann på en 12-tid. Gör han om det så vinner han detta med men spåret gör att jag vill gardera med den troliga ledaren 
2 Electrifying och 9 Quatro Centro som har höjt sig rejält på sistone.
 
V75-5
 
Finalen i Wången-Cup för lärlingarna och här finns morgondagens stjärnor. Tipsettan till 14 Wiss Shadow som spurtade som ett lyse bakom Clara R.C senast. Hon har en bra kusk i Ville Karhulahti och leta efter henne långt ut i banan på upploppet. Jag garderar dock då det kan bli långt fram. Främst med 6 Bear With Me som har spetsläge och Svanstedts duo 1 Echo's Girl och 2 Rica Neo.
 
V75-6
 
Ett lopp för klass ett som jag tror står mellan två hästar. Ettan lägger jag på 1 Picasso som jag tycker är bästa hästen. Kan han hålla ut 2 Dakadak så tror jag han vinner. Men då jag inte är säker på detta så dubblar jag och låser detta loppet på dessa två.
 
V75-7
 
Här kommer omgångens bästa spik. 12 Rapide Marke är ute över favoritdistansen 2640 meter och han matchas mot derbyt. Jag tror att han bara är bäst i detta loppet och kliver runt dem på slutrundan och spikar i ett lopp som annars kräver många streck.
 
Lycka Till!!
 
//Axel