travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Kalmar

Kategori: Allmänt

Fredag kväll och äntligen helg. Med tanke på hur länge jag sov idag blir det ju inte lätt att somna ikväll... Men det ger ju lite extra tid att fundera över morgondagens V75:a. Som bekant så hade jag ju 7 rätt på det lilla systemet förra veckan. Ni som följde det blev 11.000:- rikare. Repris?
 
Omgången såg svår ut redan från början och det gjorde ju inte saken lättare att två av omgångens bästa spikar har blivit strukna idag. Men jag tror mig ha hittat ett par nya sådana.
 
Bästa Spiken: V75-7   6 Going for gold zaz
Bästa Draget: V75-3   3 Önas Grym
 
 
 
V75-1
 
Ett fint Klass 1 lopp där det kommer bli rejäl körning där framme då det finns många startsnabba med framspår. Detta gynnar min tipsetta. 10 Figaro Sånna var senast inblandad i en spetsstrid modell längre. Först efter ett varv var den avgjord och man trodde att detta går ju aldrig. Men han släppte aldrig konkurenterna nära utan höll farten ända in i mål. Toppprestation och är den bara nära lika bra denna gången så rundar han detta gänget. Bakspåret ställer dock till det så jag garderar med två hästar till. Om 3 Åge Hornline tar spets blir han jobbig att tugga ner. Varning även för 11 Broslätts Rapide som galloperade senast med segern inom räckhåll. Han blir bortglömd här men det handlar om en riktigt bra häst.
 
V75-2
 
Ett stolopp över kort distans. Här tar 4 Leonas Yaffa ledningen och kommer förmodligen köras där men jag är inte säker på att hon håller hela vägen i V75 konkurens. Min tipsetta istället till 11 Pay Attention som var bra senast och blir det dessutom lite körning där framme så gynnar det henne. Strecka även 7 Playing Tua som har knallform och 10 Åjo Hornline som tränare Persson har ställt iordning.
 
V75-3
 
Här har förhandsfavoriten 14 Beckman blivit struken. Detta öppnar upp loppet en hel del eftersom han hade rundat detta gänget hur enkelt som helst. Tipset istället till 13 Nino Coger som alltid spurtar sylvasst. Med en resa i ryggar och fritt på upploppet är det ingen som står emot honom. Men som sagt det är öppet. Varning för
3 Önas Grym som varit just grym på slutet. Satt fast med allt sparat senast och näst senast var han tvåa efter en sylvass spurt. Pass upp!
 
V75-4
 
Här blir segerstaplaren 5 Footlose Neo favorit och jag väljer att spika honom. Går han felfritt så borde han vinna detta. Men just spår fem oroar mig när det handlar om voltstart. Men då jag inte hittar nåt bättre spikförslag så får jag sitta och bita på naglarna i starten och hoppas på att han sätter alla fötterna rätt.
 
V75-5
 
Ett kul lopp där vi får se en fin häst i form av 6 Stina Martinet. Karlstedts segermaskin har perfekta förutsättningar att ta hand om ledningen och sedan ska det en bra häst till för att slå honom. Jag tror mig dock ha hittat en sådan på tilläggsfållan. 14 Peter's Lucky Day spurtade som en raket senast till en överlägsen andraplats bakom suveräne Figaro Sånna. Erik Adielsson upp i vagnen nu är knappast någon nackdel och hittar han bara en någorlunda position så får vi titta långt ute i banan på upploppet för då kommer han flygande. Jag låser loppet på dessa två.
 
V75-6
 
Ett bra lopp med många fina hästar. Jag ger tipsettan till 3 Donald duck tooma som har läge för spets då han är snabb ut. Senast gick han med norskgas för första gången och såg ut som en ny häst. Är han lika bra nu får dom andra det svårt men en segerprocent på 9 imponerar ju inte direkt och jag garderar. Med hela sex streck och utfärdar en liten varning för 9 Elit Håleryd som har haft mycket otur på sistone.
 
V75-7
 
Här kommer omgångens bästa spik. 6 Going For Gold Zaz var ute i derbyt förra året. Han tog ledningen och släppe till Panne de moteur och satt sedan fast i mål. Han är snabb ut och bra över kort distans. Han är också stark och tål att göra lite själv och jag tror han vinner oavsett position. Jag ramar in omgången och går för guld i sista.
 
 
 
Stora Systemet:                Lillla systemet             
 
1. 3,10,11                          1. 10 Figaro Sånna
2. 4,7,10,11                        2. 4,7,11
3. 2,3,6,11,12,13,15            3. 2,3,6,12,13
4. 5 Footlose Neo               4. 5 Footlose Neo
5. 6,14                               5. 6,14
6. 1,2,3,4,7,9                      6. 1,2,3,4,7,9
7. 6 Going For Gold Zaz      7. 6 Going For Gold Zaz
 
1008 rader - 504 kronor        180 rader - 90 kronor
 
 
 
 
Lycka Till!!
 
 
//Axel
 

V75 Solvalla

Kategori: Allmänt

Fredag kväll och jag ska avsluta den tråkigaste veckan på länge med att jobba. Att ligga med feber och huttra under en filt hela veckan var inge kul. Det var t.om riktigt roligt att pallra sig iväg till jobbet igår och få träffa lite folk.
 
Men nu är allt tillbaka till det normala igen och detta har ju gjort att jag har kunnat läsa på lite extra denna veckan. Jag känner mig väl påläst och tror mig ha hittat spikarna.
Det handlar denna gången om V75-Finaler på national-arenan Solvalla. Det är kanonsport med många fina hästar på plats och mycket positioner kommer att avgöra så det gäller att läsa loppen rätt.
 
Bästa Spiken: V75-1   5 Mr Picolit
Bästa Draget: V75-7   13 Lewis O.M
 
 
 
V75-1
 
Finalen för Silverdivisionen är något sämre än den brukar vara. Vi hittar dock omgångens största favorit i detta lopp.
5 Mr Picolit är en riktig topphäst som det förra året pratades om Elitloppet med när han klättrade genom klasserna. Han har sedan dess haft lite problem med halsen och har inte kunnat starta så mycket men vi ska veta att det handlar om en riktig kanon som stallet håller högt. under 2012 så förlorade han tre gånger (första mot Raja Mirchi som var med Prix d'amerique, andra mot kanonen Saston) och senast så var han tvåa bakom klassklättraren och stallkompisen Beckman som vann den förra Silverfinalen. Dessa båda stred hela upploppet ner i V75-Mästaren men Beckman sträckte på sig och Mr Picolit hann aldrig förbi. Dom hade världsstjärnor som Noras Bean och Quarcio Du Chene efter sig i detta lopp och jag tvekar inte det minsta när jag bankar in och inleder med en kanonspik i första avdelningen. Får vi se Picolit sista söndagen i Maj i år??
 
 
V75-2
 
Klass 1 finalen står enligt mig mellan två hästar. Jag tar ställning och spikar bästa hästen och litar på att han bara är så överlägsen som jag tror. 12 Västerbo Highflyer kom till Daniel Redén från Flemming Jensen och hade i sin föregående regi varit med i derbyt och i kvalet till detta pressat Kriterie och Derby-vinnaren Pato. Han har gjort två topplopp för sin nya tränare och vunnit båda hur lätt som helst från ledningen. Nu vankas det spår tolv och det är aldrig kul men med en strykning förbättras det lite och jag tror att han är helt överlägsen kapacitetsmässigt och att han rundar detta fält. Då han inte ens är favorit känns det roligt att ta ställning. Ni som garderar tar med 4 Mellby Amiral som är värst emot och som har ett bra läge.
 
 
V75-3
 
En väldigt dålig Guldfinal som det brukar vara på vintern. Jag fortsätter på den inslagna vägen och spikar en häst som jag har tjatat om hela vinter känns det som och som verkligen har tänt till på slutet. 2 Strong Boy D.E har ett perfekt läge och han kommer sitta i spets in i första sväng. Senast bombade han till ledningen och stack ifrån över upploppet till en enkel seger mot hästar som Saston och Spring Erom. Hur konstigt det än låter så tycker jag att han möter lättare motstånd i denna final och då värsta hoten (10 I Won't Dance, 9 Caddie Comet)
har fått bakspår så tvekar jag inte det minsta då jag hamrar in min tredje spik på lika många lopp.
 
 
V75-4
 
Jag måste säga att loppen för den lägsta klassen (Klass 2) denna vintern har varit behållningen. Det är alltid roliga lopp med många spännande hästar på väg upp i sin kärriär. Nu har dom lyckats samla alla i samma lopp och det är oerhört svår att tippa vem som är först i mål. Jag tar fram stora målarpenseln och strekar 10 hästar.
Tipset till 2 Loads of Dosh som varit enormt bra under vintern och som säkert är med på målfotot. Jag tyckte dock inte han såg som bäst ut i sin senaste start och han är lite sårbar eftersom han är endast stark och inte så snabb. Jag vill varna lite extra för 7 Öjja Scoop som har en ruggig tävlingsskalle (seger% 83!) och
1 Berkut Boko som jag jagat länge. Omgångens svåraste lopp. Jag streckar på och njuter av dom fina hästarna.
 
 
V75-5
 
Bronsdivisionen och endel fina hästar med i detta loppet med. Tipset till 3 Oolong. Världens snabbaste anka som tränare Hultman kallar honom är lite ojämn men i sina bästa stunder är han en riktigt bra häst som kan vinna detta lopp från ett bra läge. Det saknas dock inte motstånd och då han inte alltid travar bra så garderar jag med fem hästar till. Glöm inte bort 9 Keso som var nära min tipsetta senast och 11 Orne As som närmar sig toppformen. Värst emot min tipsetta är nog ändå 6 Quangaroo Zet som är i bra form och även detta en Derby häst från förra året.
 
V75-6
 
Stoeliten är alltid ett roligt inslag då dom bästa stona gör upp över kort distans. Det vimlar av startraketer i detta loppet och jag tippar den snabbaste. 2 Calamara donna har just spår två vilket innebär att dom andra måste ta en längd på henne i starten och det gör dom inte. Sedan hoppas jag Örjan kör i spets. Hon satt fast senast i Gulddivitionen med allt kvar och såg mycket fin ut och dom krafterna kan hon få användning av nu. Jag vågar dock inte lämna den finske segermaskinen 3 Beatasine utanför: Senast var hon ute i ett lite lättare lopp i Finland men rundade hela fältet från spår tolv och vann hur enkelt som helst. Erik Adielsson känner henne väl och det kan bli svårt att stå emot henne över upploppet. Jag låser loppet på dessa två och känner mig hyffsat säker.
 
 
V75-7
 
Ett långlopp över mastiga 3140 meter och många björnstarka djur på startfållan. Som etta tippar jag dock
9 Pine Rolls som kanske inte lever på sin styrka direkt men han är stark och rejäl och kan få ett fint lopp då det finns många som kan trycka upp tempot. Samma sak gäller 10 Natural Wonder som dock har lite dunkel form. Hästen att slå från ledningen är dock 2 Uno de Joflo som inte är helt att lita på och kan galoppera när som helst. Men håller han sig på benen så blir han svår att hinna ifatt. Totalt nio streck och stormvarning för 13 Lewis OM som hittat formen och trivs över lång distans och som blir bortglömd.
 
 
 
Stora Systemet:                   Lilla systemet:                     Chanssystemet:
 
1. 5 Mr Picolit                      1. 5 Mr Picolit                       1. 5 Mr Picolit
2. 12 Västerbo Highflyer        2. 12 Västerbo Highflyer        2. 12 Västerbo Highflyer
3. 2 Strong Boy D.E             3. 2 Strong Boy D.E              3. 2 Strong Boy D.E
4. 1,2,4,5,6,7,8,9,10,12         4. 1,2,4,7,12                         4. 7 Öjja Scoop
5. 3,5,6,9,11,12                    5. 3,6,9,11                            5. 3 Oolong
6. 2,3                                  6. 2,3                                   6. 2 Calamara Donna
7. 1,2,3,5,6,7,10,13,14         7. 2,5,6,7,11                          7. 5 Pine Rolls
 
1080 rader - 540 kronor         200 rader - 100 kronor           1 rad x100 - 50 kronor
 
 
Lycka till!!!
 
 
//Axel

V75 Jägersro

Kategori: Allmänt

Precis hemkommen från Göteborg efter att ha varit på Lorensbergsteatern och sett Galenskaparnas 30-års jubileum. Fantastiskt roligt!
 
Detta gör ju att jag inte har hunnit att plugga på veckans V75 lika mycket så vi kör en light-version denna veckan.
Jag har ändå en del idéer och en av mina spikar är inte ens favorit. Vad har dom andra missat???
 
Omgångens bästa spik: V75-3 3 Spring Erom
Omgångens bästa drag: V75-6 10 Middle East
 
 
V75-1
 
Här är det många som spikar 2 Photo Princess. Inte jag som har sett de sex galopperna hon har i V75 innan. Varnar främst för 11 Schwerin Boko och 7 Gigant Slugger.
 
V75-2
 
Svårt långlopp där jag streckar sju hästar. Tror mest på 6 Coverboy Tooma och 11 Sugar Boy.
 
V75-3
 
Gulddivisionen kommer bli ett praktexempel på att form slår klass. Omgångens bästa spik kommer här och den sitter på 3 Spring Erom. 7 Joke Face är en bättre häst men då han inte har startat sedan i mars förra året så behöver han lopp i kroppen och min spik Springer om alla och vinner!
 
V75-4
 
Många spikar 9 Zätabubben och kanske med rätta. Men jag vill ha med 1 Its Thyme också som kan bli farlig från ledningen. Låser på dessa två.
 
V75-5
 
Fyra hästar platsar i detta stolopp. Samtliga från tillägg. Jag tippade 15 Nirvana Grif sist också. Då blev det galopp och en grym upphämtning som trea. Tippar henne denna gången med. Tar även med 13 Piano Dilli,
11 Seronera och 5 Playing Tua.
 
V75-6
 
Här tar 5 Luringen Palema ledningen och han kan hålla hela vägen. Men jag tycker att 11 Art on line är given efter senaste prestationen. Streck även för 10 Middle East som har tänt till i nu träning. Nu blir det dessutom barfota och Goop upp!
 
V75-7
 
Här kommer min andra spik. 10 Freeman T.Porter är tveklöst bästa hästen. Conrad Lugauer har alltid hållt denna hästen högt men det har strulat mycket. Nu säger han att han har hittat problemet och det visade han senast då han slog en så bra häst som Global Mazarine. Han är bara bäst och lägger detta motståndet på rygg.
 
 
 
 
Stora systemet:                 Lilla systemet:                    Chans systemet:
 
1. 2,4,5,7,9,11                   1. 2,5,7,11                          1.  2,4,5,7,9,11
2. 1,3,4,6,8,9,11                2. 1,3,4,6,8,9,11                  2. 1,3,4,6,8,9,11
3. 3 Spring Erom               3. 3 Spring Erom                 3. 2,3,4,7
4. 1,9                               4. 1,9                                 4. 1 Its Thyme
5. 5,11,13,15                    5. 5,11,13,15                       5. 5,15
6. 5,10,11                         6. 5 Luringen Palema           6. 10 Middle East
7. 10 Freeman T.Porter      7. 10 Freeman T.Porter        7. 10 Freeman T.Porter
 
1008 rader - 504 kronor      224 rader - 112 kronor          336 rader - 168 kronor
 
 
Lycka Till!
 
//Axel
 
 
 
 
 

V75 Färjestad

Kategori: Allmänt

Fredag middag och jag har tagit helg. Känns extra skönt just nu eftersom jag egentligen skulle jobbat helgen men eftersom man är en hyvens kille så hjälpte jag en kollega som ville byta helg och vips så blev jag ledig denna helgen =)
Detta innebär att jag är extra laddad för en V75:a på Färjestadstravet i Karlstad som jag känner mig riktigt bra påläst på och tror mig ha hittat två riktigt bra spikar. Jag är dessutom spelläggare i Lag Spetskompetens denna veckan (hu! Vilket ansvar) Får se till att bräcka Fredriks tre rätt från förra veckan.
Att tänka på till denna omgången är att Björn Goop oftast blir stor favorit på sin hemmabana. Ibland befogat, ibland inte....
Väderprognosen för imorn visar -2 grader vilken innebär att det nog kan bli en laborering med balnsen på vissa hästar så jag rekomenderar att kolla skoinfon innan ni lämnar in.
 
Omgångens Bästa spik: V75-1 4 Mellby Amiral
Omgångens Bästa drag: V75-6 9 Wiss Pen
 
 
V75-1
 
Vi börjar direkt med omgångens bästa spik. Känns som att jag ofta spikar i första avdelningen men det känns extra bra när dom går in så man sätter en iallafall. Vi spikar 4 Mellby Amiral. Detta är en häst som jag har bra koll på då ag har följt den hela året och gillat den från första början. Senast var han ute i Bronsdivisionen och blev trea från utvändigt ledaren (som var topphästen Västerbo Highflyer) och gjorde ett bra lopp och fick helt enkelt stryk av en bättre häst. Då han nu går ner i sin ordinarie klass (Klass 1) så borde han var överlägsen och jag tvekar inte det minsta och bankar in en spik på Amiralen!
 
V75-2
 
Ett stolopp där Björn Goop blir stor favorit med 3 Lucky Angel Face. Han har bra chans att vinna loppet om han får bestämma i ledningen en bit. Men jag hoppas att dom andra kuskarna är lika pålästa som jag och har notarat att hon är bäst på sprintdistans. Får hon lite tryck på vägen är det inte säkert att hon är så morsk på upploppet och jag streckar två hästar till. 9 Believe Me är ett bra sto som ofta har dåliga spår och spurtar bra. Så även denna gång. Men får bara Jorma lite draghjälp ute i tredje så blir hon svår att stå emot över upploppet. Streck även för 1 Unison sund som kan få loppet i rygg på favoriten. Detta är en bra häst som med lucka blir livsfarlig.
 
V75-3
 
Gulddivisionen håller ingen högre klass som sig bör nu på vintern. Tipsettan på 5 I won't dance som äntligen har fått ett vettigt läge. Minus dock att Kenneth Haugstad kör istället för Erik Adielsson och att 4 Calamara donna har spår innanför då hon är kvick ut och håller ut min tipsetta om Kihlström vill. Kör Haugstad för mycket från start så vinner han inte loppet. Lägger han sig i andra-tredje ytter har han bättre chans men då blir Calamara donna svår att ta ner från spets. Gardering given med andra ord. Streck även för 8 Caddie Comet som var bra senast då han vann ett liknande lopp. Kommer in i matchen om dom två förstnämda kör för hårt i början.
 
V75-4
 
Ett kul lopp som lägsta klassen brukar vara med många segervana hästar på väg upp i sin karriär. Tipsettan ger jag till tjejhästen 1 Öjja Scoop. Bra läge och snabb ut och skulle hon lyckas ta ledningen så ska det till en bra häst att plocka ner henne. Det finns dock endel bra hästar med. 6 Twitter med Goop i sulkyn och springspår luktar snabbstart lång väg och det kan vara han som sitter i spets in i första sväng. Men allt handlar ju inte om att vara först i början utan man ska ju vara först i slutet och därför tar jag med starka duon 10 Zivertson och
5 Golden Bowl och varnar lite extra för den sistnämde som ett kul streck till endast 5%
 
V75-5
 
Omgångens svårase lopp att lösa som kallblodsloppen brukar vara. Speciellt på Färjestad där det brukar dyka upp många norska gäster. Jag försöker att klara mig med sex streck och tippar 4 Titan Tabac etta. Detta är en stark häst som troligen vinner om han går felfritt. Men fjärdespår var sämsta möjliga och galopprisken är stor. Så även på min tvåa 7 Eldvin som jag spikade senast när han var ute på V75. Då satte han inte en fot rätt i starten och galopperade ytterligare en gång på vägen. Felfri har han bra chans men stor galopprisk även där. J-O Perssons duo är givna på kupongen ( 10 Järvsö Rune, 14 Guli Järven) och streck även för 1 Rigel Järven och
9 Raggmunken. Behöver inte vara fel att strecka på mer för er som har plånbok till det.
 
V75-6
 
Silverdivisionen är ett kul lopp där man kan snåla på strecken om man kan kan lista ut vem som tar spets. Eftersom jag har svårt att göra det så streckar jag på lite. Jag väljer att lägga en häst som definitivt inte är spetsaktuell som tipsetta. 11 Latitud Broline är en kanonhäst som kommer in i matchen vid minsta överpace. Körande Kihlström är en mästare på att bedömma tempo och går det för sakta så tror jag han kör fram direkt. Hur många gånger har man inte sett honom vinna med en läpp? Spetsstriden tror jag står mellan 1 Bon Frecia,
3 Sandringham Hannover och 6 Belgrado. Då alla tre är snabba ut så tar jag med alla. Får någon av dom bestämma i spets så blir denne svår att slå. Streck även för omgångens drag 9 Wiss Pen som satt råfast! senast. Lite tempo på loppet så kommer han fort längst ut på upploppet.
 
 
V75-7
 
Här kommer min andra spik i form av 6 Caddie Gallant. Han återkom efter vila förra veckan och skulle köras snällt för att få ett lopp i kroppen. Han hamnade i andra ytter och på upploppet hade han inga problem att koppla grepp på ledaren och sprintade undan till seger med gott om krafter kvar. Enligt tränaren ska han vara ännu bättre på lördag. Detta är i grunden en kanon häst som förra året var med i Derbyt och galopperade i segerstriden. Lång distans är bara en fördel för denna starka kuse. Det talas dessutom om skoryck. Jag tror han vinner med skorna på men utan blir det en ren uppvisning. Jag avslutar med en Gallant spik!
 
 
Stora systemet:                      Lilla systemet:                       Chanssystemet:
 
1. 4 Mellby Amiral                  1. 4 Mellby Amiral                   1. 4 Mellby Amiral
2. 1,3,9                                 2. 3 Lucky Angel Face             2. 1 Unison sund
3. 4,5,8                                 3. 4,5,8                                   3. 4 Calamara Donna
4. 1,5,6,10                             4. 1,5,6,10                              4. 1 Öjja Scoop
5. 1,4,7,9,10,14                     5. 1,4,7,9,10,14                       5. Alla
6. 1,3,6,9,11                          6. 3,6,11                                 6. 3,6,9,11
7. 6 Caddie Gallant                7. 6 Caddie Gallant                  7. 1,3,4,5,6,8,9,10,11
 
1080 rader - 540 kronor          216 rader - 108 kronor              540 rader - 270 kronor
 
Lycka Till!
 
//Axel