travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Jägersro

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Det har hänt mycket i travets värld i veckan så jag vet knappt var jag ska börja. Vi börjar med det tråkiga och i veckan nåddes vi av beskedet att den hästen som tyvärr inte klararade sig i branden på Timo Nurmos gård var Caddie Gallant. Mycket tråkigt vem det än hade varit men Caddie Gallant var en personlig favorit och jag hoppas att han har det bra på dom evigt gröna ängarna.
I onsdags så var det Breeders Crown-Semifinaler på Solvalla och många fina hästar men en olycka i ett av loppen slutade i sorg då Charlie Palemas liv inte gick att rädda och enligt kusken Anders Svanstedt så var han borta innan han slog i marken. Tråkigt när sånt här händer och som tur är så händer det inte så ofta men när man har med djur och tävling att göra så är det tyvärr inget man kan göra när det inträffar.
 
Över till det mer roliga. Jag gillar alltid att se när hästar ser sådär pånyttfödda ut som Reven D'amour gjorde i Lördags när han kutade 1.10.8 på Romme. Han såg ut som en treåring igen och visade att han har mer att ge på tävlingsbanan. Däremot undrar jag om Friction har det. Han ser mest ut att vara uttråkad där han springer och inte tar i ett skit. Synd på en sådan fin häst.
I Söndags körde Åke Svanstedt sitt sista lopp i Sverige på ett bra tag. Inför defileringen skulle Åke Svanstedt leda den ihop med Gidde Palema. Väldigt mycket nostalgi bara där. När Åke seda vänder upp i en provstart med 18-årige (!) Gidde så laddar han iväg som om han vore mitt uppe i sin tävlingskarriär! Väldigt kul att se när en så gammal häst är i ett sånt fint skick och jag log lite inombords och drömde mig tillbaka till Elitloppet 2004...
 
Veckans omgång innebär starten för VM i V75 och har du inte registrerat dig så gör det på ATG.s hemsida och se om du kan slå mig. 192 rader är det som gäller och det innebär att plånboken styr inte utan det är ren skicklighet som gäller. Kan jag ens förlora?!
 
Bästa Spiken: V75-1  5 Panne de Moteur
Miljondraget:   V75-5 11 Alki Flevo
 
Stora Systemet:                Lilla Systemet:
 
1. 5 Panne de Moteur        1. 5 Panne de Moteur
2. 1,4,6,7,8,9,12                2. 1,6,7,9,12
3. 3 Laurier Dag                3. 3 Laurier Dag
4. 1,6,7                            4. 1,6,7
5. 5,8,9,10,11,12,15          5. 5,8,9,10,11,12,15
6. 2,3                               6. 2,3
7. 1,2,7,9                         7. 9 Commander Crowe
 
1176 rader - 588 kronor     210 rader - 105 kronor
 
V75-1
 
Ett kanonfint fyra och femåringslopp som ser ut att bli en ren defilerilering av 5 Panne de Moteur. Han lär sitta i spets in i första sväng och sedan får dom andra köra om andrapriset som förvisso är 220.000. Panne är omgångens bästa spik!
 
V75-2
 
Lägsta klassen ser lurigare ut då dom bästa hästarna har fått dåliga spår och det är lite svårt att klura ut hur loppet kommer att bli kört. Min tipsetta bli 7 Västerbo My Life som var väldigt bra under Derbysöndagen som trea med en galopp på vägen bakom Rebellion. Går han felfritt så är det en bra chans. Jag garderar dock med hela sju djur och varnar för 12 Radieux och 9 Britt Palema.
 
V75-3
 
Bronsdivisionen har samat ett hyffsat startfält men jag tror att 3 Laurier Dag bara vinner. Förra veckan var han storfavorit och jag spikade även då men en sällsynt bortkörning av Johnny Takter förstörde dagen då. Det märktes på Takter efteråt att han var irriterad på sig själv. Denna gången kör chefen och då han dessutom har ett bra spår så tvekar jag inte när jag spikar.
 
V75-4
 
Klass ett loppet är också lite lurigt men jag tror att tre hästar höjer sig över mängden. Tipsettan till 1 Handsome Knight som om han håller ledningen har en bra chans att vinna. Han brukar leva upp till namnet men han är lite blöt till slut om han får öppna för fort. Jag garderar med 7 Unika Karsk som kan lugga honom på ledningen och då har hon samma chans att vinna om inte bättre och tar även med 6 U.P.W Sund som är väldigt bra i ljusa stunder och är han så bra som han kan vara så kan han vinna detta från dödens.
 
V75-5
 
Ett fint långlopp över 3140 meter som har samlat många fina stayers. Tipsettan till 8 Embassy Photo som har knallform och håller han sig bara i rätt gångart så borde han vinna detta. Jag garderar dock ifall han skulle göra bort sig och bakom är det öppet så hela sex hästar till åker med på systemet. Varningar främst för 5 M.T Guti som jag tror är den bättre av Robert Berghs chanser och 12 Paolo America som var tvåa bakom Digital Ink senast och är snabb ut.
 
V75-6
 
Silverdivisionen tror jag står mellan två hästar. Många kommer nog att spika 3 Democrat eftersom han är ute över favoritdistans och har ett bra spår. Men jag är lite inne på att 2 Pojke Kronos kan hålla ut honom från början och sätter därför min tipsetta på honom. Han kan även vinna från andra positioner om till exempel 4 Dragon Tooma skulle laddas så tar han sig förbi båda och släpper kanske till den som är först fram. Jag låser loppet på dessa två och sitter lugn i båten.
 
V75-7
 
Anrika C.L Müllers Memorial avslutar omgången och här ger jag min tipsetta till 9 Commander Crowe som möter överkomligt motstånd och jag väljer även att spika den fine fuxen på det lilla systemet. Men han har haft lite tveksam form på senaste och undrar om 2640m är hans favoritdistans nu för tiden. På det stora systemet tar jag med 1 Yarrah Boko som var utsatt för en självmordspilot (Kolgjini) senast och höll bra, 2 Harry Haythrow som alltid har en pollett till slut och 7 New Line som är riktigt bra på långa distanser och har bra form.
 
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka!
 
//Axel
 
 
 

V75 Romme

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Dags för veckans V75-Tips och jag känner mig påläst och att jag har fått ihop ett fint system som ska ta hem miljonerna.
Men först en återblick på förra veckan. 
Ingen lycka på systemen då mina spikar inte alls presterade. Det var ju SM-Tävlingar på Åby och då Daniel Redén korsade mållinjen först med Dileva Käll i Sto-SM var det väl inte så många som höjde på ögonbrynen men när Johnny Takter gjorde det med On Track Piraten i "Stora" SM var det en desto större överaskning. Men minnet för mig i det loppet är Lutfi Kolgjinis (vem annars?) styrning med Juggle Face. Hästen var kall redan ett varv från mål och som spelare ska man alltid kalkylera om när Lutfi Kolgjini är med i loppet. Men visst. Det går ju undan i alla fall. Delad seger blev det i Lärlings-SM mellan i mitt tycke två av dom bästa lärlingarna Mattias Djuse och Oscar Nilsson. Utdelningen stannade på knappt 140.000:- vilket var väldigt bra betalt för den raden med bara en häst över tio gånger pengarna. V75 är ett fantasktiskt spel om man har alla rätt...
 
Veckans omgång körs på Romme-Travet och nu börjar det gå mot kallare tider och då är det dags att hålla koll på väder och balans på hästarna. Det är också nu dom riktiga kanonerna går till vinterträning för att vara redo för nästa säsong. Romme har dock fått ihop en bra omgång sportsligt och vi får se en hel del fina hästar.
 
Bästa Spiken: V75-6  10 Laurier Dag
Miljondraget:   V75-2  10 Bolt Boko
 
Stora Systemet:            Lilla Systemet:
 
1. 2,3,6,7,8                   1. 1,7,8
2. 1,5,7,8,9,10,11          2. 1,5,7,8,9,10,11
3. 2,4,5,6,7                   3. 2,4,5,6,7
4. 3,9                           4. 3,9
5. 3 Nordsjö Douglas     5. 3 Nordsjö Douglas
6. 10 Laurier Dag           6. 10 Laurier Dag
7. 1,5,7                        7. 1 Miss Sue V
 
1050 rader - 525 kronor   210 rader - 105 kronor
 
 
V75-1
 
Silverdivisionen körs denna veckan över lång distans vilket är ganska ovanligt. Då det dessutom är voltstart så blir det ännu ovanligare. Min förstahäst är 7 Overtaker By Sib som har varit bra ända sedan man halsopereade honom. Då jag inte riktigt vet hur snabb han är från start så vill jag gardera honom men skulle han sitta i spets efter 500 meter så tror jag han vinner. Jag garderar främst med 2 Aga Khan Boko som var trea i derbyt över den aktuella distansen och som börjar närma sig formen. Glöm heller inte bort 8 Robin Ru som var riktigt bra förra veckan. Tre streck på det lilla och fem på det stora.
 
V75-2
 
Klass ett loppet och här blir Åke Svanstedt favorit med 1 Kaiser Broline. Den hästen kan lätt bli hetsig om man laddar och här har ju Åke inget val. Jag tror han släpper om det kommer någon bra att släppa till och därmed är han sårbar. Min förstahäst är istället 11 O.F.V Continue som var bra förra veckan då han var trea. Han är bra för klassen och strular det inte från läget så är han med dem på målsnöret. Jag garderar med sju hästar och hoppas på en liten skräll.
 
V75-3
 
Ett fint stolopp för hästar som tjänat upp till en miljon kronor och min tipsetta är 4 Parodie som var väldigt bra bakom Overtaker By Sib senast. Hon behöver en ryggresa för att spurten ska bita och vem kan ge henne det bättre än Örjan Kihlström. Jag garderar dock då motstånd inte saknas och varnar för 6 Captivating Ås som nu får Björn Goop i sulkyn. Fem streck totalt.
 
V75-4
 
Lägsta klassen över korta häcken och solklar förstahäst är 9 Lucky Luke Zenz. Detta är en riktigt fin häst som har alldeles för lite pengar på sig. Dock så är det stor galopprisk säger tränaren så vilken tur då att det finns en lika solklar andrahäst i form av 3 Ground Proximity. Jag tar båda och låser loppet på dessa. Ni som är vågade kan spika 9 Lucky Luke Zenz och hoppas att han travar.
 
V75-5
 
Dubbelcupens final och här kommer min första spik. 3 Nordsjö Douglas har visserligen bara tjänat knappt fyrahundratusen men jag tror att detta är en blivande topphäst som bör vinna detta enkelt. Jag tror han sitter tidigt i spets och sedan bli det svårt för tilläggshästarna att hämta in nåt på honom. Spets och slut på 3 Nordsjö Douglas.
 
V75-6
 
Här kommer min andra spik och omgångens bästa sådana. 10 Laurier Dag har verkligen hittat nya växlar hos Robert Bergh och han vann mot ungefär samma hästar om inte lite enklare plättlätt förra veckan. Att Johnny Takter nu sitter upp bakom honom istället för chefen ska inte spela någon roll då han har vunnit med honom många gånger innan och känner hästen väl. En straffspark där målvakten står med ryggen emot. Bara att rulla in den i ena hörnet för Johnny Takter.
 
V75-7
 
Gulddivisionen går över kort distans och här lär det gå undan. 1 Miss Sue V har fått önskespåret då hon är snabb ut och hon lär spetsa. Jag spikar henne på det lilla systemet och tar med två till på det stora som har visat fin form. 7 Alvena Pele är också ruggigt snabb ut men att han ska ta sig förbi 1 Miss Sue V är inte så troligt men han kan få ett fint lopp och med lucka till slut är han kvick. Blir det för hård körning kommer 5 Reven D'Amour in i leken och jag streckar dessa tre på det stora systemet.
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka då VM i V75 börjar. Du har väl anmält dig? Om inte. Gör det på ATG:s hemsida och ta chansen att se om du är bättre än undertecknad på att spela V75. 192 rader är det som gäller.
 
//Axel

V75 Åby

Kategori: Allmänt

God Fredag på er!
 
Vi börjar med en liten summering av förra Lördagen.
Omgången blev svår och endast en strackfavorit vann. Mina system var inte ens nära och framförallt så blev ju min spik Hanky Panky Pagan struken och det gjorde ju inte saken bättre. När sedan min andra spik Nahar inte alls var bra utan fick stryk utav en förvisso väldigt bra Orechietti så var det kört.
 
Jag måste bara skriva lite om Onsdags-tävlingarna på Solvalla också där det var mycket hög sportslig klass. Eller vad säger ni om 1,09,9/1640a utav Delicious U.S. Snabbaste segertiden någonsin av ett sto i Sverige. Hon är dessutom bara fyra år!
En annan fin fyraåring vi fick se var Magic Tonight som vann Solvallaserien på 1,11,6/2140a.
Båda dessa tror jag kommer att vara i en Elitloppsfinal nästa år. Amerikansk Travsport är inte bara yviga drivningar och medicinerade hästar utan väldigt fina hästar som bidrar med en hel del i Sverige.
 
Det är SM-lopp på Åby denna veckan och vi ska kora Svenska Mästare för varmblod, lärlingar och ston inom V75:an. Det är ganska bra kvalitet på omgången trots att vi börjar närma oss kallare tider och vi får se en hel del fina hästar på banan.
 
Bästa Spiken: V75-3  9 Olivia Lavec
Miljondraget:   V75-2  1 Kickstart my Heart
 
Stora Systemet:                           Lilla Systemet:
 
1. 1,2,3,4,5,6,7,9,10                     1. 1,3,5,6,7,10
2. 1,4,8,11                                   2. 1,4,8,11
3. 9 Olivia Lavec                           3. 9 Olivia Lavec
4. 3,5,9,11                                   4. 3,5,11
5. 9,10                                         5. 9 Priscilla Spin
6. 1,5,6,7                                     6. 1,5,6
7. 10 Orechietti                            7. 10 Orechietti
 
1152 rader - 576 kronor                 216 rader - 108 kronor
 
 
V75-1
 
Ett oerhört svårlöst bronsförsök inleder med många hästar som är väldigt ojämna. Tipsettan till 10 Namale Kronos som hade kunnat vara en spik om distansen vart ett halvvarv längre. Jag är lite osäker om han hinner med på kort distans men då det finns många "gasglada" med så kanske han kan vinna ändå. Jag tar fram målarpenseln och streckar hela nio djur och varnar lite extra för 3 You Talking To Me som krokade ihop på sista långsidan senast och utan den fadäsen hade han nog vunnit.
 
V75-2
 
Klass ett försöket tror jag det räcker med tre streck. Tipsettan till 4 Yield to None som är en bra häst med då det finns open strech så garderar jag honom då han inte är så värst speedig. Stormvarning för 1 Kickstart My Heart som är just väldigt speedig. Jag tar även med Kriteriefinalisten 8 Nimbus C.D och formhästen 11 Mynta Broline.
 
V75-3
 
Sto-Sm och här tror jag mig ha hittat vinnaren och spikar 9 Olivia Lavec. Synd på bakspåret men gasar bara "isemannen" tidigt nog tror jag han får överta spets ändå och då är det ingen som rår på henne till slut. Hon kan vinna bakifrån också och jag tycker att detta är omgångens bästa spikförslag.
 
V75-4
 
Loppet för lägsta klassen håller ingen vidare klass. Många är sålda på finländaren 11 Valentin Laday men jag är inte så säker. Han åker med på kupongen men jag tippar istället 5 Ostron etta. Det är en stark och rejäl häst som om han bara travar iväg från femtespåret bör vara med långt framme. Med på lappen åker också 3 Tore som är lite galopprisk i starten på men anars är han med på linjen och 9 Martini Akema som är en vinnarhäst.
 
V75-5
 
Lärlings-SM och detta loppet brukar vara sevärt. Jag tippar 9 Priscilla Spin etta och spikar på det lilla systemet. Han har en bra kusk och det är en bra häst med bra form så han borde ha bra segerchans. Men som 10 What Love Can Do spurtade senast bara måste jag ha med den på det stora systemet. Ett bra lås i SM för Lärlingar.
 
V75-6
 
Silverdivisionen är ett bra lopp där 6 Credit Fayline blir favorit. Han blir även tipsetta på mitt system men jag garderar ändå med bl.a 1 Stormysky som har perfekt läge igen och som slog favoriten senast efter en ryggresa och det lär han ju få igen. Varning för 5 Seabiscuit som vinner lopp när som helst. Kanske nu?
 
V75-7
 
Svenskt Mästerskap för Varmblod och här väljer jag att spika 10 Orechietti som har siktat på detta loppet. Visst var han bra redan förra veckan men detta är en riktig topphäst som jag tror fixar den långa distansen galant då han inte ligger på något. Visst är 2 Yarrah Boko bra men jag tror inte formen sitter där riktigt på honom och spikar "Orre Borre"
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka då V75 avgörs på RommeTravet.
 
//Axel
 
 
 
 
 

V75 Bergsåker

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Då var Kriteriehelgen över och jag vet inte vart jag ska börja någonstans. Men jag börjar med Lördagen. Systemen var väl ingen hit men det blev några krovören tillbaka iallafall. 
Sköt att se att Panne de Moteur är tillbaka igen och visade att han är en riktigt topphäst. Snackisen i loppet annars var när Yarrah Boko och New Line fastnade och satt fast i varandras sulkyhjul i en hel långsida. Travlopp är svåranalyserade ibland... Man måste även ge en eloge till nioårige Beatasine som är bättre än någonsin.
Söndagen då. Snacka om toppsport men ett lopp gjorde så att jag glömde bort alla dom andra. Europaderbyt och Mosaique Face. Han dundrade runt Solvallas oval på nya världsrekordet 1,10.8/2140a Snacka om prestation och Lutfi Kolgjini står och säger i vinnarcirkeln att det fanns mer att ge. Prix D'ameriqe nästa eller?!
Vi kanske ska ta några ord om kriteriet också där Rokkakudo segrade. Rätt sömnigt lopp enligt mig med många som underpresterade men roligt att en liten tränare fick vinna den största prissumman i Sverige någonsin.
 
Lördagens V75 avgörs på Bergsåker och det ser på förhand favoritbetonat ut. Men det brukar kunna bli en bra slant även om det vinner några favoriter. Robert Bergh har laddat på hemmaplan och har många fina segerchanser.
 
Bästa Spiken: V75-3  5 Nahar
Miljondraget:   V75-1  7 Mellby Apollo
 
Stora Systemet:                 Lilla Systemet:
 
1. 2,3,4,5,7,9,11                 1. 3,4,7,10
2. 6,12                               2. 6,12
3. 5 Nahar                          3. 5 Nahar
4. 2,7,9                              4. 7 Hallsta Lotus
5. 14 Hanky Panky Pagan   5. 14 Hanky Panky Pagan
6. 1,2,7,8                           6. 1,2,7,8
7. 1,3,4,6,7,10,11               7. 1,3,4,7,10,11
 
1176 rader - 588 kronor        192 rader - 96 kronor
 
 
V75-1
 
Här blir 4 Democrat favorit och rätmätig sådan. Han är också tipsetta på mitt system och har bra spets och vinstchans och då undrar ni säkert. Varför spikar jag inte? Jo, därför att han blir för stor favorit och det finns intressanta och strckvärda motbud. Jag varnar för 7 Mellby Apollo och 10 Ed You och tar fram stora penseln och gaderar.
 
V75-2
 
Detta loppet tror jag står mellan två hästar. Tipsettan till 12 Rocky Reach som jag tror har överlägsen kapacitet för klassen och kommer han bara till lägger han detta gänget på rygg. Men det är just det. Spår tolv och amatörkusk på V75 kan bli lite trubbel. Som tur är finns det en lika klar andrahandare i 6 Finish Future som förmodligen sitter tidigt i spets och jag dubblar.
 
V75-3
 
Gulddivisionen är ett kul lop med många intressanta hästar. Jag väljer dock att ta ställning och Spikar 5 Nahar. Sist blev han lite för laddad i Åbys Stora Pris och slog ihop direkt i starten. Nu är det hemmaplan, bättre distans och då det låter som snälla upplagg på de två värsta motståndarna 10 Pastor Stephen och 11 Orechietti så blir spiken självklar.
 
V75-4
 
Kallblodsloppet ser många fina djur och tipsettan till 7 Hallsta Lotus. Han kan också vara en spik och blir också så på det lilla systemet. Han har springspår och lär sitta i tät och sen får vi se om den gamle vill kriga ända in i mål. På det stora tar jag med 9 Faksen J.R som alltid går bra och gillar distansen och 2 Myllarfaks som verkar ha tänt till igen.
 
V75-5
 
Ston och lärlingar brukar ju båda för storgardering men denna veckan förordar jag spik istället. 14 Hanky Panky Pagan har överkapacitet för klassen och kör bara Nicklas Westerholm i tid så ska det vara en bra chans. Senast var hon ute mot alldeles för tuffa hästar (Delicious U.S, Gisela Ås) och gången innan dess vann hon ett liknade lopp på V75. Spiken känns given.
 
V75-6
 
Klass ett loppet lär bli ett rivigt race över kort distans. Tipsettan till 2 Highspeed Call som är en bra sprinter och kommer han till spets blir han inte lätt att slå. Men det finns två frågetecken kring det. Kommer han förbi 1 O.F.V Continue? Denne har också bra chans om han kan försvara spets och hur tidigt kommer 8 Robben Bob? Blir det överpace kommer 7 Harvey Tornado in i matchen. Fyra hästar blir det.
 
V75-7
 
Ett öppet lopp om det inte är så enkelt att 10 Laurier Dag bara vinner. Jag hoppas att det inte är så enkelt och garderar då jag liksom i V75-1 tycker att jag har många streckvärda motbud. 3 Tell Me No Lies är en sådan som gick bra bakom Magic Tonight och Standout senast och möter lite enklare hästar här. 7 Aztec Boko är en fin häst som har fyra raka segrar. Även 11 Long Night är en topphäst i grunden.
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka.
 
//Axel