travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

V75 Solvalla Söndag

Kategori: Allmänt

Skriver några rader om Söndagens V75.
 
Kriteriet, Oaks och Europaderbyt. Storloppen avlöser varandra på Solvalla och jag tror aldrig jag har sett ett jämnare Kriterie där i stort sett alla kan vinna. Jag har ändå lite förkärlek för Fredrik Perssons fine Boys Going In men jag blir inte förvånad vilken som än vinner.
I Oaks däremot tror jag mig ha hittat vinnaren i Roger Walmanns supersto D'One. Hon har visat att hon är väldigt talangfull och jag unnar henne en storloppsseger. Hon har läget, kusken och detta tror jag hon spetsar hem. Europaderbyt tror jag står mellan Clint W.Boko som är lite av en dark horse (hehe) Hur mycket kan han egentligen, Svenske Deryvinnaren Mosaique Face som avslutade 10,0 sista varvet senast och Indigious som kan väldigt mycket i ljusa stunder.
Bästa Spiken är Djali Boko i V75-1 då han skulle vart med i Kriteriet. Men då han bara var trea i sitt kval så får han starta här. Möter mycket sämre hästar nu och spetsar hem detta.
Rysaren kanske vi hittar i Kriteriet (V75-7) i Alkalizer Am som har utvecklats något fruktansvärt på senaste tiden. 
 
Stora Systemet:                Lilla Systemet:
 
1. 1 Djali Boko                  1. 1 Djali Boko
2. 2,3,4,5,7,11                  2.  2,3,4,5,7,11
3. 2 D'One                        3. 2 D'One
4. 4,5,7,9,11,15                4. 9 Air Gunner
5. 2,4,5                            5. 2,4,5
6. 8,9                               6. 8,9
7. 1,4,6,9,11                     7. 1,4,6,9,11
 
1080 rader - 540 kronor      180 rader - 90 kronor
 
Lycka Till så hörs vi nästa helg. 
 
//Axel

V75 Solvalla Lördag

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Vi börjar med en summering av förra veckan.
Åbys stora pris blev ett rafflande lopp som vanligt men denna gången inte så mycket beroende på själva loppet. I första heatet vann Save the Quick före en mycket tapper Commander Crowe.
Men det var inte det som lades fokus på.
Elitlopps vinnare Nahar galopperade direkt i starten och Robert Bergh valde att köra ut direkt efter att han blivit diskad. Vad han inte vissta var att han måste vara högst tio sekunder efter vinnaren i mål (en omöjlighet eftersom han var ett halvt varv efter när Nahar ställde sig) och blev helt sonika struken i andra heatet. Detta upprörde många och jag kan förstå detta och hoppas att reglerna ändras till lite mer hästvänliga sådana. Man ska väl inte behöva köra världsrekord bara för att få vara med?!
Andra heatet då? Jo, Sebastan K. sprintade undan från spets.
Skiljeheat således. Det är som vanligt roligt att se när två hästar slåss sida vid sida och det var roligt att Sebastian K fick vinna sitt sista storlopp i Sverige. Jag önskar en av mina absoluta favoriter lycka till i USA och kanske kan han utmana världsrekordet däröver.
Systemen var av blandad kompott. Det lilla systemet blev det bara fyra rätt på då spikarna fallerade men ni som spelade det stora systemet fick nästan 5000:- tillbaka då det blev 6 rätt där. Grattis till er som vann pengar!
 
Kriteriehelgen på Solvalla har börjat och den börjar med en V4 idag och fortsätter imorn med V75 för att avrundas med själva höjdpunkten. Svenskt Travkriterium. I år kryddas helgen även med Europaderbyt så otroligt fina tävlingar på Solvalla i helgen.
 
Men först V75 och finaler denn veckan men många fina lopp och hela Sverige-Eliten på plats. Jag har fått ihop ett bra system där jag tror stenhårt på spikarna.
 
Bästa Spiken: V75-2  8 Twin's Fairytale
Miljondraget:   V75-3  7 Mermaid Ås
 
Stora Systemet:              Lilla Systemet:
 
1. 4,6,7,8                        1. 4 Credit Fayline
2. 8 Twin's Fairytale         2. 8 Twin's Fairytale
3. 1,2,4,6,7,8,9                3. 1,2,4,6,7,8,9
4. 1,10,11                       4. 1,10,11
5. 3,7,8,13,15                  5. 3,7,8,13,15
6. 5 Panne de Moteur      6. 5 Panne de Moteur
7. 3,4,10                         7. 3,4
 
1260 rader - 630 kronor     210 rader - 105 kronor
 
 
V75-1
 
Silverfinalen är ett riktigt kanonlopp där jag tror att 4 Credit Fayline tar sig till spets och tippar honom därför etta och chansspikar på det lilla systemet. Då de två värsta motbuden 7 Ed You och 8 No Deal har fått dåliga lägen så finns det chans att han kan rinna undan från spets om han får fuska bort lite. Jag tar med dessa tre på det stora och lägger även till 6 Seabiscuit som har tre lopp i kroppen och är på väg mot formen.
 
V75-2
 
Här kommer omgångens bästa spik. 8 Twin's Fairytale är överlägsen motståndet och Åke Svanstedt har höga tankar om denna starke och snabbe klassklättrare. Det är bara spåret emot men slipper han tredjespår runt om så vinner han detta. Visst är 4 Rebellion och 9 Queen's Delight bra men dom får tufft att slå min spik om minsta lilla stämmer för honom.
 
V75-3
 
Giant Diablos lopp och många fina ston har samlats bakom bilen för att avverka 1640 meter. 1 Beatasine tar spets då hon är rysligt snabb ut och jag tror Peter Ingves vill köra i den positionen. Då hon har visat lite nedåtgående form så vill jag gardera och jag gör det rejält då det är väldigt jämnt bakom och positionerna kommer bli avgörande. Jag tar med hela sju hästar och varnar lite extra för 7 Mermaid Ås som har toppform och 4 Miss Sue V. som är speedig som få.
 
V75-4
 
Finalen för lägsta klassen och här försöker jag klara mig på tre streck. Jag tror 1 Västerboonthenews försöker hålla spets. Klarar han inte det så kommer säkert Peter Ingves dra i högertömmen omgående och sätta upp tempo då han är mer stark än snabb. Lyckas han hålla spets blir han svårslagen men går det minsta lilla för fort kommer min tipsetta 11 Yield to none in i bilden. Han var riktigt bra senast när han svepte fältet i sista sväng men då han är lite strulig så tar jag även med 10 Junior Troy som har en riktig rökare att tillgå till slut.
 
V75-5
 
Diamantstoets final är lite av omgångens besvikelse rent sportsligt. Visst finns det några fina hästar med men långtifrån vad det brukar vara i finalerna. Tippsettan till 7 Walk a Mile som blir svår att slå om hon kommer till spets. Tveksamt dock om hon kan ta sig förbi dem invändiga då hon inte är någon blixt. 15 Orderly är en bra märr men hon ska plocka in 20 meter på bra hästar och det är inte alltid så lätt. Jag tar med fem hästar och varnar lite extra för 8 Priceless Pellini som spurtade fint senast efter sen lucka.
 
V75-6
 
Frances Bulwarks lopp tillika Gulddivisionens final tror jag står mellan två hästar och då den ene har fått ett opassande läge väljer jag att spika den andre. 5 Panne de Moteur har varit årets komet då han har sprungit in 2,7 miljoner i år och visat att han tillhör Sverige-Eliten. Senast var han väldigt blek och det måste varit något som inte stått rätt till med "Panne" den dagen. Jag litar på att Stefan Hultman tror att han är fri från detta då han startar honom nu igen. Här flyger han till spets och sedan ska det vara bra chans. Jag spikar då värsta motbudet 1 Yarrah Boko har fått för honom opassande spår ett och måste tugga ner min tipsetta utvändigt och det klarar han bara om han är i toppform.
 
V75-7
 
I Bronsfinalen får vi se många högkapabla hästar och jag låser på de två som har fått bäst spår på det lilla systemet och fyller på med en formtoppad skräll på det stora. 4 Västerbo Highflyer tror jag blir släppt till spets och då blir han tuff att slå men då han är lite seg är han sårbar sista biten. 3 Alamo Boko är kanske bästa hästen men han är lite strulig och här får Johnny Takter ta fram körhänderna. Varning för 10 Ulm Karsk som lekte med flera av motståndarna från spets senast och går det lite för fort biter hans spurt bra.
 
Lycka Till så hörs vi imorgon då jag ska gå igenom V75-omgången på Söndag med Finalen av Svenskt Travriterium, Svenskt Travoaks och EuropaDerbyt bland annat.
 
//Axel
 
 
 
 
 

V75 Åby

Kategori: Allmänt

God Fredag på er!
 
En fullspäckad helg väntar med lite allt möjligt. Jag kan rekomendera Gemla Sporthall kl 12:30 på Söndag. Då spelas årets enda derby för Gransholms IF mot Alvesta IBK. Vi siktar på att fylla hallen.
 
Men över till Travet.
Förra veckan var väl systemen ingen hit då två av spikarna föll in i galopp synder. Man måste ju ändå bara hylla Tekno Odin som bara mosade allt i Kallblodsloppet och var det verkligen sverige-eliten han mötte. Ja, det var ju det... Mer lär komma från Kallblodskungen Tekno Odin.
 
Denna veckan är det dags för Åbys Stora Pris som körs i två heat där man vänder på startspåren. Det är förmodligen Sebastian K.s sista start i Sverige och lite smolk i bägaren att Åke Svanstedt inte får köra honom då han är avstängd men mer värdig ersättare än Jorma Kontio är svårt att få tag i. Jag hoppas dock och tror att det blir ett skiljeheat denna gången även om jag vet att det förekommer sällan.
Det är dessutom jackpot och mycket pengar att spela om. Många fina lopp också så jag hoppas kunna bjuda på några roliga skrällar.
 
Bästa Spiken: V75-5  2 Sebastian K
Miljondraget:   V75-6  8 Search Launcher
 
Stora Systemet:              Lilla Systemet:
 
1. 1,3,5,7                        1. 1,3,5,7
2. 9 Linslusen A.U           2. 9 Linslusen A.U
3. 1,5,12                         3. 1 No Deal
4. 4,7,10                         4. 7,10
5. 2 Sebastian K.            5. 2 Sebastian K.
6. 2,3,5,6,8,9                  6. 2,3,6,8,9
7. 4,9,11,13,14,15           7. 9,11,13,14,15
 
1296 rader - 648 kronor    200 rader - 100 kronor
 
V75-1
 
Första heatet av Åbys stora pris och här tippar jag 7 Sebastian K. etta då han är bästa hästen. Men då han har ett byngligt läge och ska gå med bakskor i detta loppet så vill jag gardera. Främst med 3 Save the Quick som nog tar spets. Jag tar även med 5 The Best Madrik som brukar köras offensivt och 1 Commander Crowe som kan allt i ljusa stunder men som har blivit lite ojämn på äldre dagar.
 
V75-2
 
Ett klass två lopp över kort distans och här väljer jag att spika 9 Linslusen A.U. I sin förra start så fick han stenhårdt tryck i början och höll ändå bra och släppte bara förbi sig kanonen Alfas del Pi. Det hörs att Svanstedt håller honom högt och Jorma Kontio lär säkert söka sig fram tidigt och sedan blir han svår att stå emot för övriga. En bra Spik!
 
V75-3
 
Här blir 1 No Deal favorit och det är helt rätt då han säkert är bästa hästen. Dock är han långsam från start och kan bli över. Spik på det lilla systemet då han vinner om han kommer ut men på det stora tar jag med 5 Arazi Boko som har knallform och är blixtrande snabb ut och 12 Overtaker By Sib som har blivit riktigt bra på sistone efter en lyckad halsoperation.
 
V75-4
 
Klass ett loppet är denna veckan över lång distans och det gynnar min tipsetta som är stark och rejäl. 7 Falcon Håleryd lägger jag etta i ranken då han har gått bra på sistone och Fredrik Persson låter optimistisk och det ska han nog vara då han möter lite lättare motstånd denna gången. Då han inte "vinner Ihjäl sig" så garderar jag med två hästar till. 4 Krypton Eye är en bra häst som har haft lite otur och stött på överdjur på sistone. 10 Com Åstad är en fin häst som blir lite bortglömd nu och han åker med på lappen.
 
V75-5
 
Andra heatet av Åbys Stora Pris och här spikar jag 2 Sebastian K. Här tar han spets och sedan är det ingen som plockar ner honom då han är både stark och snabb. Omgångens bästa spik och passa på att njuta av honom nu när han förmodligen gör sin sista start i Sverige.
 
V75-6
 
Ett fint bronsförsök där det finns många fina hästar och endel med riktigt fin form dessutom. Tipsettan till 3 Västerbo Highflyer som tveklöst är bästa hästen men då stallformen hos Redén har vart sisådär på sistone litar jag inte riktigt på att han har tillräcklig form för att vinna detta. 2 Viking America gjorde ett riktigt starkt lopp när han vann sitt derby-kval före bl.a Standout. Han galopperade i finalen men nu kan han få revanch. Stormvarning för Peter Untersteiners duo 6 Elit Håleryd och 8 Search Launcher som båda har knallform.
 
V75-7
 
Lyons lopp är ett lopp över tre varv som är lite lurigt. Tipsettan till 15 Tidied Accelerator som var så bra som han kan vara senast men då han är ojämn krävs det gardering. De två bästa hästarna på framvolten (11 New York U.S och 9 Bradley) har fått bakspår vilket gör dem sårbara så jag garderar upp lite grann och varnar för 14 Orfeus Brodde som var bra i Danmark sist och 13 Perfect Toll som Svanstedt låter positiv på.
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka då det är kanon trav på Solvalla med Kriteriet och EuropaDerbyt bland annat.
 
//Axel
 
 
 
 

V75 Färjestad

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Så här sent om sider på Fredagskvällen så ska jag skriva några rader om veckans V75:a
 
Men vi börjar med förra veckan där mina analyser fungerade någorlunda förutom på en punkt. Panne de Moteur fick spets enkelt som jag hade förutsett och fick trava i 13-tempo första varvet och jag funderade nästan på att byta kanal och trodde det hela var i hamn. Men icke.... 150 meter kvar så lever Panne de Moteur (Motorstopp) upp till sitt namn och stannar totalt och skrällen är ett faktum när 2%:aren New Line vinner från dödens. Årets skräll enligt mig... Den gjorde också att dom få galna som trodde att Panne skulle förlora blev belönade med 2,5 miljoner.
 
Veckans omgång är Unionstravet mellan Sverige och Norge. Jag tror inte norrmännen har mycket att hämta på det sportsliga planet och förhoppningsvis kan vi ha lite nytta utav deras spelmiljoner också. Ett lopp vinner dom nog. Omgångens bästa spik är nämligen en norrmann.
 
Bästa Spiken: V75-7:  8 Tekno Odin
Miljondraget:   V75-6  11 David Sisu
 
Stora Systemet:                Lilla Systemet:
 
1. 1,5                               1. 1,5
2. 1,2,3,4,7,8,10               2. 1,2,3,4,7,8
3. 1 For Pleasure As         3. 1 For Pleasure As
4. 3,4,5,6,9                      4. 3 Premier Kronos
5. 5,6,7                            5. 5,6,7
6. 1,3,5,6,10,11                6 1,3,5,6,10,11
7. 8 Tekno Odin                7. 8 Tekno Odin
 
1260 rader - 630 kronor      216 rader - 108 kronor
 
V75-1
 
Omgången startas med ett Bronsdivisionslopp där jag tycker att två hästar sticker ut. Tipsettan till 1 Time Machine som jag tror sitter i spets och väl där släpper inte Jörgen Westholm till någon. Skulle det gå lite för fort kommer starke 5 October Kronos till och då kommer hans spurt att bita bra. Starkt lås!
 
V75-2
 
Ett svårt stolopp över tre volter. Jag streckar hela sju märrar. Tipsettan till 3 Global Oasis som jag tror tar spets och sedan springer hon en hög 14-tid. Det kan räcka hela vägen men då det finns många bra på startvolten garderar jag. Varning för 8 Hanky Panky Pagan som kommer in i matchen vid minsta lilla tempo.
 
V75-3
 
Här kommer min första spik i form av 1 For Pleasure As. I sin senaste start var han trea bakom kanonerna Digital Ink och Chelsea Boko och slog hästar som Beer Summit och Magic Tonight. Något sådant motstånd finns inte här. Han är ganska kvick ut och jag tror Conrad Lugauer kör i spets och då ska det vara en bra chans att han leder från start till mål.
 
V75-4
 
Klass två loppet innehåller många fina hästar. Tipsettan och spik på det lilla systemet lägger på 3 Premier Kronos. Detta är en häst som inte har fått utdelning på sin fina kvalitet och som kan leda detta loppet runt om. Då han inte alltid presterar på topp garderar jag på det stora och varnar främst för 6 Yield to none som är en riktigt bra häst.
 
V75-5
 
I Unionsstayern kommer det många fina hästar till start. Klar tipsetta är dock 5 Mellby Viking som är obesegrad felfri. Men det är just det. Han har väldigt svårt att trava hela vägen. Håller han sig bara i trav så vinner han detta men om han gör bort sig så tar jag med 7 Laurier Dag och 6 Alamo Boko som är långt framme i detta loppet.
 
V75-6
 
I Gulddivisionen blir 9 Yarrah Boko favorit. Detta förstår jag ingenting av då jag inte tycker han har varit så bra efter sin skada. Jag tippar istället 3 You Bet Hornline etta. Jag tror att 5 Harry Haythrow tar spets för att sedan släppa till You Bet Hornline och får han vara någorlunda ifred så kan han rinna undan. Då det finns många svårbedömda med så garderar jag friskt. Stormvarning för 11 David Sisu som har knallform.
 
V75-7
 
Här kommer omgångens bästa spik även om det kan vara det bästa kallblodsloppet som har körts. 8 Tekno Odin är ett fenomen och jag tror att han vinner från alla positioner då han helt enkelt är snabbare än dom andra. Han har klockats i Speeder neråt 1,16 och det är det inga andra som klarar här och jag tror han speedar ner dem över upploppet.
 
Lycka till och knäpp Norrmännen på näsan!
 
//Axel

V75 Bollnäs

Kategori: Allmänt

God Fredag på er!
 
Förra veckan var det ju derbyhelg på Jägersro och då det blev favoritparad på Lördagen så har vi en dubbel Jackpot att se fram emot till denna veckan med 88 miljoner i potten. Det skulle ju smaka det.
 
Men först ett par ord om Svenskt TravDerby som ju vanns av Lutfi Kolgjini och Mosaique Face på nytt svenskt rekord. Det var dessutom ingen bluff seger då det var "Ludde" själv som satte upp tempot när han svarade upp Molle C.D. Det var första gången som Malmöprofilen vann derbyt som kusk och visst såg man att det var nåt alldeles extra för honom och jag är den första att lyfta på hatten för allt det fina som Lutfi Kolgjini har gjort för Svensk Travsport.
Det blev hemmaseger även i Stoderbyt genom Lars I Nilsson och Fascination som ledde loppet från start till mål. Detta var dock något av en bluffseger då värsta motbudet Your Highness och Björn Goop gick ner i rygg på ledaren och satt fast med allt kvar hela vägen. Den styrningen borde inte Goop vara nöjd med.
Vad gällde systemen så blev det ingen större framgång men ni som spelade det lilla systemet på Söndagen gick några hundralappar plus.
 
Veckans omgång ser många starka favoriter men jag ska försöka fälla endel av dem. Jag spelar dock med tre spikar då jag inte ser att någon av dessa förlorar. Då det är Jackpot gäller det att ha sju rätt då det är där som alla extra pengar ligger så jag ser ingen anledning att krångla till det.
 
Bästa Spiken: V75-3  3 Panne de Moteur
Miljondraget:   V75-7  9 Fredrik Laday
 
Stora Systemet:                 Lilla Systemet:
 
1. 1,3,4,6,8,9,10,11,12        1. 3,8,10
2. 3 Twin's Fairytale            2. 3 Twin's Fairytale
3. 3 Panne de Moteur         3. 3 Panne de Moteur
4. 3 Venkatesh                  4. 3 Venkatesh
5. 1,3,6,7,8,12                   5. 1,3,6,7,8
6. 3,6,8                             6. 6,8
7. 2,3,4,6,9,11,12               7. 2,3,4,6,9,11,12
 
1134 rader - 567 kronor      210 rader - 105 kronor
 
V75-1
 
Ett lopp riktigt bra lopp för Stoeliten som kan bli svårt att analysera. 1 Dont Wear PJ's tar förmodligen hand om täten men frågan är vad Örjan Kihlström gör när 8 Gisela Ås kommer och ställer frågan. Och vad gör Daniel Redén med hypersnabba 10 Dileva Käll från bakspår? Min förstahäst är 3 O.U Glide som var så bra senast så man inte tror det är sant då hon gick i tredjespår i stenhårt tempo hela loppet och ändå höll till tredjeplatsen. Det är dock svårbedömt var hon hamnar och jag streckar på en hel del på det stora systemet och låser på tre stycken på det lilla. Vi har ett rivigt lopp att vänta oss.
 
V75-2
 
Här tror jag det bara finns en häst på banan. 3 Twin's Fairytale har varit jättebra sedan han kom till Åke Svanstedt och här har han passande förutsättningar med lång distans då han är stark och rejäl och skulle han dessutom komma till spets är loppet över. Jag tror att han även kan vinna från dödens och spikar utan att tveka.
 
V75-3
 
Var det en bra spik så är det ingenting gämfört med denna veckans Gulddivision. 3 Panne de Moteur har perfekt läge och ingen i detta loppet (i hela Sverige?) tar en längd på den svarte hingsten och då det inte är några snabba invändigt så sitter han i spets och därifrån torskar han inte. Han tål to.m lite tryck i spets visade han i Jubileumspokalen då han höll ifrån sig en sådan kanon som Brad de Veluwe. Veckans bästa spik på Hultmans motorstopp!
 
V75-4
 
Ja, det börjar bli tjatigt men här kommer en spik till och återigen på nummer tre. 3 Venkatesh har gjort allt rätt hittils och perfekt läge och överkapacitet för klassen tror jag gör att han blir släppt till spets. Han kan även han vinna från dödens och jag hittar inget roligt att gardera med så det får bli spik även här på en Hultman-häst.
 
V75-5
 
Jon Olssons minne är veckans Kallblodslopp och det går lite ovanligt över kort distans. Min erfarenhet är att det är svårt att ta in 20 meter på starthästarna i dessa lopp och det brukar bli någon där framme som håller undan. Tipsettan till 1 Ivers som jag tror håller spets och detta är en bra norska och Bosse Eklöv brukar få bra fart på norska kallblod. Jag garderar dock och varnar för att det kan bli skräll genom norska 6 Arnblessen.
 
V75-6
 
Silverdivisionen över korta häcken och här finns det tre blivande topphästar tror jag. Tipsettan till 8 Mr Chicago som kördes snällt senast i rygg på kanonen Beer Summit efter en liten paus. Nu lär det bli fart framåt och han är väldigt bra denna. 6 Credit Fayline är dock väldigt bra han också. Det visade han senast när han höll ifrån sig No Deal över medeldistans och han är inte sämre på 1640 meter. Jag låser på dessa två på det lilla systemet men på det stora tar jag med 3 Stormysky som kan få loppet i rygg på ledaren och då är han riktigt speedig över upploppet.
 
V75-7
 
Bronsdivisionen innehåller många bra hästar och det är svårt att bena ut hur det kommer bli kört. Tipsettan till segervane 4 Oracle Kronos. Jag tror det kommer bli körning i detta loppet och då kommer hans spurt att bita bra. Jag garderar dock rejält med hela sju hästar och stormvarnar för Henrik Svenssons duo 6 Greenstar och 
9 Fredrik Laday som båda har toppform.
 
Lycka Till så hörs vi nästa vecka då V75 avgörs på Färjestad.
 
//Axel