travtipsihastvag.blogg.se

Här kommer jag då och då publicera lite tips i hästväg och personliga kommentarer om allt i sportväg och även lite annat.

Eftersnack V75 Umeå

Kategori: Allmänt

Tjenare!
 
Så här dagen efter så ska jag skriva ett litete eftersnack till veckans V75-omgång.
Det blev ungefär som jag trodde, en lite halvlurig omgång förutom på en punkt där det blev betydligt svårare.
 
V75-1
 
Jag rök ju direkt eftersom min spik Panne de Moteur fick en ömöjlig resa med 500 meter i tredjespår och "dödens" resten av loppet. Han kunde ändå koppla grepp på ledande On Track Piraten men kunde inte svara en oerhört förbättrad David Sisu och skrällen var ett faktum.
 
V75-2
 
Blev ett riktigt sömnpiller då Scoot to Score satt i spets direkt.och fick dirigera loppet som han ville. Då ingen utmanade honom kunde han glida undan på upploppet till en enkel seger med gott om krafter kvar.
 
V75-3
 
Här lyckades Up Date Hoss hålla ut övriga konkurenter och blev som väntat släppt till spets av Jasper Lane. Han drog i hårt tempo med en tuggande Oracle utvändigt och lyckades hålla undan knappt men säkert för Jasper Lane som sköt till vasst efter sen lucka.
 
V75-4
 
Kallblodsloppet blev lite tråkigt då värsta motbudet till Hallsta Lotus, Faksen J.R galopperade direkt i starten. Sedan blev det en enkel defillering till seger för Sveriges bästa kallblod (?)
 
V75-5
 
Jag fortsätter att sätta bästa spiken i omgången då Pink Elephant inte hade några som helst problem att vinna. Han fick köra lite för att komma till spets men in i sista sväng så ryckte han bara undan och visst blev han lite hjälpt av att flera hästar galopperade i sista sväng men jag tror han hade vunnit lätt ändå.
 
V75-6
 
Här fick favoriten Stein Daylight en tung resa fram innan han fick överta spets. Då han sedan fortsatte i ett hårt tempo så var det inte så konstigt att det blev mjölksyra på slutet. Skrällen Dead Wood hade hittat ut och kopplade enkelt greppet på upploppet och vann till 19ggr pengerna. Var rankad trea på mitt system.
 
V75-7
 
Här höll överaskande Oolong upp ledningen. Han visade startsnabbhet som aldrig förr. Han fortsatte att dra i ett stenhårt tempo. Han höll bra ända till 100 meter kvar då Petri Salmelas B.W.L Champion kom som skjuten ur en kanon och avgjorde lätt till Petri Salmelas andra seger för dagen.
 
 
Lira Nästa Gång: 
 
Cao Dai, spurtade kanon mot tufftmotstånd.
Kash's Cantab, Blev fast med allt kvar.
Jasper Lane, sköt till vasst när luckan kom och gamlingen har toppform
Iceland, levererade en svettig långspurt.
Gigantic River, spurtade som en furier
Big Bill Bac, hade varit tvåa utan galoppen i sista sväng.
 
Det Bästa och det Sämsta
 
+++ Utdelningen på 63 413:- på en inte ömöjlig rad visar vilket fatastiskt spel V75 är.
++   Sporten på Umeå höll hög klass i nästan alla lopp med många fina hästar.
+     Mitt system som endast missade David Sisu i första och bringade in nästan en tusenlapp till er.
 
-      Tävlingen i V75-2, Ingen som ville utmana favoriten.
 
Nu tar vi nya tag till nästa vecka då V75 avgörs på Örebrotravet.
 
Ha det fint
 
//Axel

V75 Umeå

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Efter en veckas uppehåll så är jag nu tillbaka med mina tips till veckans V75-omgång.
Vi är ända uppe i Umeå denna veckan och har en rolig och spelmässigt intressant omgång framför oss med långväga gäster.
Jag tror mig ha löst omgångens gåta. Hur många lopp vinner Kihlström/Hultman?
Jag spikar två av hans hästar som jag tror är överlägsna i sina lopp.
 
Omgångens Bästa Spik: V75-5: 6 Pink Elephant
Omgångens Bästa Drag: V75-7: 8 Ted Blågul
 
 
 
V75-1
 
Berth Johanssons Memorial. Ett fint femåringslopp som jag tror står mellan två hästar. Ni som vill känna er säkra tar med båda två men jag spikar 8 Panne de Moteur. En häst som jag verkligen gillar och som jag tror finns på startlinjen i ett Elitloppskval om en månad. Nu har han ett tråkigt spår gentemot värsta hotet 3 On Track Piraten.
Men är det någon som ska fixa en fin resa till Panne som är bästa hästen så är det körande Örjan Kihlström. Hamnar han inte för långt bak så vinner han detta.
 
 
V75-2
 
Ytterligare ett tvåhästarslopp men denna gången fegar jag och tar med båda. Tipsettan till 4 Scoot to Score som kan leda detta loppet runt om. Senast vann han ett långlopp från täten och höll emot Harper Hanovers vinnaren Winning Love och Lennartsson har säkert derbyplaner med sin fina fyraåring. Jag vill dock ha med 11 Poobong som kan mycket bättre än vad han visade senast. Löper han upp till vad han kan denna gången får vi se en häftig upploppsfajt mellan två bra hästar.
 
 
V75-3
 
Guldbjörken är veckans gulddivision. Ett klurigt lopp där många kan vinna. Jag hoppas klara mig på fem streck. Ettan till 6 Francais du Gull som var snubblande nära en biljett till Olympiatravet. Han är snabb ut och kan bli släppt till spets av 2 Jasper Lane som kommer sitta där i inledningen. Men då måste han ta sig förbi
5 Up Date Hoss. Sitter han i ledningen så blir han svårslagen. Jag tar även med Melander/Lundströms trio och av dem tror jag mest på 3 Haraldinho som spurtade vasst bakom Raja Mirchi senast.
 
 
V75-4
 
Ett fint kallblodslopp som borde stå mellan två hästar från samma stall. Jag tar dock med en till som har skrällt förr. Tipset till 4 Faksen J.R som har slagit fenomenet Tekno Odin och som kanske är J-O Perssons bästa Kallblod. Erik Adielsson i sulkyn känns som ett plus och han kan bli svår att slå. En sån häst som
7 Hallsta Lotus kan jag inte vara utan då han var sådär fin senast igen. Jag plockar även med 2 Lomar som har skrällt mot Hallsta Lotus förr. Kan vara så att det blir rygg ledaren och med lucka spurtar han alltid bra.
 
 
V75-5
 
Klass två loppet körs denna veckan över kort distans och hr kommer min andra spik. Jag tror inte någon har häst att utmana 6 Pink Elephant. Han är snabb ut och inte omöjligt att han sitter i spets in i första sväng. Han kan vinna även från andra positioner och detta är omgångens bästa spik om ingen rosa elefant ställer sig ivägen...
 
 
V75-6
 
Ett öppet lopp där jag tippar 5 Stein Daylight som etta. Detta är en bra häst men då det är lite frågetecken på formen och flera bra hästar med bra lägen emot så vill jag gardera. Främst med 2 Tambur och 1 Dead Wood som båda är snabba ut och den av dem som sitter i spets kan vara vinnaren. Jag tar med hela sju hästar och hoppas på en liten skräll.
 
V75-7
 
Ett lurigt lopp där min tipsetta 1 Oolong har fått för honom sämsta tänkbara läge då han är riktigt långsam ut finns det risk att han blir fast. Men hittar Kihlström ut så finns det bra chans att han krossar allt. 1640 meter är dock inget plus heller så jag garderar. 9 Ed You är en bra häst som har årsdebuten avklarad på ett bra sett. Det loppet vanns av 8 Ted Blågul som om han kommer till från sitt dåliga läge kan vinna igen. Totalt fem streck.
 
 
 
Stora systemet:                Lilla systemet:
 
1. 8 Panne de Moteur        1. 8 Panne de Moteur
2. 4,11                              2. 4 Scoot to Score
3. 3,5,6,8,10                      3. 3,5,6
4. 2,4,7                             4. 2,4,7
5. 6 Pink Elephant             5. 6 Pink Elephant
6. 1,2,5,7,8,9,11                6. 1,2,5,9
7. 1,2,5,8,9                       7. 1,2,5,8,9
 
1050 rader - 525 kronor      180 rader - 90 kronor
 
 
Lycka till!
 
//Axel
 
 

V75 Färjestad

Kategori: Allmänt

Då var det äntligen helg och dags att skriva in mina tips till veckans V75-omgång.
Ska du spela V75 en gång om året så är det på Lördag då det är dubbel Jackpot och hela 96 miljoner (!) att spela om.
Omgången känns rolig både spel och sportmässigt och efter mycket surr i veckan och koll på formen på de flesta hästarna så tycker jag att jag har fått ihop ett bra system.
 
Omgångens bästa spik: V75-1: 4 Checco Boko
Omgångens bästa drag: V75-7: 7 On Broadway
 
 
 
V75-1
 
Jag öppnar med en spik direkt. 4 Checco Boko var megafavorit senast i ett liknande lopp. Då blev han hängandes i tredjespår i två kurvor och när sedan Jorma Kontio valde att köra frammåt så fick han svar och fick trava resten av loppet utvändigt ledaren. Kunde ändå koppla grepp på denna in på upploppet men fick se sig slagen av en smygkörd 7 Porthos Amok. Med andra ord föll Checco Boko med flaggan i topp och denna gången är det passande förutsättningar då det luktar ledning och distansen passar perfekt. Jag tror på spets runt om och spika Timo Nurmos fina fyraåring.
 
 
V75-2
 
Ett fint fyraåringslopp som jag provar att låsa på tre streck. Etta tippar jag återigen en Timo Nurmos häst.
9 Salt And Lime vann enkelt senast med tussarna kvar och såg läcker ut. Nurmos låter optimistisk och det är säkert en bra chans. Men jag är lite rädd för bakspåret då det kan strula endel därifrån och jag plockar med
1 Nelle Red Turbo som är en fin häst och 13 Resplendent Caviar som alltid levererar en bra avslutning.
 
 
V75-3
 
Rubriken på omgångens Guldlopp är sista chansen då vinnaren blir inbjuden till Olympiatravet nästa lördag på Åbytravet. Det är svårt att inte tippa 5 Raja Mirchi som etta. Är han i ordning vinner han detta loppet med 50 meter. Han såg väldigt fin ut i ett jobb inne på Jägersro i tisdags men enligt Lutfi Kolgjini är formen bara runt åttio procent och det räcker kanske inte för att slå 7 Beanie M.M som har två bra lopp i kroppen och som kommer vara med och slåss på mållinjen om 5 Raja Mirchi visar minsta ringrost. Jag plockar med båda två och hoppas det räcker.
 

V75-4
 
Klass två loppet hålls denna vecka över lång distans. Jag tippar 6 Carlos Santana etta. Detta handlar om en häst som har två raka segrar, dock i enklare sammanhang men då han har perfekta förutsättningar med springspår så kommer han sitta bra till direkt. Jag väljer dock att även här plocka med en häst till. Det handlar om 11 Jones som var hårt betrodd förra veckan i loppet som Picasso vann. Han gallopperade då i första sväng och fick aldirig chansen. Utan galopp denna gången så blir han farlig då motståndet ser lite enklare ut denna gången.
 
 
V75-5
 
Omgångens kallblods lopp ser enligt mig helt omöjligt ut och jag plockar med hela 12 hästar. Det behöver inte vara fel att ta med alla. Mest tror jag på 1 Eldvin. Men då han i sort sett alltid tar sig en galopp på vägen så är han inget att lita på. Mitt råd är att ta fram stora målarpenseln och strecka så mycket plånboken håller.
 
 
V75-6
 
Detta silverdivisionsförsök över kort distans handlar på förhand om två hästar. Jag väljer att ta ställning för en av dom. Jag spikar 5 Going for Gold Zaz som jag verkligen gillar. Hästen går från klarhet till klarhet och det känns inte som att vi har sett botten i honom än. Han är riktigt snabb ut och jag skulle bli förvånad om han inte sitter i ledningen in i första sväng. Därifrån ska det till en riktigt bra häst för att slå honom. Visst är Stig H:s snackhäst
3 Big Sky Hurricane bra men han har bara ett lopp i kroppen och jag tror inte att han är mogen att slå min spik än.
 
 
V75-7
 
Ett roligt lopp avslutar omgången och som vanligt är det svårt. Jag tippar 9 El Mago Pellini etta. Detta handlar om en kapabel häst som inte alltid har fungerat fullt ut. Kolgjini låter uppåt och bakspår kan vara en liten fördel för denna hästen. Jag varnar även för 7 On Broadway som Adrian Kolgjini kör. Strecka på en bit i detta fina lopp så ni sitter säkra i sista loppet och håvar in miljonerna.
 
 
Stora Systemet:                            Lilla systemet:
 
1. 4 Checco Boko                         1. 4 Checco Boko
2. 1,9,13                                      2. 1,9,13
3. 5,7                                           3. 5 Raja Mirchi
4. 6,11                                         4. 6,11
5. 1,2,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15     5. 1,6,7,9,11,13,15
6. 5 Going For Gold Zaz                6. 5 Going For Gold Zaz
7. 1,3,5,6,7,9,11,12                       7. 3,7,9,11,12
 
1152 rader - 576 kronor                  210 rader - 105 kronor
 
Lycka till!!!
//Axel
 
 

V75 Mantorp

Kategori: Allmänt

Hej igen!
Då var det helg igen och dags för V75.
Förra veckan var precis så svår som jag befarade och det är bra att säga grattis till den enda som hade 7 rätt och kammade hem över 26 miljoner.
 
Denna veckan ser inte lika svårlöst ut då vi har några starka spikar att luta oss på. Men det är värt att titta på då sporten håller hög klass. Speciellt Gulddivisionen håller väldigt bra klass då vi får se några riktiga kanoner som ska försöka kvala in till Olympiatravet.
 
 
Bästa Spiken: V75-5:  6 T.P Emily
Bästa Draget: V75-1:  12 Parodie
 
 
 
 
V75-1
 
Ett roligt bronsdivisions lopp där bästa hästen har fått sämsta läget. 8 Rocky Winner är en riktigt bra häst men eftersom han inte är någon raket från start så blir det nog att backa för Svanstedt och då kan det bli långt fram.
6 Dragon Tooma är snabb ut och tar kanske ledningen men kommer omgående få 2 Mosaique Face över sig och då kanske Fredrik B Larsson släpper. Blir det tempo på det hela kommer 12 Parodie in i matchen.
 
 
V75-2
 
Här får vi se några riktigt fina hästar men då dom också har fått dåliga lägen väljer jag att plocka med några till.
7 Nougat ås blir min förstahäst då han nu är nerstruken till spår sex. Jag vågar dock inte spela utan 12 Poobong efter hans uppvisning senast. Ta även med 9 Prince Orlando och 1 Önas Grym som båda gynnas av distansen.
 
 
V75-3
 
Olympiatravets tredje kvalheat och vilket heat det blev. Tipsettan till 6 Joke Face som efter strykningen senast på Momarken (som berodde på banan) kommer satsas på Olympiatravet och lita på att Lutfi Kolgjini kommer med en häst i form. Men det saknas inte motstånd. 1 Maharajah är kanske Sveriges bästa häst men det finns frågetecken inför denna starten. Vill han tävla mer? Kommer innerspåret ställa till det. Jag tar även med
3 Friction som såg lite slö ut i sin årsdebut. Då gick han med skor och öppet huvudlag. Nu blir det nog helstängt och barfota och då är han en topphäst. Luta er tillbaka och njut av detta loppet för det kommer bli sevärt.
 
 
V75-4
 
Klass två loppet håller lite mer ojämn klass än det brukar. Jag väljer att spika 6 Picasso. Det handlar om en häst jag har följt sen den började starta eftersom jag känner en av delägarna. Har här här perfekta förutsättningar med springspår och då han bara förlorat en gång från ledningen så vore det spännande att se honom i den positionen. Han kan dock även vinna från andra positioner och jag hamrar in spiken och håller tummarna att det inte blir en tavla (hehe)
 
 
V75-5
 
Här kommer min andra spik i form av 6 T.P Emily. Det handlar om ett stolopp och dessutom ett lärlingslopp. I vanliga fall så hade jag rekomenderat storgardering då det ofta skräller i dessa lopp men då T.P Emily är bästa hästen, har bästa läget och en av dom bättre kuskarna så känns det som en bra spik. I sin årsdebut så slog hon en så pass bra häst som Ready Steady Go och kommer hon till spets här så är loppet över. Omgångens bästa spik.
 
 
V75-6
 
Ett fint femåringslopp som innehåller många fina hästar som går en ljus framtid till mötes. Ni som läste tipsen förra veckan läste att jag plussade för Panne de Moteur i sin årsdebut i samma årsdebut fanns 4 Oasis Bi med och han såg faktiskt ut som en vinnare i sista säng i det loppet innan Panne de Moteur sträckte på sig. Denna gången möter han ingen sådan kanon och är då given på kupongen. Med kommer även 6 Miss Beniss som har gjort allt rätt i år. Jag garderar detta loppet då det finns många fina hästar med.
 
 
V75-7
 
Nästan en favorit i repris från Jägersros V75-omgång för två veckor sedan. Då fanns både 2 Obi Wan,
10 Pingus Vang och 12 Opitergium med. Då vann 2 Obi Wan från dödens och jag ser ingen anledning till att inte spika Obi Wan då han denna gången har fått ett bättre läge samtidigt som värsta konkurrenterna har fått sämre lägen.
 
 
Stora systemet:               Lilla systemet:
 
1. 2,3,6,7,8,12                 1. 2,3,6,7,8,12
2. 1,2,5,7,9,10,12             2. 1,2,5,7,9,10,12
3. 1,3,6                           3. 1,3,6
4. 6 Picasso                    4. 6 Picasso
5. 6 T.P Emily                  5. 6 T.P Emily
6. 1,3,4,6,9,10                 6. 4,6
7. 2 Obi Wan                   7. 2 Obi Wan
 
756 rader - 378 kronor       252 rader - 126 kronor
 
Lycka Till!!!
 
//Axel